Türkiye’de siyaset günü kazanmaya çalışırken geleceği kaybeder. Bugünün peşinde koşarken geleceği ıskalar. Günlük çıkarları yücelten anlayış, siyasetin en büyük hastalığı ve yaşanan çıkmazın en büyük sebebidir.
Daha kötüsü, bu durumun siyasilerin akılsızlığından veya öngörüsüzlüğünden değil, siyasi iradeye sahip olmamalarından, yani, siyaset aklını dışarıdan almalarından kaynaklanması. Siyaset, çok uzun bir süredir yerel merkezlerden kopmuş, küresel merkezlere bağlanmış durumdadır. Bizde de maalesef işler neredeyse tamamen küresel merkezlere bağımlı hale gelmiştir.
Kendi ülkesine, milletine dayanan siyaset anlayışı küresel tepkilerle karşılanmakta ve bunun da siyasilere maliyeti büyük olmaktadır. Erdoğan liderliğindeki AK Parti’nin bugün küresel güçlerin hedefi haline gelmesinin sebebi de budur. Erdoğan’ın kendi ülkesini ve milletini öncelemesi küresel iktidar odaklarının büyük bir tepkisine yol açmıştır. Erdoğan’ı hedef alan küresel propagandanın arkasındaki gerçek budur.
Küresel güç merkezleri dünyayı tek merkezden yönetmek arzusundadır. Bu yüzden kendilerine ayak uyduramayan siyasi partileri ve liderleri dışlayarak tasfiye etme yoluna gitmektedirler. Bundan dolayıdır ki, siyasete adım atan her oluşum ve lider, bu mekanizmaya göre pozisyon almakta, ilk iş olarak da dünya muktedirlerine selam çakmaktadır. Bu anlayış sahipleri iktidarın kaynağı olarak küresel odakları gördüğü için hızla küresel güçlerin birer memuruna dönüşmektedirler.
Türk siyasetinde HDP sevgisinin, PKK sempatisinin, Demirtaş hayranlığının birden bire popüler hale gelmesinin sebebi nedir? Dışarıyla bağlantılı olduğu açık değil mi? Gerçek şu ki; siyasetin zorlu sularında kendilerine gelecek arayanlar kaçınılmaz olarak kendilerini okyanus ötesi projelerin taşeronu olarak buluveriyorlar.
Kemal Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun Demirtaş’ı keşfetmelerinin, Kandil’in desteğini almaya çalışmalarının başka sebebi olduğunu düşünen var mı? “Milliyetçi” İYİ Parti’nin PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP’yle aynı İttifakın içinde yer alması hangi motivasyonla açıklanabilir?
YORUMLAR
1967 kez izlendi
2107 kez izlendi
981 kez izlendi
1301 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.