GÜNCEL

Kurtuluş Tayiz : Deniz feneri gibi dışarıya sinyal verip duruyor

Tarih
01 Haziran 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
Kurtuluş Tayiz

İstanbul’un fethinin 567’nci yıl dönümü kutlamalarına tepki dışarıdan değil aslında içeriden, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi.

İmamoğlu’nun Fatih camisi haziresinde bulunan Fatih Sultan Mehmet ve eşi Gülbahar Hatun türbesini ziyareti sırasında ellerini arkadan bağlayarak, lakayıt hareketlerle dolaşması, Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde yapılan resmî kutlamalara ve Ayasofya’da fetih duasına bir tür tepki özelliği taşıyordu. Kamuoyunda öfke uyandıran bu tavrıyla İmamoğlu, kendince neye talip olduğunu gösterdiği gibi vermek istediği mesajı da gereken yerlere ulaştırdı.

CHP'li İBB Başkanı İmamoğlu'nun ciddiyetsiz türbe ziyaretine ...Türkiye’de “siyasi muhalefetin” karakteri de aşağı yukarı zaten biraz böyle. Tarihi ve milli değerlerimize sırt çevirerek deniz feneri gibi mütemadiyen dışarıya sinyal verip duruyorlar. “Ana muhalefet” partisi CHP’nin, 40 yıldır Türkiye’nin başına bela edilen bir terör örgütünün siyasi uzantısıyla “ittifak” noktasına gelmiş olması da bu durumu gayet iyi açıklıyor.

Dünyanın gidişatı ve Ortadoğu’daki kaos sürecini de göz önüne getirirsek; Türkiye’nin, yakın gelecekte dışarıyla bağlantılı tehditlerle daha fazla karşı karşıya kalması kaçınılmazdır.

i̇mamoğlu-hashtaggen på TwitterCumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde başlatılan “güçlü Türkiye” hamlesi olmasaydı bugün daya aciz bir noktada olurduk. Zayıf bir Türkiye’nin akıbeti kesinlikle tartışılır hale gelirdi. Erdoğan’ın, FETÖ ve terör örgütü PKK’nın imhasını kararlılıkla yürütmesi Türkiye’nin ayağındaki prangalardan kurtulmasını ve hızla güçlenmesini beraberinde getirdi. 15 Temmuz darbe kalkışması, Türkiye için tam bir dönüm noktasıydı. Milletin darbeye karşı koyuşu sayesinde Türkiye işgale kapıları kapattı.

Ne var ki beka tehdidi bitmiş veya sonuçlanmış değil.

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Kilisede elpençe

    03 Haziran 2020 15:07
    0 0
    Kilisede elpençe divan durusu, Fatih'de tam bir soytari terbiyesiz. Ne de olsa aslı Komenos...
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;