EKONOMİ

Kurtuluş Tayiz : Albayrak neden hedef?

Tarih
30 Mayıs 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
Kurtuluş Tayiz

Muhalefetin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sonra en çok saldırdığı isimlerden biri de Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak. “Damat” küçümsemeleriyle, “ekonomiyi batırdı” suçlamalarıyla neredeyse her gün linç edilmekte, itibar suikastına uğramakta.

Bakan Berat Albayrak, önceki gün katıldığı bir televizyon programında, Koronavirüs sonrası döneme ilişkin alınan ekonomik tedbirleri açıkladıktan sonra, biraz da dertli biçimde kendisine yöneltilen seviyesiz suçlamalara, çirkin yakıştırmalara yanıt verdi.

Faik Öztrak | HİLAL KAPLAN - IMF bunu da açıklasın!.. - Berat AlbayrakBakan Albayrak, CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın “sosyete damat tefecileri mutlu ediyor” sözlerine tepki gösterdi. Türkiye’nin 2000’li yıllarda, bizzat Faik Öztrak’ın hazine müsteşarlığı yaptığı dönemde yüzde 12 ile 30 yıllığına dolar borçlandığının altını çizen Albayrak, Hazinenin hala bu borçları ödediğini söyledi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın “sosyete damat” sözleri de tepki çekmişti. Albayrak, ailesiyle ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “damadı” olmakla övündüğünü de ayrıca vurguladı.

Tabii, ekonomi yönetiminin başında olmak kolay değil. Koronavirüs vakasıyla işleri iki kat daha fazla ağırlaştı. Ekonomideki en küçük kötü gidişin faturası onlara çıkıyor. Türkiye de bu, çok daha fazla böyledir.

Muhalefet, ekonomi yönetimine eleştiri yapmak yerine işin kolayına kaçarak gerçeklerden kopuk suçlamalar üretmeye çalışıyor. Bakan Albayrak’ın özellikle hedef seçilmesi de anlaşılmaz değil.

İşin özü şu: Bu ülkede davası olana düşman kesiliyorlar. İstiyorlar ki, siyasetçinin ülkesiyle ilgili iddiaları, hedefleri, amaçları olmasın. Göbekten küresel merkezlere bağlı olsun istiyorlar.

Çamur siyasetinden medet uman CHP sözcüsü Faik Öztrak! - Son ...Berat Albayrak, eğer küresel sermayesinin memuru olmayı kabul etseydi, dünya bankasının direktiflerine göre davransaydı bugün muhtemelen yıldızı parlatılan, yüceltilen isimlerin başında geliyor olacaktı. Küresel merkezlerden Türk hazinesine uzanan mekanizmaları bozmasaydı bu kadar hedef haline getirilmeyecekti.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;