DÜNYA

Ali Turhan : 10 Numara Hristiyan terörü

Tarih
07 Kasım 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ali Turhan
 Bir ABD vatandaşının müreffehliğiyle ARAP bir vatandaşın müreffeğliği arasında tam 40 kat fark vardır. Arap dünyasında şartlar neden kötü?, devlet bilinci neden oluşmaz?, ya da sömürülüyorlar? edebiyatına hiç girmeyeceğim. Hatta bu günlerde her kesim den gazeteci ve sosyal medya uzmanının Sudi prensesi kadar konuya hakimiyetine de!

İspanyanın sömürgeciliğine yetişemeyen birleşik devletler Latin Amerika kıtasının ellerinden kaçmaması için hızlı bir biçimde sömürgeciliğe başladılar.

İspanyanın hızlı olmasının sebepleri arasında yolculuk finansörleri ve ganimet meraklıları vardı, bu daha büyük bölgeyi taramalarına da neden oldu.

İspanyollar 1940’larda, Amerika’nın fethine başladıklarında, İngiltere, Gül Savaşları’nın ardından toparlanmaya çalışan küçük bir Avrupa gücüydü.

Yağma ve altın için kapışacak ve Amerika’nın yerli halklarını sömürme fırsatından yararlanabilecek durumda değildi. Yaklaşık 100 yıl sonra 1588’de, İspanya kralı 2. Felipe’nin İngiltereyi işgal girişiminin ve şans eseri bozgununun siyasal şok dalgaları tüm Avrupa’ya yayıldı. İngiltere’nin zaferi büyük bir sürpriz olsa da, sonunda sömürge imparatorluğu macerasına katılmalarına olanak tanıyan denizlerde ki artan İngiliz girişkenliğinin bir işaretiydi. Bu yüzden İngilizlerin kuzey Amerika’yı kolonileştirmeye tam olarak aynı dönemde başlamaları rastlantı değildir. Bu konuda daha fazla ayrıntıyı merak eden olursa ‘’ULUSLARIN DÜŞÜŞÜ’’ kitabını mutlaka okumalarını salık veririm.

Devam,

Tabi bu zatı muhteremler Kuzey Amerika’yı cazip olduğu için değil sadece uygun oldukları için seçtiler. İnka, Az tek, Kızılderili gibi birçok yerli halkı ve cazibesi olabilecek farklı kültürü yok ettiler.

Yerliler beddua etmiş olacak ki İspanyolların durumu ortada, Katalonya sorunu diye ne kadar Bakan varsa tutukladılar. İngiltere ise menfaatlerini koruma karşılığında tüm birikimlerini ABD ve İsrail’e devretti. Onun adına bu yeni dünya düzenini bu otoriteler takip ediyor.

Akabinde ve detayında;

Sömürmede ustalaşan devletler medeniyetlerin çekim gücünü ortadan kaldırma projesi kapsamında soluğu Orta Doğuda aldılar.

İran ve Irak’ı savaştırdılar olmadı,

Irak’ı Kuveyt’e soktular olmadı,

Rengarenk devrimler yaptılar olmadı,

Halka eziyet ettiler, olmadı, yetmedi.

Komple orta doğuya yerleşecek bir şey yapmalıydılar, Irakta Saddam bahanesiyle yerleşik hayata geçtiler, Esed desteğiyle kalıcı oldular.

O kadar kan dondurucu olaylar cereyan etti ki terörizm lafını da kendini patlatacak aptalları da böylelikle ortaya çıkardılar.

Sinema sektörüyle desteklediler.

Devam edelim,

Gelelim günümüze,

ABD bu yıl içinde 307 saldırıya tanık oldu

Eğer başka milletten iseniz sosyal medyada Müslüman ismi kullanan, Müslüman gibi görünen ama hangi istihbarat örgütlerinin yetiştirdiği belli olmayan teröristlerin saldırılarını dehşetle seyretmişsinizdir.

Küresel terörü destekleyen küresel katiller, sadece İSLAM dinini terörle bir kullanırlar.

Buraya dikkat!

Eğer saldırıyı yapan medya da kullanılacak bir aktör değilse yetkili bir ağızdan, saldırgan anti sosyal, kiliseden kopuk, alkolik, psikolojik tedavi görmüş bir ruh hastası olarak lanse edilecektir.

Eee hani dini, hani kıyameti bekleyen sapkın bir tarikat üyeliği, hani çocukken Katolik üvey baba tacizi, hani ırkçılığı.

Yok!

Üç maymun devreye girer, duymaz, bilmez, görmez olurlar.

ABD geçen hafta bir green kartlı göçmenin katliamına uğradı, ondan hemen önce Las Vegas saldırısı, şimdi de Teksas katliamı, toplam katliam saldırı sayısı 307 oldu. Ölüm bilançolarını söylemeye bile gerek yok.

Son saldırı,

Bu daha da korkunç, bir Hristiyan, kiliseye, hem de ailesinin sürekli gittiği kiliseye saldırıyor. Tesadüf mü bilmiyorum, ailesi o gün gitmemiş. Askeri kökenli, hava kuvvetlerinden atılmış. Atılmadıysa bile artık atılır. 26 yaşında cinnet, buhran falan demeyin. Adam buhran geçirse neden çelik yelek giysin.

Bayağı bildiğin katliama gelmiş, hem de eyaletin tarih deki en büyük katliamına,

Yirmi altı ölü,

Yirmi dört yaralı.

Herkes bu kadar sessiz olduğuna göre gerçekten saldırgan ne orta doğulu ne de Müslüman değil.

Saygılarımla,

Seslimakale.com
7 Kasım 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;