GÜNCEL

Ali Turhan : Cumhuriyet Gezicileri tasfiye etti

Tarih
10 Eylül 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Ali Turhan

Cumhuriyet gazetesin de yine bir sonbahar ve yine yaprak dökümü. Mustafa kemal paşanın fikriyle Yunus Nadiye kurdurulan bu gazete nasıl bu hale getirildi anlamak çok zor. Fikir ve edebiyat dünyamızı zenginleştirecek denen gazete gözümüzün önünde eridi gitti.  Gezi eylemlerin den beri sürdürülen yıkım politikası ve ak partiyi istemezük anlayışı okunan bir gazeteyi okunmaz hale getirdi. Hükümeti ve Erdoğan’ı sevmeyenlerin okuduğu üç gazete kalmıştı; ikisini sizin de değiminizle ’’tüp çü’’ aldı. Kaldımı elde basılı bir tek cumhuriyet. Onu da devrim gibi bir seçimle kaybettiniz.

Şimdi bu Halk Fırkası ekibi Erdoğan’a nereden yükselecek?

 Tam dişlerine göre bir milli eğitim bakanı bulmuşken hem de. Bakan ne güzel işler yapıyordu;  kızdığınız ne varsa düzeliyordu. Nerden çıktı bu vakıf seçimi, siz bu ihtiyarları yememişiydiniz yahu. Adamlar demek ki demir bilyeymiş.

 Çok zamansız oldu çok.  

Oysa Erdal Atabek gibi sabit cumhuriyetçilerin şu nazik sözlerine bakar mısınız?

Cumhuriyet gazetesi sadece gazete değildir  ·Okuru için bir yurt, bir bayrak, bir kaledir ·Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu senedidir ·Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyet belgesidir ·Cumhuriyet okuru, sadece gazete okuru değildir, emanetin sahibidir derken Kadrosundaki neredeyse her yazarın ceza evine yolu düşmesi ayrı bir ironi değil miydi? Genel yayın yönetmenleri başka ülkelerin vatandaşı bile olmamış mıydı? Sırası gelmişken söyleyeyim Mit tırları rezilliğini hiç girmiyorum bile. Fetüs den daha büyük bir ihanet değil miydi?

 Ne öfkeymiş be kardeşim bizim cumhuriyeti Nazilere değişecek kadar gözünüz döndü. Hani bu cumhuriyeti halka rağmen bir tek siz koruyordunuz.  

Bir tek yeni Türkiye’nin mirasını yemediniz, aynı zaman da Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Şevket Süreyya Aydemir, Vedat Nedim Tör, Burhan Belge, İsmail Hüsrev gibi adamların da mirasını yediniz. Demek Türkiye’nin marjinalleri törpüleniyor derken, böyle bir değişimden bahsediyorlarmış. Unutmadan bu sütunlardan Doğu Perinceği’de tebrik etmek istiyorum. KADRO değince 15 Temmuz dan beri inanılmaz performans gösteriyor. Devlet isteyince akan sular duruyormuş demek ki. Neyse velhasıl tek tek sayıp dökmeyeceğim. Kendilerini önemli hissetmelerine de asla izin vermem. Geziden beri devam eden yazarlar tasviye edildi. Etmeye de devam edecek

Son olarak ta   

 Yeni sloganı kullanarak yazımızı bitirelim.

 ‘’FETÖ’cü cumhuriyeti alev gibi bir ekip temizleyecekmiş.’’ Haberiniz olsun.

Saygılarımla

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;