GÜNCEL

Ali Turhan : Amerika Çöküyor

Tarih
09 Ağustos 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Ali Turhan

Evanjelistlerin vitrini olan küresel jandarma ABD çöküyor. Doğrudur ama bizim arzuladığımız ya da sizin düşündüğünüz gibi değil. Kafa karıştırmadan birazcık anlatalım. Mesela dün İstanbul’da efsane bir operasyonla Bulgar mafyası lideri bir adam sevgilisiyle yakalandı.

 Ne olmuş oldu şimdi;

 Şöyle ki:

  Adam Bulgar da mafya olmuş ve asmış, kesmiş, Türk sınırlarından içeri doğru geçince aynı alışkanlıklarına devam etmemesi için emniyet güçlerimiz konuya müdahil olmuş şahsı paketlemiş.  Mevzu da ıslah etme yöntemiyle çözülmüş oluyor yani. Bu nazikçe anlattığım konunun esas olan cümlesi şu. Türkiye Cumhuriyeti Emniyet güçleri Bulgar mafya liderine çökmüş.

 Bura dan dan yola çıkarak AMERİKANIN ÇÖKÜŞLER Tarih’ini bir kronoloji ile anlatmaya çalışalım.

 2. Dünya savaşı laboratuvarın da başlayan bu sömürge 2,0 ideali ABD için yeni bir çalışma sahasıydı.  Deneme sürümü olarak önce Almanya ya çöktüler, onu doğu batı olarak ikiye ayırmak suretiyle sonucagittiler. Ardından soğuk savaş var diye Rusya’ya çöktüler, Sovyetler birliği dağılmak suretiyle anca kurtuldu. Marşal yardımlarıyla Türkiye ve Yunanistan’a çöktüler. Biz başbakan astık, Yunan askeri ihtilalle sarsıldı. Devamın da Küba’ya çöktüler, FİDEL gibi lider çıksa da ülkenin dünyaya yabancı olmasını sağlandı. Şimdi bile el değmemiş ülke durumlarını koruyorlar. Vietnam’a çöktüler, neydi bu 17 milyon nüfuslu küçük ülkenin kusuru. Çin ve Rusya’ya destek olmaktan başka. Bu gün Amerika’ya gidin bakın Vietnam’dan getirilip ne işte kullanıldığı bilinmeyen yetimler vardır. Japonya ya çöktüler iki büyük kentine atom bombası attılar hem de savaş sona ermişken, İran devrimiyle iranın tamamına çöktüler. İran savaşıyla Saddam’a, körfez savaşıyla Kuveyt’in tüm petrol gelirlerine çöktüler. Yugoslavya’ya çöktüler koca ülke oldu kuş yavrusu. Bu vesileyle Kosova bağımsızlığı ile devasa bir konsolosluk inşa ettiler, tüm Avrupa’yı ve tüm balkanları dinlemek için Piriştineye çöktüler. Kimyasal silah var diye hem Irak’a hem Suriye’ye çöktüler. İkiz kuleleri patlattılar terör var diye Afganistan, Pakistan, Suudi Arabistan, Yemen’e çöktüler. Sinema sektörüyle en büyük biziz diye zihinlere çöktüler. DC deki her sokağı ve köşeyi, Beyaz Sarayı dönünce her yolun Central Parka çıktığını böyle öğrettiler. Kovboyların daha çok dayansın diye yaptıkları kot, çizme, şapka ile tüm moda sektörüne çöktüler. Popüler kültür adı altın da kim kimle ne yapıyor alışkanlıklarıyla genel kültürlerimize çöktüler. En büyük gösterge ise biz Çin seddinin nerde olduğunu hatırlamaz olduk.  Adamlar yetinmeyip Ay’a çöktüler Ay’a sen ne diyorsun.

Gelelim bu kadar konuyu niye yazdığıma. Beraber korkalım diye bu kadar kahredici ayrıntıyı arka arkaya sıralamadım. Bu adamların cinsi bu, kendi menfaatleri için dünyayı yakarlar. Bizim bozduğumuz Petro- dolar dengesi çok büyük bir olay. Halk Bank davasın da Amerika’da ceza yatan Hakan Atilla kardeşimiz memleket için yatıyor. Biz dünya para trafiğini bozduk. ABD karşılıksız bastıkları paraları ülkeye geri toplayamıyorlar. Bu konuları ayrıntılı öğrenmemiz lazım. Uzmanlardan dinlemek ve Kerem Alkin, Selva Tor gibi beyinlerden faydalanmak zorundayız. Eğer bu uçak düşürülürse bazı koltuklar biz kesin kurtuluruz diye düşünmesinler. Hepimize defalarca başka başka yöntemlerle çökerler benden söylemesi.

Son olarak da Türkiye’nin menfaatlerini uzay da bile korumak için kurulmuş olan Uzay Ajansı’nı canı gönülden kutluyorum. Çıkarlarımızı gökten takip edecek TÜRKSAT 6-A ve ilk yerli uydumuz olan İMECE isimli uydumuz göğsümüzü kabartıyor.

Saygılarımla

seslimakale.com

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;