SİYASET

Ali Turhan : Matruşka

Tarih
01 Eylül 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Ali Turhan

Rus yapımı bir oyuncak türü olan Matruşkayı, bilmeyen yoktur. Ahşaptan yapılan ve çeşitli renk ve şekillerde boyanan kadın figürlerini açtıkça içinden bir yenisi çıkar. Ruslara ait hediyelik eşya denince akla ilk gelen şüphesiz bu oyuncaklardır. Hem oymacılık hem de sanat açısından Rusya’nın ruhu olan bu bebekler, 3 ila 15 parçadan oluşabilir.

 Bura ya kadar bilinen matruşka işte.

Tövbe bismillah bu nerden çıktı demeyin…

 Öyle iç içe geçmiş menfaat gurupları var ki tarifi mecbur matruşkadan yapmak zorun da kaldım.

Şimdi ise matruşka gibi yapılardan, teşkilatlardan ve kuruluşlardan bahsedelim mi?

İlk menfaat matruşkası devler ligi gibi.

ABD matruşkasını çekiyoruz altından İSRAİL matruşka sı çıkıyor. Onu çekiyoruz altından İNGİLTERE çıkıp geliyor. Dünya üzerin de nasıl bir ortaklık kurdularsa, hem kendi menfaatlerini, hem ekibin menfaatlerini beraber gözetiyorlar. Bir ülkede sömürge halinde bu takımdan biri varsa diğeri oradaymış anlamına geliyor. Hava üstlerini,  gemilerini, paralarını paylaşmaktan çekinmiyorlar. Birisine laf söyleyecek olsanız, abisi arkadan yetişip kimmiş benim kardeşime vuran diye bağırıyor.

 İkinci sıradaki matruşka da ölüm çok kolay ve anlık, İşinin ehli fedaileri var

HASAN SABBAH matruşkasını çekiyorsunuz altından CARBONARİ TEŞKİLATI çıkıyor. Onu çekiyorsunuz altından OPUS DEİ TARİKATI çıkıyor. Dünya da evanjelistlerin veya Yahudilerin tezgâhından geçen her ülke de karanlık bir teşkilat üyesi çıkıp, kıyameti zorlayanların istediği işlemi devreye sokuyor. Osmanlının yıkılış dönemin de İTTAHAT VE TERAKKİNİN de ilham aldığı teşkilat yapısı tıpkı bu oluşumlara benziyordu. En çok bilinen tarihiyle BABI-ALİ baskını hadisesi bu etkileşime en iyi örnektir. Bizim ülkemiz de de fedai sistemi ile çok karanlık işlere imza atılmıştır. Tapınak şövalyelerinin başka isimlerdeki gizli üyeleri sanki öldürmek can almak saniyelik olay. Adamlar bir ülkenin yöneticisini bile öldürmekte tereddüt yaşamıyorlar.

Üçüncü sırada ki matruşkamız tanrıya gitmenin İslam’dan başka yöntemleri var diyen tuhafların matruşkası.

 

Kutsal yazıtlar diye TEVRAT matruşkasını çekiyorsunuz altından ZEBUR çıkıyor. Onu çekiyorsunuz altından İNCİL çıkıyor. İçini boşalttıkları İslamiyet’in hiçbir işe yaramadığını görmek için tüm İslam coğrafyalarını geziyorlar. Korkularından ölüyorlar ama yollarından da asla dönmüyorlar. Dünya da bu şekil de düzen tutanlar ne hikmetse tanrının yoluna gelmeden dünyayı soyamıyorlar. Misyonerlikten de vazgeçmiyorlar, çalmaktan da. İslam deyince tüyleri diken diken olan bu dünya ahtapotları kutsal ahit, gizli sandık, taşı altına çeviren sır deyince Hz. Âdem’miş gibi davranıp önce ben gördüm demek ki benim malım diye herkese ahkâm kesiyorlar.

 

Dördüncü sırada ki matruşka dünya da dolaşan her bir doların sahibi. Kapitalizmin ağa babaları. Savaşlar başlatıp savaşlar durduran asilzadeler olarak da bilinir.

ROTHSCHILD matruş kasını çekiyorsunuz altından ROCKEFELLER çıkıyor. Onu da çekiyorsunuz altından FED çıkıyor. Hangi dünya ülkesini kafasına taktılarsa allem edip kallem edip ülkeyi uçurumdan aşağıya yuvarlıyorlar. Öyle bir düzenleri var ki dünyada dönen günlük para onların aylık faiz kazançları. Dünya batsa da çıksa da onlar kazanıyor.

Beşinci sıra da ki matruşkamız dünya para boranlarının dümen suyuna çalışıyor. Ülkelerin paralarının beş kuruş etmediği. Güvenilmez olduklarını,  hatta para kaybetmek istiyorsanız yatırım yapmalısınız diye telkinde bulunan çete.

Para yatırımı deyince akla gelen MOODY’S matruşkasını çekince altından STANDART and POOR’S çıkıyor. Onu da çekiyorsunuz altın dan FİTCH çıkıyor. Bu üçlü çete liderlerinden gelen emirler le kredi derecelendirme kuruluşu olduklarını unutup sahiplerinin menfaatini takip eden emir erine dönüşüyorlar. Büyümeye yüz tutmuş ülkeleri dizginlemekte kullanılan bu sistem tıkır tıkır işliyor.  Genellikle dolar manipülasyonun dan dan hemen önce ortaya çıkan bu fedailer karması sahiplerine karşı hem kör hem de sağır oluyorlar.

Gördüğünüz üzere matruşka mantığında kesin galibiyete odaklanmış düşmandan bahsettik. Bu sistemin uygulanış şekline ışık tutması için bir örnek daha vereyim.

 Satrançta kaybetmemek için hangi hamleyi yapmanız gerekir?

Siyahı mı yoksa beyazımı seçersiniz?

Bu adamlar iç mücadelelerin den kurtuldukları için doğru karar veriyorlar. Hem siyahı hem de beyazı seçiyorlar kim kazanırsa kazansın onlar kazanıyor. Bu mantık sayesinde dünya dönen her bir dolar onların kasasına giriyor. Daha çok iç içe geçmişlikler var ama biz bu kadarını yazdık. Mutlaka okurken ve ya dinlerken sizin aklınıza daha fazla girift ilişki gelecektir

Bu karanlık ilişkileri enseyi karartalım diye söylemiyorum. İç çekişmelerden kurtulalım diye söylüyorum. 

Son olarak bizim matruşkamızı da yazıp izninizi istiyorum

VATAN- BAYRAK- İMAN

BİZ DE HANGİSİNİ ÇEKSENİZ ALTINDAN BUNLAR ÇIKAR

Denemesi bedava

Saygılarımla

Seslimakale.com.tr

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • keloğlan

    03 Eylül 2018 10:55
    0 0
    Dikkat edin... Bizi uluslar arası matruşkaya bağlayan tek bağ DOLAR... Onu kullanmayı bıraktığımız anda bu kısır döngüden kurtuluruz
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;