SİYASET

Emin Pazarcı : İzliyorum seni kaset kuryesi

Tarih
23 Haziran 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Emin Pazarcı
 Öncesi de vardır elbette. Ancak, benim haberdar olduğum ilişki 8-9 yıl evveline dayanıyor. O günlerde bugün olduğu gibi “etkili eleman” değildi. Ciddi destek verdiler kendisine. Eline birtakım bilgiler sıkıştırdılar, arkasından güçlü rüzgârlar estirdiler, televizyonlara çıkarıp, parlatma operasyonuna giriştiler.

Sonra birtakım kumpaslar kuruldu O’nun önünü açmak için. Çirkin oyunlar oynandı. Karşılıklı bir “al-ver” ilişkisi ortaya çıktı. Sürekli olarak birbirlerini beslediler. Kamuoyuna farklı mesajlar verseler de kapalı kapılar ardındaki “örtülü ilişki” bugüne kadar sürüp geldi. Bugün de devam ediyor.

Şimdi gelelim kasetlere…

Burhan Kuzu, Remzi Gür ve Melih Gökçek hakkında üretilen kasetlerden, ilk O’nun eline geçtiğinde haberdar oldum. O dönemde kimin verdiği pek net değildi. Ancak, daha sonra ortaya çıktı ki, işin arkasında Pensilvanya ve Fetullah Gülen vardı.

Bizimki, kasetler eline geçtiğinde son derece mutlu oldu. “Yandaşlarını” etrafına topladı. Bunların basına servis edilmesini istedi. Hatta bu yönde talimat verdi.

Buna karşılık evdeki hesap çarşıya uymadı. Beklediği gibi olmadı. O “yandaş” olarak değerlendirdiği isimler kendisine biat etmedi. Son derece ilkeli davrandılar. Hatta kendisini net bir dille uyardılar:

-Suçtur bu. Üstelik, çok ciddi bir suç. Biz bunu yapamayız. Siz de yapmazsanız iyi olur. Aksi halde sıkıntıya girersiniz.

Çok rahatsız oldu. Yüzü buruştu, davranışları değişti. Daha sonraki günlerde o isimlere “düşman” oldu. Onları sürekli olarak eleştirdi. Etkisiz kılmak, yanından ve çevresinden uzaklaştırmak için ne gerekiyorsa yaptı.

Sadece onlar değil…

Kendisine biat etmeyen kim varsa, aynı muameleyi uyguladı. Etkisiz ve itibarsız hale getirmek için her türlü yola başvurdu. Ekip değiştirdi, onlardan boşalan yerlere de kendisine biat edecek ve FETÖ’ye yakın isimleri getirdi.

Ve önü açıldı…

Kendisine tartışmasız teslim olan bazı isimlerle görüştü. Değerlendirmeler yaptı. Bir Almanyaseyahatinin ardından o kasetler piyasaya döküldü. Muhtemelen servis Almanya üzerinden yapıldı.

Hatırlarsınız, izledik, dinledik biz o ses kayıtlarını. O ilk adımdı. Daha sonra FETÖ’nün ürettiği kasetler piyasaya döküldü.

***

Olayı bizzat yaşayanların dışında bilenler de çok. O günlerde çok konuşuldu bu mesele. Bizimkinin çevresinde çok tartışıldı.

Şimdi o isimler çıkıp konuşursa, ciddi bir dalgalanma yaşanır. Kirli ilişkiler, bütün boyutları ile ortaya dökülür. Bugün olup bitenlerle ilgili “neden” ve “niçin” sorularının cevapları da netleşmiş olur.

Bizim kaset kuryesi, bunu bildiği için tedbirini aldı. Kendisine teslim olmayanların tamamını tabir-i caizse temizledi, uzaklaştırdı ve yeni bir ekip kurdu. Bu kuryelik faaliyetine sıcak bakmayan ve tepki gösteren isimler etkisiz kılınınca irtibat da kesildi.

Bizimki şimdi kimlerle iş tutuyor? Neler yapıyor ve nasıl yapıyor? O ilişkiler nasıl sürdürülüyor? Eskisi kadar net bilmiyoruz.

Buna karşılık, “ilişki ve irtibat sürüyor” diyebiliriz. Çünkü, her gün yeni bir koku yayılıyor çevremize. O kokuyu tanıyanlar da nereden yükseldiğini tahmin edebiliyor tabii ki.

***

Ben merak ve ilgiyle izliyorum…

Olayın nasıl ortaya çıktığını ve ne şekilde geliştiğini bilenlerle de konuşuyoruz elbette. Değerlendirmeler yapıyoruz. Kaset Kuryesi bizi hiç yanıltmıyor. Hep önceden tahmin ettiğimiz ve beklediğimiz davranışları sergiliyor.

Bu arada kafaları karıştırmak, gizlenip kamufle olmak için sağ gösterip sol vuruyor, sol gösterip sağ vuruyor.

Normaldir, bugün mahkemelerde yargılanan darbeci FETÖ’cüler de aynısını yapmıyorlar mı? Sorarsanız, tamamı yumurtadan yeni çıkmış bir civciv kadar saf ve masum. Hepsi tam bir yalan makinesi.

Bizim Kaset Kuryesi de aynı taktiği izliyor…

Biliyoruz, takip ediyoruz ve bizim gibi başka bilenler ve takip edenler de var. Şimdi, Kaset Kuryesi yeni oyunlar peşinde. Ama köprünün altından çok sular aktı; yıprandı, zedelendi ve güven bunalımı sorunu yaşamaya başladı. Çevresine yönelik “etkisizleştirme” operasyonlarını yürütürken, kendisi de hayli itibar ve güven kaybına uğradı.

Artık, eskisi kadar kullanılma kabiliyetine sahip değil!


Akşam
23 Haziran 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Göktürkler 1

    23 Haziran 2017 12:19
    1 0
    COK sagol var ol
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;