SİYASET

Emin Pazarcı : Yamalı bohça

Tarih
04 Ağustos 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
Emin Pazarcı

Bu bayramın siyaset bombası da Muharrem İnce’nin CHP’den ayrılıp yeni bir siyasi parti kuracağı iddiası oldu. Kendisi bu iddiayı yalanlamadığına göre, böyle bir ihtimal var. İnce, şu anda nabız yokluyor.

CHP’de “parti iyi yönetilmiyor” diyen ve Kılıçdaroğlu’nun ortaya koyduğu yönetim tarzından rahatsız olan çok. Kimi bu duygularını açıktan dillendiriyor, kimi de kapalı kapılar ardında konuşuyor. Tabanda da bir sıkıntı olduğu ortada: Kamuoyu araştırmalarında görünüyor zaten. “Sizce kim Cumhurbaşkanı olmalı?” sorusuna CHP’lilerin verdiği cevaplarda bile Kılıçdaroğlu çok alt sıralarda yer alıyor.

Ancak…

Muharrem İnce yeni parti mi kuruyor? İlk açıklama geldi...Muharrem İnce, bu görüntüye rağmen CHP içinde bir heyecan yaratamadı. Parti yönetimine karşı ciddi bir mücadele başlatmış Kemal Anadol ve Şahin Mengü gibi isimlerle de şu ana kadar temasa geçmiş değil. Ayrıca, onlar bile İnce öncülüğünde yeni bir parti girişimine sıcak bakmıyorlar.

Sonuç olarak, Muharrem İnce’nin CHP Grubu’ndan önemli bir parça koparıp götürme gücü bulunmuyor. Belki Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün gibi bazı isimleri yanına alabilir. CHP’de yer yer gedikler açabilir.

Hepsi bu!

Ancak, bunu da küçümsememek lazım.

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • ALİ HAYDAR

    08 Ağustos 2020 08:21
    0 0
    "GEL BAKALIM MUHARREM!" İN "RÖVANŞI GEL BAKALIM KEMAL Mİ?" OLACAK.. HANİ ONU BANA BIRAKIN DEMİŞ YA KEMAL KILIŞTOROĞLU İNCE'NİN YANINA VARIRKEN?
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;