SİYASET

Emin Pazarcı : İllüzyonist Kemal Bey

Tarih
29 Temmuz 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
Emin Pazarcı

Muhalefet partilerinin görevidir iktidarı eleştirmek. Bunun için vardırlar, tersi bir duruş kendilerini inkâr olur.

Ancak…

Eleştirilerini yaparken ayaklarının yere basması gerekir. Aksi bir tutum, eleştiri değil sadece karalama olur. Siyaseti de kirletir, ülkeyi de! Bunu bir köşeye yazalım ve bizdeki siyasete bakalım…

Geçtiğimiz CHP Kurultayında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu dinliyordum. Kürsüye çıkar çıkmaz, Erdoğan ve İktidarı eleştirmeye başladı. Hakkıdır, yapar ve yapmalı da.

Ancak, öyle sözler söyledi ki, evlerde şenlik. Önce, “Saray yönetimi egemen güçlerin emrindedir” dedi. Hemen ardından egemen güçlerle aynı safa geçip “Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş neden cezaevinde?” diye sordu.

Şaşkınlıkla dinledim!..

Kılıçdaroğlu’nun “egemen güçler” dediği çevreler de bu soruyu soruyorlar zaten. ABD Dışişleri Bakanlığı önceki gün bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu gibi Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını istedi.

O yüzden, “İllüzyon yapıyor” diye düşündüm! Ama son derece başarısız bir illüzyonist. Çünkü Sağır Sultan bile duydu ve biliyor egemen güçlerin nasıl bastırdığını ve Türkiye’nin ne şekilde direndiğini. En önemlisi de herkes farkında Kemal Bey’in eleştiriyor göründüğü egemen güçlerle kol kola yürüdüğünün.

Devam edelim…

Kemal Bey, ekonomiden bahsederken de illüzyonlara başvurdu. İktidarın son 17 yılda kendinden önceki dönemlerin üç katı daha fazla harcama yaptığını söyledi. Bunu defalarca da tekrarladı. Büyük bir rezalet gibi sunmaya çalıştı.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Seyfeddin Yılmaz

    01 Ağustos 2020 21:03
    0 0
    Efendileri, kendisine bu rolü verdiler. Ne yapsın? Eli mahkum. O görevde kaldığı sürece de, çizgisini bozamaz.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;