GÜNCEL

Emin Pazarcı : Deniz Gezmiş solcuları

Tarih
21 Aralık 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Emin Pazarcı
 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünya beşten büyüktür”derken, sadece ABD’yi hedef almadı. Küresel bir haksızlığa dikkati çekti. BM’de veto yetkisi olan Amerika, İngiltere, Fransa, Rusya ve Çin’i sıraya dizdi. Beşinin birden karşısına dikildi.

“Böyle bir dünya düzeni olmaz” mesajını verdi. Emperyalizmin her çeşidine karşı bir duruş sergiledi.

Görüldü işte ne demek istediği:

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne, Amerika’nın attığı Kudüs adımının BM kararlarına aykırı olduğu yönünde bir tasarı sunuldu. 14 ülke “evet, doğru” dedi. ABD tek başına kaldı. Hemen veto silahına sarıldı. Durum bu olunca, tasarı kabul edilmemiş sayıldı.

Böyle bir dünya düzeni ve böyle bir adalet olur mu?

Olmaz elbette. Olmaz, ama Erdoğan’ın dışında sesini çıkaran yok. Özellikle de emperyalizm karşıtı olduğunu iddia eden bizim solcular umursamıyorlar bile. Onlar, dünya gerçekleriyle değil, sloganlarla meşgul!

Devam edelim…

Amerika kafasına göre bir karar alıyor. İran’a ambargo koyuyor. Sonra da dünya ülkelerini bu ambargoya uymaya zorluyor.

“Sen kimsin, ne hakla” demeleri beklerken, hayal kırıklığıyla karşılaşıyorsunuz. Sözde emperyalizm karşıtları ve sahte solcular, tepki göstermek bir yana Amerika’nın avukatlığına soyunuyorlar.

Yetmiyor, ABD bir tiyatro tertip ediyor. Mahkeme kuruyor, benim vatandaşlarımı yargılamaya başlıyor. Gerekçesi de kafasına göre koyduğu ambargoya uymamak. Bizim sözde emperyalizm karşıtları da bu tiyatroya destek veriyor. Adamların değirmenlerine su taşıyor.

Sonra, bu tiyatro devam ederken gerçeklerle karşı karşıya kalınıyor. Rıza Sarraf’ın 15 Eylül 2016’da cezaevinden dayısı ile yaptığı telefon görüşmesinin içeriği ortaya çıkıyor. Sarraf, o görüşmede, Amerika’yı kastederek, “Burada işler böyle yürüyor. Özgür kalmak için yalan söylemelisin” diyor.

Rezalet bütün boyutlarıyla ortaya dökülüyor. Bu ifadeler mahkeme dosyasına giriyor. Buna rağmen hiçbir şey olmamış gibi duruşmalar devam ediyor.

Bizim sahte solcular ve sahte emperyalizm karşıtlarında yine çıt yok!

***

Bütün bunlar yaşanırken, zıpçıktının biri Deniz Gezmiş’i, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a benzetiyor. “Erdoğan parkasız Deniz Gezmiş’tir”ifadesini kullanıyor.

Ortalık ayağa kalkıyor…

Bütün eski tüfek solcular ortaya dökülüyor. Yapılan bu değerlendirmeye şiddetle tepki gösteriyor. “Deniz Gezmiş gibi biri Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’na nasıl benzetilir?”demiyorlar. “Deniz Gezmiş emperyalizmle mücadele etti. Erdoğan antiemperyalist olamaz Deniz Gezmiş’e benzetilemez” diye çemkiriyorlar.

Kendileri adına acınacak bir durumdur bu!

Kimdir Deniz Gezmiş, ne yapmıştır?..

Öncelikle milli ve yerli değildir. Filistin’de yabancı istihbarat güçlerinin kontrolündeki kamplarda yetiştirilmiştir. Orada yabancılardan adam öldürme, bombalama ve sabotaj eğitimleri almıştır. Sonra Türkiye’ye gelmiş ve öğrendiklerini uygulamaya başlamıştır.

Türk asker ve polisine kurşun sıkmıştır. Banka soygunlarına katılmış, çeşitli gasp olaylarına karışmıştır. Evlerine zorla girdiği insanları rehin almış, eziyet etmiş, kadınlara karşı şiddet uygulamıştır.

Demokrat değildir, silahlı bir örgüt olan Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu’nun kurucularındandır. Halka silah ve dayatma ile zorla rejim kabul ettirme yanlısıdır. Marksist ve Leninist’tir.

En önemlisi de kesinlikle emperyalizm karşıtı değildir. Amerikan karşıtlığı doğrudur, ancak ABD’ye karşı Sovyet Emperyalizminin savunuculuğunu yapmıştır. Washington’a söverken, Moskova’ya sırtını dayamıştır.

İşte Deniz Gezmiş gibi bugün O’nun üzerinden Erdoğan’a ateş edenler de milli değildir. O yüzden hiç yadırgamıyorum bugün içine düştükleri durumu. Milli hassasiyetleri olmayanlar, Moskova’yı da Kıble yaparlar, Washington’u da! Milli davranmaları beklenemez onlardan!

Akşam
21 Aralık 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;