SİYASET

Emin Pazarcı : Demirtaş’ın ölüm oyunu

Tarih
05 Mart 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Emin Pazarcı

Biri, “Sizi ben temsil ediyorum” diyor. Etnik kimlikle ortaya çıkıp siyaset yapıyor. Buna karşılık, onların kanları ve ölüleri üzerinden sonuç devşirmeye çalışıyor. Tepelerine yağmur gibi gözyaşı yağdırıyor.

Diğeri ise, böyle bir iddia içinde değil. Etnik bir söylemi yok, ama sürekli olarak istismar edilen, kullanılan o insanlara kol kanat geriyor. “Sizin temsilciniz biziz” diyenlerin açtıkları yaraları sarıyor.
Biri, halkın refahı için kullanılması gereken kaynakları terörün hizmetine sunuyor. İş makineleri ile vatandaşın evinin önüne çukur kazanların sırtını sıvazlıyor. Hak ve hukukunu savunduğunu iddia ettiği insanlar yerine, onlara hayatı zindan edenlerin yanında saf tutuyor. Elinde bulundurduğu belediyeler aracılığıyla halka yol yapmak için üretilen kilit taşlarını, kazdıkları tünellere döşeyenlere tahsis ediyor.
Diğeri, engellense de kurşunlansa da oralarda yaşayan insanlara yatırım götürüp, refahını yükseltmeye çalışıyor.
Artık vatandaş da bunu görüyor.
* * *
Gözlerden kaçtı, kamuoyu tarafından pek bilinmiyor; ancak son günlerde sessiz sedasız bakın neler yapıldı?...
AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı, Güneydoğu’daki belli merkezlerde hayatı zindan edilen insanlar için harekete geçti. Büyük bir seferberlik başlattı. Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın organizasyonuyla oralara tam 97 TIR yardım malzemesi gönderildi.
Mesela Diyarbakır’a, İstanbul’dan 10 TIR gitti.
Yine İstanbul’dan yüklenen 11 TIR, Mardin’e ulaştı.
Kampanyaya Anadolu’dan Tekirdağ, İzmir, Konya, Kütahya, Sivas, Edirne, Osmaniye, Denizli, Manisa, Antalya, Bursa, Kayseri, Sivas, Ankara, Erzurum gibi pek çok il katıldı. O TIR’lar, gıda malzemelerinin yanı sıra bebek bezi dâhil, çeşitli ihtiyaç malzemeleriyle dolduruldu. Terörün vurduğu insanlara gönderildi.
Şimdi sakın, “Bunlar devletin parası ile yapıldı” demeyin. Çünkü, o TIR’ların içi vatandaş tarafından dolduruldu. AK Parti öncülük etti, Türkiye’nin dört bir yanındaki vatandaş harekete geçti.
Peki, o bölge ile ilgili mangalda kül bırakmayan, sürekli olarak istismar politikası sürdüren HDP ne yaptı? Temsil ettiğini iddia ettiği o insanlara ne faydası oldu? Onlara, aldığı hazine yardımından kaç kuruş aktardı?
Var mı gören ya da bilen?
* * *
AK Parti’nin başlattığı bu kampanya halen devam ediyor…
Selahattin Demirtaş, “sokaklara dökülün” çağrılarıyla yarayı kanatmak için çırpınadursun, Anadolu insanı yarayı sarmak için el ele veriyor.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Kürt kökenli bir siyasetçi değil. Ancak, Kürt vatandaşlarımıza “Ben Kürt’üm, Kürtlerin hakkını savunuyorum” diyen Demirtaş ve diğer HDP’lilerden daha çok hizmet ediyor. Onlara yardım elini uzatmak için günlerdir koşturup duruyor.
Elbette bölge insanı da görüyor bunu.
Bir yanda kendisini sokaklara döküp, “öl” diyen, kime hizmet ettiği belli olan zihniyet sahipleri var! Diğer tarafta da yaralarını sarmak için elini uzatan ve onları yaşatmak için çırpınanlar!
İşte bu yüzden “özyönetim” hesabı tutmadı. Bunun için, o bölgede devlete yönelik kalkışma” planlayan güçler hüsrana uğradı. Kan üzerinden siyaset yapanların sürekli olarak kan kaybetmesi de bundan.
Kamuoyu araştırmaları ortada: Bugün bir seçim olsa, HDP’nin baraj altı kalacağına kesin gözüyle bakılıyor.
* * *
Dikkat ederseniz, vatandaşı sokağa dökmek, sıkışan teröristleri kurtarmak için son günlerde HDP tarafından sürekli olarak çağrılar yapılıyor. Selahattin Demirtaş, adeta kendini paralıyor.
Ama olmuyor, bu çağrılara birkaç yüz kişinin dışında kimse uymuyor. Demirtaş’ın ortağı Figen Yüksekdağ’ın düzenlediği mitinglere katılanların sayısı yüzü bile bulmuyor. Vatandaş bunlardan kaçıyor. Artık 6-7 Ekim öncesi gibi değil durum. O günden bu yana köprünün altından çok sular aktı. Hani derler ya “Bir musibet bir nasihatten iyidir” diye. Kürt vatandaşlarımız da gördü bunların gerçek yüzünü. Yaldızları iyice döküldü.
Terör üzerine siyaset kurgulayanlar ve “barış” nutukları atıp, “savaş” hesapları yapanlar büyük darbe aldı. Halk sırtını döndü bunlara. 

Akşam
5 Mart 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;