GÜNCEL

Emin Pazarcı : Bir ahlaksızın itirafları...

Tarih
19 Ekim 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Emin Pazarcı

Savunmaya bakın: Hiçbir kötü amacı yokmuş. Sadece ve sadece ilgi çekici şeyler yapmak istemiş. O rezilliği de dikkat çekmek için sergilemiş.

Çekti zaten o dikkati. Öylesine bir tepki oluştu ki, millet ayağa kalktı. Hakim de kendisini tutuklayıp, cezaevine gönderdi.

Doğru bir karar verildi…

En azından bundan sonra bu tür rezilliklerle dikkat çekmek isteyenlerin kulağına küpe olur. Artık adımlarını dikkatli atarlar. Öyle rahat ve pervasızca ortalıkta dolaşıp durmazlar. Toplumsal değerlerin dibine dinamit yerleştiremezler.

Anlamışsınızdır, İzmir’de, para verdiği erkek çocuklarını kamera karşısında öpüştürüp, görüntülerini yayınlayan Gaga denilen şahıstan bahsediyorum. Aynen bunları söylemiş ifadesinde.

Rezil görüntüler çekiyor. Onları internette yayınlıyor. O görüntüler üzerinden ayda 10-15 bin lira para kazanıyor. Sonra da “kötü niyetli olmadığından” bahsediyor.

Belki garip gelecek, ama inanıyorum kötü niyetli olmadığına. Çünkü, ifadelerine bakılırsa, hiçbir değere sahip olmadığı anlaşılıyor. Farkında değil ne yaptığının. O yayınladığı görüntülerin, küçük yaştaki çocukların ruhsal dünyasında nasıl travmalar ortaya çıkardığından habersiz. Yaptıklarını bir sıkıntı olarak görmediği belli.

Açıkça söylüyor zaten:

-Dikkat çekmek için feminen giyiniyor ve davranıyorum.

Hatta bu yaptığını savunuyor da. Bu sayede ailesinin işlettiği restoranın müşterilerinin arttığını dahi söyleyebiliyor. Kendisinin toplumsal değerlere aykırı bir davranışının ailesinin gelirini arttırdığı ile övünebiliyor.

Yazık, hastalıklı bir ruh hali bu!

Ama “yazık” deyip geçemeyiz tabii. Çünkü, internet ortamı bu tiplerle dolu. Kendilerine “Sosyal Medya Fenomeni” adını takmışlar. Attıkları her adımla toplumsal değerleri erozyona uğratıyorlar. Çocuklarımız ve gençlere kötü örnek oluyorlar. Onların ruh sağlığını bozuyorlar. Sağlıklı gelişmelerini engelliyorlar. Her geçen gün daha fazla büyüyen bir sorun olarak karşımıza çıkıyorlar.

***

Son derece büyük ve tehlikeli bir istismarla karşı karşıyayız…

Bunların bir bölümü dikkat çekmek, takipçilerini artırmak ve daha fazla para kazanmak için her türlü ahlaksızlığı sergilemekten çekinmiyor. Küfürler, hakaretler, iğrenç diyaloglar havada uçuşuyor. İçlerinde uyuşturucu kullanımını övenler var. Sık sık kanunsuzluğu teşvik eden diyaloglarla karşılaşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde bunlardan biri açıktan intiharı teşvik etti.

Birkaç cılız tepkinin dışında umursayan da olmadı. Hatta kendisine medyada destek verenler bile çıktı. O’nun için “Cici Kız” diye yazanlar oldu.

Bir başkası, açıktan cinsel içerikli çocuk istismarı diyalogları yayınladı. Sırf takipçilerini artırmak amacıyla rezil bir baba-oğul ilişkisi ortaya koydu. Uzun süre internet ortamında suç içeren görüntüler yayınladı.

Kimse de “Ne yapıyorsun sen?” diye yakasına yapışmadı.

Ne yaptık biliyor musunuz? Sosyal medyada takipçisi yüksek diye, bu adama ödül bile verdik. Anlı şanlı yazarlarımız adını köşelerine taşıdılar. Kendisine övgüler düzen yazılar yazdılar.

O yüzden, bu Gaga denilen hasta ruhlu şahsın içinde bulunduğu durumu anlayabiliyorum. Bu ülkede yaşananlara baktı, diğerlerini örnek aldı, rezillikte bir adım daha öne çıkmak için fikirler geliştirdi. O da para verip küçük yaştaki erkek çocukları öpüştürdü.

Şimdi de “Ben kötü bir şey yapmadım” demeye çalışıyor.

Önündeki örneklere bakıp, onların yüceltildiğini, hatta ödül bile verildiğini düşününce, kendi dünyasında haksız olduğu söylenemez!

***

Farkında mısınız, gerçekten çok büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız!..

Çocuklarımız, sosyal medyada bunları izliyorlar. Kazandıkları paraları konuşup, onlara gıptayla bakıyorlar. Ruh dünyaları, dünya görüşleri onlarla şekilleniyor.

Bizim tarihi değerlerimizi, milli kahramanlarımızı, milletçe verdiğimiz mücadeleleri bilmiyorlar, ama bu tipleri çok iyi tanıyorlar. İçten içe kemirilip, erozyona uğruyorlar.

Zaman zaman, günlük koşuşturmalardan ve tartışmalardan kafamızı kaldırıp, bu tarafa da bakmamız lazım. Geleceğimizi düşünüyorsak eğer, buna mecburuz, hatta mahkûmuz!

Bu da Devlet-Millet işbirliğiyle olur. Millet ayağa kalkıp gerekli tepkiyi ortaya koymasaydı, Gagadenilen bu tip tutuklanır mıydı hiç? Demek ki, dikkate ve takibe devam!..

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;