SİYASET

Emin Pazarcı : Atlama taşıydı MHP

Tarih
26 Ağustos 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Emin Pazarcı
 Mansur Yavaş kimdi? Bir zamanlar MHP içinde bazı çevrelerin umutlarını bağladığı bir isimdi. “MHP fikriyatını O yüceltecek” deniliyordu. Devlet Bahçeligidecek, yerine O gelecek, sihirli bir değnekle dokunulmuş gibi bütün problemler düzelecekti!

Ama olmadı…

Yavaş’ın MHP içindeki mücadelesi tutmadı. Durum bu olunca CHP’ye doğru evrildi. MHP’ye yönelik iddiaları, saman alevi gibi söndü. Yerel seçimlerde karşımıza CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayıolarak çıktı.

Koray Aydın, MHP içinde daha da etkili bir isimdi. Doğrusu, Devlet Bahçeli’yi bir hayli de zorladı. Muhalefet etti, karşısına çıktı ve Büyük Kongre’de delegeden hiç de küçümsenmeyecek bir destek aldı.

Ardından da çemberin dışına çıktı. Şimdi, ülkücü kimlikli değil, “merkez” bir partinin kuruluş çalışmaları içinde yer alıyor. Cumhuriyet Gazetesi’ne açıklama yapıp, yeni partinin içinde solla kol kola yürüyeceklerini söylüyor:

-Diyelim ki sol kesimden parti yönetiminde yüzde 30’luk bir kesim yer alacak. O rakam sağlanmamışsa, il ve ilçe teşkilatlarına atama yapmayacağız.

Meral Akşener ise, çok iddialıydı…

“Ülkücü irade” diyor, başka bir şey söylemiyordu. MHP içinde Genel Başkanlık mücadelesi verirken, hep “Ülkücülere iktidar vaadinde” bulunuyordu. Esip gürlüyor, mangalda kül bırakmıyordu.

Bugün her kesimden insanın içinde yer alacağı bir parti kurmaya çalışıyor. Vaktiyle Turgut Özal’ın yaptığı gibi çeşitli eğilimleri bir araya getirmeye çalışıyor. Dün iktidara taşıma vaadinde bulunduğu ülkücüler de o partinin vitrininin sadece belli bir bölümünde yer alacaklar. Bunu ben demiyorum, kendileri söylüyorlar.

Yazmıştım, söylemiştim, “Bakmayın ülkücülük adına atılan nutuklara. Meral Hanım, MHP’yi bir atlama taşı olarak görüyor” demiştim:

-MHP’ye Genel Başkan olursa, partiyi merkeze doğru kaydıracak.

Haklı çıktım. Aynen öyle oldu. MHP’de planlarını gerçekleştiremedi; şimdi MHP dışında uyguluyor. “Merkez parti kuruyoruz” diye kendi söylüyor. O günlerde yazdıklarımdan duyulan sıkıntı, olacakları erken ifşa etmemdi.

hhh

Geçmişte bir başka noktanın daha altını çizmeye çalışmıştım. Aslında MHP’deki mücadelenin “ülkücülük meselesi” değil, “Erdoğan meselesi” olduğundan bahsetmiştim. Bütün planların MHP’yi ele geçirerek, Erdoğan’ın önünü kesmek üzere yapıldığına dikkat çekmiştim.

Daha önce FETÖ destekli kaset operasyonu ile de denendi bu! Devlet Bahçeli’nin gücünü kırıp, MHP belli bir yöne doğru çevrilmek istendi. Ama olmadı.

Son gelişmeler gösterdi ki, yine haklı çıktım…

Koray Aydın, Cumhuriyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, asıl hedefin 2019’da Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçiminde engellenmesi olduğunu net bir dille ortaya koydu:

“MHP’nin, AKP’nin dümen suyuna girmesini kabul edemiyorum. Bunu, ‘Türkiye’nin beka meselesi var’ diye izah edemezsiniz. Beka meselesi varsa, bunun sorumlusuna Türkiye’nin geleceği teslim edilebilir mi?

Yetmedi, daha da ileri gitti. Koray Aydın, “Saflar belli” dedi:

“Bir tarafta MHP ve AKP safları var. Benim o saflarda yer alma şansım yok.”

Peki diğer safta kimler var? Koray Aydın söylemedi, ama biliyorsunuz. Bir daha hatırlayalım ve sıralayalım:

“CHP, HDP, FETÖ, PKK ve türevleri, DHKP-C gibi örgütler…”

Var mı ortada başka bir saf? Olmadığına göre, Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ gibi isimlerin yer alacağı saf bu. Bunu ben söylemiyorum, kamuoyu önünde kendileri dillendiriyor. İnanmayan varsa açsın, Cumhuriyet’teki Koray Aydın sohbetini dikkatlice okusun.

İşte ben, büyük iddialarla ortaya çıkan, “ülkücülük” nutukları atan isimlere bunu yakıştıramıyorum!

hhh

Evet, Koray Aydın doğru söylüyor…

Bugün saflar var ortada. Bir saftakiler, “Suriye’de, Irak’ta terör koridorları oluşturulmasına izin vermeyiz, bedeli ne olursa olsun müdahale ederiz” diyor. Gerektiğinde müdahale de ediyor.

Diğer saftakiler de bunları söyleyenlere düşmanlık besliyor. Onlarla mücadele edip, Türkiye size emanet edilemez” diyor. Başta ABD olmak üzere Türkiye’ye şaşı bakan, düşmanlık besleyen, başımıza çoraplar örmeye çalışan Batılı güçlerle aynı noktada buluşuyor.

Şimdi herkese soruyorum:

Sizler hangi safta olmayı tercih edersiniz?

Akşam
26 Ağustos 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;