GÜNCEL

Emin Pazarcı : Asker hazır, temizlik başlıyor

Tarih
13 Aralık 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Emin Pazarcı

Başkan Erdoğan, artık bıçağın kemiğe dayandığını ortaya koydu. Net ifadelerle Türk ve Dünya kamuoyu ile paylaştı. “Fırat’ın doğusunu terörden kurtarmaya yönelik operasyona birkaç gün içinde başlıyoruz” dedi.

Harekât planları yapıldı…

Ordu hazır.

Artık geriye dönüş yok. Erdoğan’ın sözlerine bakılırsa, ok yaydan fırladı. Tek çare, Amerika’nın “Tamam, haklısın, gereğini yapıyoruz” demesi. Yetmez, hemen, samimi ve gözle görülür adımlar atması. Çünkü, gelinen noktada söz üstüne söz veren, her seferinde kendi söylediğni çiğneyen sözde müttefik ABD’nin hiçbir inandırıcılığı kalmadı.

O yüzden, “Herkes hazır olsun, Türkiye temizliğe başlıyor” denilebilir.

Erdoğan’ın sözlerini, ABD’ye yönelik bir uyarı olarak da değerlendirebiliriz. Bütün dünyanın gözleri önünde, Washington’a “Çek askerlerini zarar görmesin, kararlıyız; Suriye’ye girecek ve terör koridorunu dağıtacağız” mesajını verdi.

***

Elimiz o kadar güçlü ki…

Daha birkaç gün önce ABD Başkanı Trump esip gürledi. Suriye’de büyük başarı kazandıklarını söyledi. Süre bile verip, “30 gün içinde bölgede bir tek DEAŞ’li terörist kalmayacak” dedi. Gerçi zaten orada DAEŞ filan kalmamıştı, ama bu sözleri söyledi.

Şimdi onları yutacak mı bakalım?

Türkiye’nin bu kararlı mesajı karşısında ne diyecek?

DEAŞ yoksa eğer, YPG’ye de gerek yok! Çünkü, Amerika sürekli olarak YGP ile DEAŞ’e karşı bir işbirliği yaptığını söylüyordu. “YPG ile birlikte bölgeyi DEAŞ’tan temizliyoruz” diyordu. Böylece Türkiye’yi oyalıyor ve dünya kamuoyunun gözünü boyuyordu. Teröristlerle işbirliğini meşrulaştırmaya çalışıyordu.

Hikaye tabii!..

PKK’nın isim değiştirmişi olan YPG’ye 20 bin TIR silah yığdı. 3 bin kargo uçağı malzeme indirdi. 5 bin teröristi eğitti. Bu sayıyı 30 bine çıkarmak için çalışmaları devam ediyor. Onları Türkiye’den korumak için gözlem bölgeleri inşa ediyor. Birlikte devriye görevi yapıp, bayrak gösteriyor. ABD Bayrakları ile terörist çaputları birlikte dalgalanıyor.

Gözümüzün içine baka baka bir oyun sergiliyor.

Aynısını daha önce Irak’ta yapmıştı. “Irak’ın toprak bütünlüğünü koruyacağız” diye yola çıkıp, Kuzeyde farklı bir yapı ortaya çıkarmıştı. Türkiye’yi de bu oyuna ortak etmişti. Ama artık karşısında farklı bir Türkiye var. ABD oyununa ortak olmuyor, tam tersine o oyunu bozmaya kararlı görünüyor.

***

ABD’den Obama döneminden beri aynı hikâyeleri dinliyoruz biz…

Sırtımızı sıvazlıyorlar, “haklısın” diyorlar, söz üstüne söz veriyorlar; buna karşılık dansöz gibi kıvırıyorlar. Ne diyorlarsa tersini yapıyorlar. Trump, daha birkaç gün önce Suriye Temsilcisi Jeffrey’Türkiye’ye gönderdi. O da Türkiye’yi dinleyip kafa salladı. Ertesi gün de Gaziantep’te Barzani yanlısı gruplarla bir araya gelip, sert tepki gösterdiğimiz Gözlem Noktaları için “Yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Son derece kirli bir oyun bu! Üstelik gözümüzün önünde, göstere göstere oynuyorlar. “Müttefiklik” nutukları arasında Türkiye’nin bekasını tehdit eden adımlar atıyorlar. Oyalama taktiği uygulayıp, her geçen gün yeni mevziler kazanıyorlar.

Açıkça görünüyor ki, Türkiye biraz daha oyalansa iş işten geçmiş olacak. Irak’taki gibi bir oldu-bitti ile karşı karşıya kalacağız.

Erdoğan’ın dün yaptığı açıklamayı, bu çerçevede değerlendirmek lazım! Erdoğan, çok net bir dille “Kimi uyutuyorsunuz?” dedi.

***

Türkiye uzun süredir bu operasyona hazırlanıyordu…

Askeri planlamalarla birlikte, siyasi çalışmalar da yapılıyordu. Bu amaçla, başta Rusya olmak üzere bölgede etkili siyasi aktörlerle görüşüldü. Belli ki gerekli alt yapı da oluşturuldu.

Dün Erdoğan’ın söylediği sözler son derece önemliydi. Amerika’ya “Sen bilirsin, Türkiye yalnız değil” mesajını iletti:

“Biz, ülkemize tuzak kuranlarla değil, dostluk besleyenlerle birlikte yol yürüyeceğiz.”

Sonuç olarak gelinen noktada artık şunu söyleyebiliriz: Türkiye’nin iyi niyetli çabaları sonuç vermedi. Bıçağın kemiğe dayandığı noktadayız. Oyun bitti. Allah Ordumuza güç-kuvvet versin!

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Yorumcu

    13 Aralık 2018 23:10
    1 0
    Amiin
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;