SİYASET

Emin Pazarcı : Ankara’daki Barzani lobisi

Tarih
05 Ekim 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Emin Pazarcı
 Evet, Türkiye’de güçlü bir Barzani Lobisi var. Oldukça ciddi ve sistemli bir faaliyet gösteriyor. Sıklıkla, karşımıza çıkıyor. Üstelik, hiç umulmadık kişi ve çevreleri de etkilemiş durumda!

Neler mi yapıyor?..

Öncelikle Türkiye’nin menfaatlerinin Barzani ile birlikte hareket etmeyi gerektirdiğini savunuyor. IKBY, Türkiye’ye dost bir figür olarak ortaya konuluyor. Sürekli olarak “İran’a, Irak’a, Rusya’ya mı güveneceksiniz?”türünden sözlerle karşınıza çıkıyor:

-Onlar Türkiye’yi yüzüstü bırakabilir. O yüzden Barzani’yi de karşımıza almayalım.

İran, Irak, Rusya ya da diğerleri için yapılan değerlendirmeye itirazım yok. Olabilir, tamamı menfaatleri doğrultusunda Türkiye’yi yüzüstü bırakabilir. Tıpkı Barzani’nin bugün İsrail ile işbirliği yaparak, Türkiye’yi arkadan hançerlemeye çalıştığı gibi!

Evet, bizim bütün gelişmelere karşı hazırlıklı olmamız lazım. Yıllar boyunca her türlü desteği verdiğimiz Barzani bu adımları atarsa, elbette onlar da yapabilirler!

***

Devam edelim isterseniz…

“Biz Kürtlerle kardeşiz” diyorlar.

Eyvallah, buna itiraz eden yok. Ancak, kardeşlik hukukunu bozan, ayaklar altına alan TürkiyeCumhuriyeti Devleti değil ki; bunu yapan Barzani.

“Kardeşlik” dediğin tek taraflı işleyemez!

Kardeşlikten bahseden, kardeş gibi davranır. Emperyalist güçlerden destek alıp, kardeşini vurmaya çalışmaz!

***

Bir de sürekli olarak, bir “mazlum” görüntüsü ortaya koymaya çalışıyorlar. Barzani’yi Kuzey Irak’taki mazlumların temsilcisi olarak sunmaya çalışıyorlar. Açıkça söylemiyorlar, ama “Referandum onlar için bir haktır” demeye çalışıyorlar.

Bir dakika, şimdi orada duralım…

O bölgede eline silah almamış olan Arap ve Türkmen nüfusun hakları ne olacak? Barzanitarafından ata yurtlarından sökülerek sürülen diğerler grupların haklarını ne yapacağız? Gerçek mazlumları yok mu sayacağız? “Ne olmuş Barzani onların topraklarını işgal etmişse” mi diyeceğiz?

Hani nerede adalet, nerede milletlerarası hukuk?

***

Bitmedi, sıklıkla “Ne korkuyorsunuz, Türkiye Cumhuriyeti büyük devlettir, bu ülke bölünmez”teziyle karşınıza çıkıyorlar. Yine açıkça söylemiyorlar, ama dolaylı olarak Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile MGK’yı paranoyalar içinde olmakla suçluyorlar.

Doğru, Türkiye Cumhuriyeti büyük devlettir. Ancak, Büyük Roma İmparatorluğu da çok büyüktü. Osmanlı adeta bir devdi. Bir zamanlar dünyanın iki süper gücünden biri olan Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği adında bir devlet de vardı.

Nerede şimdi onlar? Yok olup gittiler.

Demek ki, büyük devlet olmak yetmiyor. Devletin ayakta kalması ve devamı için gerekli tedbirleri de almak gerekiyor.

***

En önemlisi ise, Barzani’ye karşı atılacak adımların Türkiye’deki Kütleri rencide edeceği tezini işliyorlar…

Kimse kusura bakmasın, ama buna örtülü tehdit denir! Emperyalist güçlerle işbirliği yapan, İsrail gibi bir ülke ile iş tutan, Türkiye’nin kuyusunu kazmaya çalışan, kardeşlik hukukunu hiçe sayıp Türkmen ve Arapların haklarını gasp eden Barzani’ye “dur” demek Kürtleri niye rencide etsin ki? Türkiye “Kürtlerin haklarını savunduğunu” iddia eden PKK’yı da vuruyor. Bu Kürtlerirencide mi ediyor? Demem o ki, bırakalım boş lafları ve milletin kafasını karışmayalım.

Türkiye’nin yapması gereken 80 milyon vatandaşının hakkını, hukukunu ve huzurunu korumaktır. İlaveten 780 bin kilometrekarelik topraklarının bütünlüğünü muhafaza etmektir. Onun bunun ağzına bir parmak bal sürmek değil.

Ne dedi dün Cumhurbaşkanı Ak Parti Meclis Grubu’nda yaptığı konuşmada? Barzani’nin bölgenin bağrına hançer soktuğundan bahsetti. En önemlisi de bizim asıl sıkıntımızın “sürekliolarak içeriden vurulmak” olduğunu söyledi.

İçteki Barzani Lobisi de o konuşmadan gerekli mesajı almıştır sanırım!

Akşam
4 Ekim 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • murat

    05 Ekim 2017 12:29
    1 0
    teşekkür ederim. yazdıklarını birlik ve beraberliğe katkı sağlayan ve referandumu destekleyenlerin iddiaları çürüten etkili argümanlar.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;