GÜNCEL

Emin Pazarcı : Ankara’da aşağılanan ABD’li!

Tarih
10 Ocak 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Emin Pazarcı

Sıra dışı bir şekilde hor görmüşüz. Aşağılamış, hatta alay etmişiz. Ardından da apar topar ülkesine göndermişiz. İngiliz Times Gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ın Ankara’daki temaslarını bu ifadelerle değerlendirdi.

Öyle mi acaba? Değil tabii ki!

Times ise ısrarlı: Suriye’deki ABD üslerinin “Türkiye’ye devredilmesini istediğimizi” yazdıktan sonra, bu tavrı “ABD’nin sıra dışı bir şekilde hor görülmesi” olarak yorumladı.

Ne var bunda? Amerika, Suriye’deki terör örgütü YPG’ye silah yığıyor, bu “normal” görülüyor. Ama NATO üyesi ve “müttefik” dediği Türkiye “Senin yerini ben doldururum” derse, yanlış yapmış oluyor.

Emperyalist kafalar işte böyle çalışıyor!

Kendilerine her şey “hak”, başkası doğru adım da atsa “kabahat!”

***

Yıllar önce 1990’lı yılların ikinci yarısıydı. Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü rahmetli Yıldırım Aktuna ile Yunanistan’a gidiyorduk. Otobüsümüzü sınırda durdurdular. Hepimizi dışarı çıkarıp böcek gibi ilaçladılar.

Biz, ABD, İngiltere ve Almanya gibi ülkelerde buna benzer pek çok uygulamayla karşılaştık. Tamamını kendilerine “hak” olarak gördüler. Hep kibir içinde oldular; batılı ülkelerin devlet ve hükümet başkanları, hiçbir zaman kendilerinden daha alt görevlerde bulunan yabancı ziyaretçilere randevu vermediler.

Times ise, Erdoğan’ın Bolton’la görüşmemesini “hor görme” olarak değerlendiriyor!

Alışmış ve alıştırılmışlar maalesef: Kendilerini “hükmeden”, başkalarını da “hükmedilen” olarak görüyorlar. Öyle olmasaydı eğer, Times böyle bir değerlendirme yapabilir miydi?

Times, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un twitter hesabından yaptığı bir paylaşıma da takılmış. “Umarım, ziyareti sırasında dünyaca ünlü Türk misafirperverliğini tatmıştır” ifadesini “alaycı” bulmuş.

Demek ki, Times da Bolton’ın Türkiye’ye yönelik haksız ve çirkin açıklamalarının farkında. Aksi halde Altun’un paylaşımından böyle bir sonuç çıkarmazdı. Farkında, ama Bolton yerine Türkiye’ye yüklenmeyi tercih ediyor!

Bütün bunlar da gösteriyor ki…

Ciddi bir hazımsızlık sorunuyla karşı karşıyayız. Bunu da her fırsatta açığa vuruyorlar. Türkiye’nin hakkını ve hukukunu korumasından rahatsızlık duyuyorlar. Düne kadar kendi yaptıklarını bir başkasının sergilemesine tahammül edemiyorlar.

Ama alışmak zorundalar. Çünkü, bu tavır devam edecek. Eski Türkiye yok artık karşılarında ve dünya dengeleri de çok değişti.

***

Farkında mısınız, küresel ölçüde büyük bir değişim ve dönüşümle karşı karşıyayız!..

Buna da Anadolu toprakları öncülük ediyor. Tıpkı Milli Mücadele’de yaptığı ve mazlum milletlere bağımsızlık yolunu açtığı gibi!

İngiliz Times’ın haberi de bu büyük değişim ve dönüşümden duyulan rahatsızlığın dışa vurumundan başka bir şey değil.

Sancılı oluyor, ama oluyor.

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarında ne oldu? Biraz hazım sorunu yaşandı, ama sonunda sineye çekildi.

Bundan sonra da aynısı olacak. Onlar da yavaş yavaş alışacaklar. Bu büyük değişime ayak uydurmak zorunda kalacaklar.

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;