GÜNCEL

Emin Pazarcı : Ama bu kadın dün komünistti

Tarih
08 Eylül 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Emin Pazarcı
Bakmayın bugün atıp tuttuğuna, “demokrasi”denildiğinde mangalda kül bırakmadığına; sağa sola ayar vermeye kalktığına… O, eski bir komünistti. Hatta, Sovyetler Birliği gizli servisi KGB adına ajanlık yaptığına dair iddialar bile var.

Tabii doğru mudur bilemem!

Ancak, kendisinin de kabul ettiği bir gerçek var ki, geçmişte Free German Youth isimli bir komünist örgütlenmenin içinde bulunmuş. Özgür Doğu Almanya Resmi Gençlik Örgütü’nün Genel Sekreteri olarak görev yapmış. “Propaganda” ve “Ajitasyon” işlerinden sorumluymuş.

Nedir ajitasyon?..

En basit anlatımıyla “kışkırtmak” denilir ona! Gerçekleri ters yüz eden bir faaliyet biçimidir. Duygu sömürüsü yaparak, insanların zihinlerinde ve duygu dünyalarında sarsıntılar yaratmaktır.

Bugün de bunu yapıyor zaten. SPD Başkanı Martin Schulz kaba bir şekilde Türkiye’ye saldırırken, O bu işi daha usturuplu götürüyor. İşin ilmini Doğu Almanya’da komünistlerden aldığı belli! Alman Başbakanı Angela MerkelTürkiye’ye karşı daha akıllı bir ajitasyon faaliyeti ve algı operasyonu uyguluyor.

Çünkü Merkel her telde oynamaya alışmış bir kadın. Geçmişte, Doğu ile Batı Almanya ayrı iken Doğu’da inanmış bir sosyalist görüntüsü vermiş. Ancak, gerçekten inanmış mı, yoksa kariyer tutkunluğu mu onu bu yola sürüklemiş; belli değil.

İki Almanya’nın birleşmesini istememiş, Doğu Alman Sistemi’nin reforme edilip yola devam edilmesinden yana tavır almış. Ancak, savunduğu gerçekleşmeyince duruma uyum göstermiş, Batı’da Alman Başbakanlığına kadar yükselmiş. Geçmiş hayatını ve hatıralarını silip, bukalemun misali yeni sisteme uyumlanmış.

Hiç güven telkin eden bir tip olmadığı kesin!

Zaman zaman kendisi için “Yoldaş Merkel” benzetmeleri yapanlar oluyor. Ancak, hayat çizgisine bakılırsa, O’nun için “Pragmatist” değerlendirmesi yapmak daha doğru olur. Rengi de kokusu da net değil.

***

Geçen Heidebelrg’de yaptığı bir mitingde saldırıya uğramış. Alman muhalifleri “uyum sağlar”diye düşünmüş olacaklar ki, kırmızı ceketine domates göndermişler. Üstelik, isabet de ettirmişler. Ancak, Merkel hiç istifini bozmamış.

Belli ki geçmişte komünistlerden aldığı eğitim işe yaramış!

Sonra, sloganlar birbirini izlemiş:

“Yalancı” demişler. O tepki göstermemiş.

“Riyakâr” sözlerini duymazlıktan gelmiş.

Hatta “Vatan Haini” sloganı bile istifini bozduramamış. Merkel, hiçbir şey olmamış gibi davranıp, renk vermemiş.

Biz biliyoruz zaten, bu tavrına alışığız. Türkiye’ye geldiğinde de aynısını yapmadı mı? Yine oynamadı mı? Yüzümüze gülüp, bize sözler verip, Almanya’ya döndüğünde hepsini unutup, tersi bir tutum takınmadı mı?

***

Zaman zaman “Avrupa değerleri”“insan hakları” ve “demokrasi” nutukları atıyor. Artık biz inanmıyoruz tabii ki. Ancak, bu söylemlerin Avrupa’da da inandırıcı olup olmadığı tartışmalı.

Baksanıza, AB üyesi bir ülke olan Polonya’dan çatlak sesler yükselmeye başladı. Polonya Dışişleri Bakanı Witold WaszsczykowskiAlmanya’nın İkinci Dünya Savaşı’nda Polonya’ya verdiği zarar sebebiyle kendilerine 1 trilyon dolar tazminat ödemesi gerektiğini söyledi. “Konuyu Almanlarla ciddi şekilde görüşmek gerekir” dedi.

Sadece Dışişleri Bakanı mı? Polonya’nın Cumhurbaşkanı Andrzej Duda da aynı görüşleri paylaşıyor.

Geçtiğimiz Ağustos ayında Polonya’da bir kamuoyu araştırması yapıldı. Halka İkinci Dünya Savaşı ile ilgili sorular soruldu. Görüldü ki, Polonyalıların yüzde 68’i, Almanların yaptıklarını “soykırım” olarak görüyor.

Çünkü…

1939’da Polonya’ya giren Almanlar, 1945’te yenilgiye uğrayana kadar arkalarında tam 6 milyon ölü bıraktı.

Merkel ve avanesi bizimle uğraşıp, “Ermeni Soykırımı” safsatalarını ısıtmaya devam ededursun, asıl kendi başları belada. Dinamo görevini yürüttükleri AB içinden bile tepkiler yükseliyor. 
Böyle giderse, korkarım dünün komünisti Merkel, Faşist Hitler döneminin hesabını da vermek zorunda kalacak!

Demem o ki, bakmayın bağırıp çağırıp, ortalığı ayağa kaldırmalarına ve bizi tehdit etmelerine. İngiltere’nin “eyvallah” demesiyle bitmedi çileleri, yeni başlıyor. Kendilerini kötü günler bekliyor. Zor durumdalar, hem de çok zor!

Akşam
8 Eylül 2017


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;