GÜNCEL

Elvan Alkaya : Trol Caroline, PKK’nın Tecavüz Ettiği Kadınları da Filme Çekecek mi?

Tarih
05 Ağustos 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Elvan Alkaya

9 Ekim’de PKK Trolü Fransız yönetmen Caroline Fourest’in terör filmi vizyona girecek. Filmin adı: Kadınların Silah Kardeşliği. Filmin piyasaya sunulan sözde senaryosu DAEŞ’e karşı savaşan kadın teröristlerle ilgili. Asıl propagandası ise PKK’nın eline silah tutuşturduğu kadınlar…

Trol yönetmen röportajında filmi için 20 yıldır araştırma yaptığını belirterek, savaşan Kürt kadınlarını anlattığını söylemiş. Filmin fragmanını izledim, bol sniperlı aksiyon sahnelerinde, PKK’lı kadın teröristler adeta terminatör gibi savaşıyor. Filmde Ezidi kadınlara da yer verilmiş. Ancak hiçbir sahnesinde hayatları kararan kız çocukları ve kadınlar anlatılmamış…

Caroline Fourest ile ilgili görsel sonucu

Trol Caroline’nın 20 yıllık yoz araştırmasına ben bir ekleme yapayım: PKK terör örgütünün % 42’sinin yaş ortalaması 18 yaş altı olup, örgüte katılan çocukların ortalama yaşam süresi 6 yıldır. PKK eylemlerinde kullanılan canlı bombaların %60’ı kadındır. Canlı bomba olmayı veya örgütün emirlerini reddeden kadın ve genç kızlar, diğer militanların kabul etmesi için gözleri önünde infaz edilmektedir.

Teröristsevici Caroline’a, filminin ikinci serisinin adını “PKK’lı Kadınların Tecavüz&Uyuşturucu  Günleri” koymasını temenni ederek; yazımı güvenlik güçlerine teslim olan PKK’lı teröristlerin ifadelerini ve bir ay önce konu ile ilgili yayınlanan bir haberi ekliyorum. Bir tarafın yerse bunları da filme çekiver Trol PKKsevici Caroline….

PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinden Murat Karayılan'ın 2002-2003 yıllarında korumalığını yapan bir teröristin, güvenlik güçlerine teslim olduktan sonra verdiği ifadeden: "İstanbullu Dilan uzun boylu, sarışın ve zayıftı. Murat Karayılan'ın tecavüzüne uğrayınca el bombasıyla intihar etti."

Caroline Fourest ile ilgili görsel sonucu

Cudi Dağı'nda öldürülen PKK’lı terörist Eylem Rasiki’nin günlüğünden: “Berfin arkadaş bugün bana anlattığına göre 17 yaşında köyünden kaçıp dağa çıktığının ikinci haftasında bir sabah kendini dedesi yaşındaki Fuat başkanın (Ali Haydar Kaytan) kucağında çıplak olarak bulmuş. Örgütün üst düzey kadroları arasında ki Fuat başkanı ben de yakından tanıdım. Kamptaki Türkiyeli arkadaşlar ona "Tecavüzcü Coşkun " lakabını takmıştı.

Zilan Diclekod adlı kadın teröristin ifadesinden: "Mahmurlu Kürt bir ailenin 5 çocuğundan biriydi. Sürekli cinsel taciz gördüğünü söyleyerek ağlıyordu. Geçen yıl Bole kampında el bombasıyla intihar ettiğini duydum. Daha sonra bu kişinin 'Beritan Hilal' kod adlı Zeynep olduğunu ve sürekli tecavüze uğradığı için intihar ettiğini öğrendim."

Güvenlik güçlerine teslim olan "Tuncay" kod adlı kadın teröristin not defterinden: “Birçok defa tacize hatta tecavüze maruz kaldım. Direndiğim zaman aç ve susuz bırakıldım. Uyuşturucuya alıştırılmaya zorlandım. Benimle aynı durumda başka kadınlar da var. Bu şekilde yaşamaya devam etmek istemiyorum. PKK’ya katıldığım için pişmanım.”

Güvenlik güçlerine teslim olan PKK'lı 'Sait' kod adlı kadın teröristin ifadesinden: “Grup elebaşının kadınlara sarkıntılık ettiğine, cinsel tacizde bulunduğuna şahit oldum. Örgüte yeni katılan genç kadınlar da kısa sürede bu tarz durumlara maruz kalıyor, çoğu çaresizce boyun eğiyor. Kadın teröristler genelde tek başlarına kaçamıyor çünkü yakalandıklarında ajanlıkla suçlanarak infaz ediliyor. Uyuşturucuya alıştırılan kadın ve çocuklar çatışmalarda ön saflara sürülüyor.”

Yılmaz Bilgen’in 8 Temmuz 2019 tarihli, Yeni Şafak’ta yayımlanan haberinden: PKK’lı teröristlerin Suriye’de işgal altında tuttuğu bölgelerde yüzlerce kadına tecavüz ettiği ortaya çıktı. Haseke’de “Genç Özgürlük Hareketi” isimli PKK karşıtı grubun öldürdüğü teröristin cep telefonundan çıkan videolar kan dondurdu. Görüntüde kadınlara tecavüz eden teröristin bunu kayda aldığı görülüyor. Suriye İnsan Hakları Ağı Sözcüsü Abdullah Bessam, PKK’nın son dönemde 11 tecavüz vakasını rapor haline getirerek uluslararası kuruluşlara ulaştırdıklarını açıkladı. Yeni Şafak’ın ulaştığı bilgilere göre Haseke-El Hol başta olmak üzere DEAŞ’lı ailelerin kaldığı kamplarda durum çok daha vahim. Buralarda yüzlerce kadına tecavüz edildi.

seslimakale.com.tr

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Osman göktürk

    06 Ağustos 2019 08:35
    3 0
    Bir gurbetci şu makaleyi fransız artiste ulaştırabilse iyi olur diyecem ama bunların soyu sopu tecavüzcü ve emperyalist . Gerçeğin peşinde değilller.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;