GÜNCEL

Muhammed Tayyar Türkeş : Emperyalizme Yeni Bir Düşman Lazım!

Tarih
30 Ekim 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Muhammed Tayyar Türkeş

Barış Pınarı harekatı sonrasında ABD ve Rusya ile varılan mutabakat ilk başta olumlu sonuçlar vermeye başlasa da emperyalizm boş durmuyor. Baksanıza bir yandan eli kanlı terörist Mazlum Kobani’yi siyasal liderliğe taşırlarken diğer yandan kendi yarattıkları DEAŞ lideri Ebubekir El Bağdadi’yi ortadan kaldırdılar. Gördüğünüz üzere Barış Pınarı harekatından hemen sonra emperyalistler tek bir kurşun atmadan, cefa çekmeden yine istediklerini aldılar, seçim yatırımlarını yaptılar.

Bakmayın siz sosyal medyada atılan karşılıklı mesajlara, asıl oyun kapalı kapılar ardında oynanıyor. 40.000 tır ağır silah verilen terör örgütü silahlarıyla vaat edilen kendi güvenli bölgesine çekilirken Esat ile de masaya oturmanın hazırlığındalar.

Parçalanmış ve savaştan bunalmış bir Suriye’de şimdi zaman yeni anayasa ve federatif bölgeler zamanı ve göreceksiniz ki olan yine bize olacak. 4 milyon mülteci, yitip giden milyar dolarlar, onca kayıplar, yanı başımızda parçalanmış bir Suriye ve açılan eski defterler.

muhammed tayyar türkeş ile ilgili görsel sonucuSon yaşananlar bize gösterdi ki dünya beşten büyük olsa da Türk’ün Türk’ten başka dostu yok ve devletlerarası ilişkilerde dostluklar değil, çıkarlar ve sırlar ön planda. Yeni bir dünya kurulsa da, kukla devletler ve rejimler olduğu sürece barıştan, mutlak doğrulardan söz etmek mümkün değil. Küresel güçler karşında tam bağımsız, kendi kendine yeten bir ekonominiz olmadığı sürece ayakta durmak çok zor ve hatalardan bir türlü ders almıyoruz.

Suriye konusunda bunlar olurken dünyanın dört bir yanında da huzursuzluklar hakim. Hong Kong’tan sonra, Şili, Azerbaycan, Lübnan, İspanya sokakları karışırken, Şili sokaklarından yükselen, yoksullara ekmek yoksa zenginlere de barış yok nidaları oldukça dikkat çekici. Sosyal gelir dağılımındaki adaletsizlikler, artan vergi yükleri, yolsuzluklar, yoksulluklar karşısında artık her bir ülke emperyalizm için yeni bir kaos ve oyun sahası. 

Bu minvalde çok dikkatli olunması gereken bir döneme girdiğimizi düşünüyorum ki Kasım ayı tüm dünya için jeopolitik, ekonomik risklerin de artacağı bir dönemin başlangıcı olabilir. ABD’de köşeye sıkıştırılmaya çalışılan Trump ve arkasındakiler ile derin fikir ayrılıkları taşıyanların koltuk mücadelesi küresel terörü, ekonomik ve siyasi buhranları tetikleyebilir.  Emperyalizm ve yenidünya düzeni için yeni bir düşman lazım ve bu kez o düşman önce kendilerini vurursa hiç şaşırmam.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • zaza

    30 Ekim 2019 22:23
    3 0
    chpkk varken krize ne gerek var zaten 80 yildir kirizde degilmiyiz reisle az kirdik ama hala kart kemalitler ülkede at kosturuyor ekonominin kilcal damarlarina kadar sizmis durumdalar,dolar ve euroyu kim zipalttiyor is admalrimiz,sogana patatese nasil mudahale yapildi, chp bu ülkede var oldgu surece bu ülke ayaga kalkamaz....sahlanamaz.....
  • Mustafa

    30 Ekim 2019 16:51
    1 0
    Kriz tellallığı dedikleri bu olsa gerek. Bunlar ne kadar da meraklı. Bir kriz olsa (Allah muhafaza) bak! dememiş miydim ? ayaklarına yatacaklar.Allah bunlara fırsat vermesin.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;