EKONOMİ

Muhammed Tayyar Türkeş : Enerji bürokrasisi ülkeyi teslim aldı

Tarih
23 Şubat 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Muhammed Tayyar Türkeş

Bu memleket yüz yıldır ne çekti ise oligarşik bürokrasiden çekmiştir.  Zira şu anda  kullandığımız pahalı enerjinin maliyetinin yüksek olmasına sebep olanlar üç beş şirket bir yandan milyar dolarlar kar yaptıklarını açıklaya dursun vatandaşın sırtındaki yükte ağırlaşma ya devam ediyor. 

Enerji bürokrasisi zihniyetinin, son 27 yıl içinde kendi menfaatlerini her türlü menfaatin önüne koyduğu menfaat teminindeki başarılarının yanında, bugün tüm ülke olarak hem elektrik hem de doğalgaz fiyatlarındaki yüksekliğinin , özellikle sanayi tesislerinin üretimini de engelleyecek elektrik ve doğalgaz kesintileri, ülkemize 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra yapılan en büyük saldırıdır. Hem de bu saldırı kendi içimizden, enerji bürokrasisi zihniyetinden gelmektedir.

Konunun detayını bilemeyecek olan yönetimi, “santral kapasitemizi arttırdık” yalanları ile kandırarak ve bu arada kendi menfaatlerini temin ederek zenginleşen bürokratik zihniyet, halkımızı fiyat ve kesintilerle adeta hükümetimize isyan haline getirmiştir. Zenginleştikçe zenginleşmelerine rağmen, perde arkasında masumları oynayan enerji bürokrasisi zihniyeti, zenginleşmek de mahir oldukları kadar, aynı zamanda yeteneksizdirler.
Ekonomik bağımsızlığımızı kazanmak için, Sayın Cumhurbaşkanımızın ülkemizin önüne koyduğu “üretim, istihdam ve ihracat” hedeflerine ulaşabilme miz için kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjimizin olması şarttır. Tüm dünyada 2021 yılındaki durgunluğa rağmen, ülkemizin elektrik tüketimi bir önceki yıla göre %10 oranında artmıştır. Üretim ve ihracat hedeflerimize ulaşabilmemiz için, bu yıldan başlayarak önümüzdeki yıllardaki elektrik enerjisi ihtiyacımız daha yüksek oranlarda artacaktır. Ancak, enerjideki zihniyetle geldiğimiz bugünkü noktada bu talebi karşılayacak elektrik üretim santrallarımız maalesef yoktur. 

Önümüzdeki 5 yıl içinde, temel yük santralı elektrik üretim gücümüzü minimum 140.000 MW güce çıkartamazsak  Sayın Cumhurbaşkanımızın ülkemizin önüne koyduğu yatırım istihdam üretim ihracat hedeflerine  ulaşılması mümkün değildir.

Ülkemize yapılan tüm saldırıları, dimdik durarak savuşturan Sayın Cumhurbaşkanımız, daha evvel yapılanlardan daha beter bir saldırı ile karşı karşıyadır. Bu sefer bu saldırı kendi içimizden, Enerji bürokrasisi zihniyetinden gelmiştir ve bu problem çok acil tedbirler alınmazsa önümüzdeki yıllarımız daha karanlık ve pahalı olacaktır. Bu saldırı diğerleri ile mukayese edildiğinde, 15 Temmuz’dan sonraki en ağır saldırıdır.

Ne güzel demiş dedem korkut. ‘’kahbe içerden olunca kapı kilit tutmaz oğul’

kalın sağlıcakla

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;