SİYASET

Muhammed Tayyar Türkeş : Soyguncu Oligarşik Bürokratik Sistem, Cumhurbaşkanımıza karşı

Tarih
06 Nisan 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Muhammed Tayyar Türkeş

Din tarihine bakıldığında, İslam dini öncesinde Arap yarım adasında, çok küçük bir grup haksızlıklarla ve tefecilikle tüm toplumun malını, mülkünü ele geçirmiş ve hatta eşini ve çocuklarını dahi alarak kendilerine cariye veya köle yapmıştır. Bu çok küçük gruba bugün verilen isim OLİGARK’dır. Bu Oligarklar kendilerine bir düzen kurup, toplumun tüm hücrelerine kadar girip, çeşitli hile ve adaletsizliklerle milleti soymuşlar ve zenginleşmişlerdir.

İşte, İslam dini vahi yolu ile, Peygamberimiz’e bundan 1400 yıl evvel geldiğinde, bu mübarek ve güzel dinimizin temsilcisi Hz Muhammed efendimiz, asıl olarak bu Oligark’ların elde ettikleri ve sahiplendikleri haksız ve adaletsiz kazançlarına savaş açmıştır. Bu savaş, İslam ve Türk tarihi boyunca hep devam etmiştir ve halen devam edegelmektedir. Taa ki, İslam ahlak ve adaleti, dünyaya hakim olana kadar.

İnsanlık tarihinin bugün gelmiş olduğu noktada, çok az sayıdaki Oligark’lar bunu bir sistem haline getirmiştir. Hiçbir meşruiyeti olmadan, hükümet eden ve bugün Oligarşik Bürokratik Sistem olarak anılan bu sistemin içinde, para, makam,  menfaat vs karşılığı satın alınan Devlet Başkanları, Cumhurbaşkanları, Başbakanlar, Milletvekilleri, siyasiler, iş insanları, yüksek yargı başkanları, hakim, savcı, esnaf, tüccar, BÜROKRAT gibi her kesimden insan var olmuştur ve vardır. Bu Oligarşik Bürokratik hırsızlar, tüm dünyayı müthiş zeka oyunları ile satın aldıkları ile soymuşlar ve soymaya devam etmektedirler.

 Tıpkı 100 yıl evvel bize yaptıkları gibi, tıpkı Rusya savaşı bahanesi ile Ukrayna’ya yapageldikleri gibi. Bildiğiniz ve göreceğiniz gibi ve yakın tarihimizde Devlet ve Millet olarak gördük ki, bu oligarşik bürokratlarda Devlet, Vatan, Millet, Din, Allah, Kur’an, Bayrak, Hak, Adalet, Şeref, Namus  gibi temel ahlaki değerler yoktur. Bunların tek taptıkları para veya makam hırsıdır.

Maalesef, son 200 yıllık yakın tarihimiz de gördüğümüz ve halen de görmekte olduğumuz gibi, iliğimize kemiğimize kadar milletimizin en ücra hücresine, en kılcal damarına kadar sızmış olan, ahlaksız, dinsiz, şerefsiz, hırsız bu oligarklar Sayın Cumhurbaşkanımıza savaş açmış durumdalar.

Neden mi? Çünkü, DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR diyerek son 100 yıllık dünya tarihinde ilk kez bu soygun sistemine başkaldıran, Allah, Kur’an, Ahlak, Hak, Adalet, Devlet, Millet diyen, Devlet ve Milletin makus talihini değiştirmeye başlamış olan Sayın Cumhurbaşkanımız, tekrar seçilirse bu hırsızların defterini dürecekte ondan. Çünkü, be Devletin yurt dışındaki oligarşik soyguncular tarafından soyulmasına engel oldu da ondan.

Şimdi sıra yurt içinde ki oligarşik ahlaksız hırsızlara geldi de ondan.

2008 yılında muhtıra verip te görevinden alaşağı edemedikleri, Sayın Cumhurbaşkanımızın yüzünden 12 senede 600 milyar doları faiz gelirinden mahrum kaldıkları için Gezi Olaylarını tertip ettikleri halde deviremedikleri, 15 Temmuz hain darbe girişiminde bulunarak öldüremedikleri bir Cumhurbaşkanımız var. Sıranın kendilerine geldiklerini gördüler ve biliyorlar da ondan Sayın Cumhurbaşkanımıza düşmanlar.

Kendi içimizdeki bu alçak şerefsiz oligarşik bürokratik hırsızlar, her sektörde ORGANİZE SUÇ VE HIRSIZLIK ÇETELERİ kurmuşlardır. İçlerindeki Kanun yapıcıları ve uygulayıcıları ile birlikte Kanun’lar çıkartarak, her şeylerini Hukuk’a uygun olarak yapmışlar ve yapmaya da devam etmektedirler.

Örnek mi? Yüz yılın en büyük felaketi olan deprem sonrası, İstanbul Borsasını üç gün açık tutarak, parasını değerlendirmek isteyen tasarruf sahiplerinin 27 milyar dolarını kim cebine indirdi?

Örnek mi? Bir yıldır anlattığımız ve halen de anlatmakta olduğumuz enerjideki soygun hakkındaki Kanuni düzenleme ve uygulamalar sonrasında kimler milyonlarına milyonlar kattı?

Örnek mi? Bu hafta görüşülecek olan OSB Kanun teklifinin 5 inci maddesi gereği, bu Kanuni maddeden Bursa ovasının tam ortasında kaçak olarak kurulan ve tüm ovayı kirleten hangi sanayi tesisi karlı çıkacak? Bu madde hangi satın alınmıştan geldi acaba?

kalın sağlıcakla

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;