SİYASET

Kurtuluş Tayiz : Kemal Bey mesajı aldı mı?

Tarih
02 Eylül 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Kurtuluş Tayiz

PKK’nın CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yönelik suikast girişimi gündemin geri sıralarına düştü. Oysa ana muhalefet partisi liderinin konvoyuna yönelik silahlı bir saldırı düzenlenmiş ve bu saldırıda da Kemal Bey’i korumakla görevli askerlerden biri şehit düşerken, iki askerimiz de yaralanmıştı.

Bir kısım CHP’li yönetici saldırının daha ilk dakikasından itibaren, “Konvoy değil, asker hedef alındı” sözleriyle PKK’nın gerçekleştirdiği suikast girişimini küçültme gayreti içine girdi. PKK, “İsteseydik Kılıçdaroğlu’nu da vururduk” açıklamasıyla saldırıyı üstlenene kadar da CHP’li üst düzey yöneticiler, örgütün adını telafuz etmeye yanaşmadı. Taksim Meydanı’nda sözde suikastı protesto gösterilerinde bile, “Kahrolsun PKK” sloganı yoktu.

CHP’lilerin Kemal Bey’e yönelik gerçekleştirilen bu suikastı küçülterek PKK'yı gizleme eğiliminin sebebi, bu saldırının “şimdilik” bir mesaj niteliği taşıdığını düşünmeleri. Nitekim suikast mesajını doğrudan, sözlü olarak iletme görevi verilen FETÖ’cü Ergun Babahan, “Faşizme destek veren herkes bunun bedelini ödeyecek. Buna Kılıçdaroğlu da dahil. Bu daha başlangıç” sözleriyle mesajı adrese teslim etti.

Suikast mesajı Kemal Bey’e açık bir, “15 Temmuz öncesine dön” çağrısı taşıyordu. FETÖ’cü cuntanın darbe gecesi CHP ve lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan birtakım beklentileri olduğu anlaşılıyor. Belki Mısır’da olduğu gibi CHP’nin alternatif bir meydan oluşturmasını bekliyorlardı. Ya da darbeye karşı CHP’nin –zoraki de olsa- Beştepe’nin yanında duruşundan rahatsız oldular. Hele de Kemal Bey’in Yenikapı’ya gitmesi cuntanın tepkisini çekmiş olabilir. Sebebi her ne olursa olsun Kemal Bey’e suikast girişimiyle verilen mesaj fabrika ayarlarına dönmesi mahiyetinde. CHP’nin 15 Temmuz öncesinde olduğu gibi davranmasını bekliyorlar.

Peki Kemal Bey, bu mesajı aldı mı? CHP’nin, Cerablus operasyonu ve Adli Yıl açılış programına ilişkin tavrına bakılırsa Kemal Bey’in partisini yeniden adım adım 15 Temmuz öncesinin “uzlaşmaz”, “kutuplaştırıcı” çizgisine doğru geri çektiği görülüyor. Parti içinden de bu dönüşe destek verenlerin sayısı az değil; bu isimlerin başını CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke çekiyor; son günlerde adından fazlaca bahsettiren Böke, Kemal Bey’i neredeyse arkadan ittirerek 15 Temmuz öncesine götürüyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başına nasıl geldiğini tekrarlamaya gerek yok. FETÖ’nün kaset darbesiyle işbaşına gelen Kemal Kılıçdaroğlu, 17-25 Aralık darbesindeki performansıyla zaten yeterince göz doldurmuştu. PKK ve HDP’nin hendek terörüne de arka çıkan CHP, 15 Temmuz darbesine ortam hazırlanmasında da önemli bir rol oynamıştı. Kemal Bey’in şu ana kadar bütün kritik dönemeçlerde CHP’yi FETÖ’nün yanında konumlandırdığı aşikâr. Bu sefer biraz farklı davranmaya kalkmasının sebebi, ortada başarısız bir darbe girişiminin olması. Kemal Bey başarısız olan FETÖ cuntasının kendisini götürmesini de istemiyor olabilir. Onu hedef yapan, suikast girişimine maruz kalmasına yol açan işte bu çekimser duruşu. FETÖ tecrübesi göstermiştir ki; örgüt kendi elemanlarını sonuna kadar harcamakta bir beis görmüyor. FETÖ en “kıymetli” şakirtlerini dahi bozuk para gibi harcarken Kılıçdaroğlu’na niye töleranslı davransın?
Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ’nün ve FETÖ'yü kullanan aklın kendisine yönelen yüzünden korkmuşa benziyor. Bundan dolayıdır ki CHP’de 15 Temmuz öncesine doğru geri dönüş başladı. Ama şu bilinmeli ki FETÖ’yle yola çıkanların varacağı ne bir yer ne de bir hedef vardır. Sonu karanlık bir yolculuk bu.

Akşam
2 Eylül 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;