GÜNCEL

Kurtuluş Tayiz : İnce, ABD adına tehdit ediyor

Tarih
04 Haziran 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Kurtuluş Tayiz

CHP adayı Muharrem İnce’nin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin öne çıkmış komutanlarından, 15 Temmuz kahramanı ve Afrin harekatını yöneten isimlerden biri olan Korgeneral Metin Temel Paşa’yı -emekliliğe ayırma ve apoletlerini sökmekle- tehdit etmesi kuşkusuz rastgele, kişisel bir hareket değil. Planlı, hesaplı, hayli fırsat kollanmış, ABD adına yapılan bir tehdittir.

Bundan sonra ABD’nin “kara gücü” PKK’yla sahiden mücadele eden, terör örgütüne gerçekten ölümcül darbeler indiren komuta yapısı ve her asker bunların hedefinde olacaktır. Suriye ve Kuzey Irak’ta terör örgütüne yönelik operasyon yürüten, terör örgütünün sonunu getirecek planlamalar yapan ve sahada operasyon yürüten komuta yapısı ABD’nin öfkesini üzerine çekmiştir.

ABD’nin “kara gücü” olan PKK’ya ve “paralel devlet”i FETÖ’ye karşı bugüne kadar sahiden mücadele eden tek kişi Erdoğan oldu. ABD’nin bölgedeki planlarını bozan da Erdoğan’dan başkası değil. Erdoğan’ın bütün dünyada “diktatör” olarak hedef almaları, nefret objesi haline getirmek istemeleri bundan kaynaklanıyor.

Ortadoğu’yu, Türkiye’yi bölecek, parçalayacak ABD planlarına direndiği için Erdoğan ABD’nin hedefi haline geldi. Doğrusunu isterseniz 15 Temmuz’dan sonra bu mücadeleye Türk Silahlı Kuvvetleri de katıldı. ABD’nin kara gücü olan PKK ve FETÖ’ye karşı hükümet ve asker birlikte kararlı bir mücadele yürütüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütü PKK’yı bitirme kararlılığıyla gerçekleştirdiği operasyonlar ABD’yi çok fena köşeye sıkıştırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye ve Ortadoğu’da ABD adına vekalet savaşı sürdüren PKK/YPG’ye çok büyük darbeler indirdi. Türkiye, PKK ve FETÖ’yle mücadele ederek ABD’nin vekalet savaşının sonunu getirdi. Kuzey Irak’ta hâlâ süren askeri operasyonlar ABD’ye karşı geliştirilen son derece önemli stratejik hamlelerdir. ABD, bizzat sahaya inerek, Kuzey Irak’ta yeni askeri üsler kurarak PKK’yı kurtarmak için hareket etmek zorunda kalmıştır.

ABD’nin, Erdoğan’a ve onunla birlikte hareket eden komuta kademesine karşı öfke duymasının sebebi budur. CHP ve Muharrem İnce, ABD’nin bu duygularına tercüman olmakta, Erdoğan ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ni ABD adına tehdit etmektedir. Yoksa Muharrem İnce’nin bırakalım Türk Silahlı Kuvvetleri’nin önde gelen bir komutanını, sıradan bir erini bile tehdit edecek ne gücü, ne cesareti vardır. Bu tehditler ABD adına yapılan tehdit ve şantajlardır.

Ne var ki artık herkes bu gerçeğin farkında. Devlet de, millet de CHP’nin ABD’ye vekalet ettiğini net olarak görüyor. ABD adına Türk komutanlarının tehdit edilmesine ne devlet, ne millet rıza gösterir. Muharrem İnce de seçim sandığında bu hareketinin hesabını verecektir. ABD’nin kuklalarına bu ülkede artık deniz bitti! 24 Haziran’da bunu daha iyi anlayacaklar.

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • HAK DAVA

    04 Haziran 2018 19:13
    1 0
    KESER DÖNER SAP DÖNER SANDIKTA HESAP DÖNER
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;