POLEMİK

Kurtuluş Tayiz : Hrant’ı katleden örgüt...

Tarih
21 Ocak 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Kurtuluş Tayiz

Hrant Dink’in katledilmesinin üzerinden 9 yıl geçti. Bu sürede tetikçiler yakalanıp yargılandı; suikastın arkasındaki örgüt ise deşifre edilip açığa çıkarıldı. Suikastı organize eden örgütün yargılanmasına ise henüz geçildi. Ancak bu gelişme nedense Hrant davasının takipçileri tarafından yeterli ilgi görmüyor. Yıllarca “Tetikçiler yetmez, suikastın arkasındaki örgüt açığa çıkarılsın” diyen çevreler, nedense o ‘örgüt’ deşifre edildiğinde sessizliğe gömüldü. Bunlardan bazıları katili beğenmediklerinden olsa gerek yeni “Fail” arayışına girdi.

Hrant suikastının arkasında paralel yapı vardı. Tetikçileri ayarlayan, suikastı organize eden, Hrant’ın öldürülmesini sessizce ayarlayan örgüt, Gülen’in grubuydu. Başka hangi kamu görevlilerinin daha bu suikasta bulaştığı gibi detaylar elbette yargılama sürecinde ortaya çıkacaktır. Ama davanın geldiği noktada net olarak açığa çıkan gerçek, Hrant’ı suikastını organize edenin paralel örgüt olduğu gerçeğidir.
Şu ana kadar siyaset, medya, sivil toplum kuruluşu ve hatta Ermeni cemaati içindeki adamlarıyla Gülen, bu gerçeği karartmaya çalıştı. “Fail devlet” gibi süslü sloganlarla faili belirsizleştirerek adres şaşırttı. Cemaat’in en büyük hinliği, organize ettiği cinayeti “aydınlatma” işini de yine kendi elinde tutmasıydı. Sahte krokiler, suikast haritaları, düzmece belgeleri durmadan servis ederek uzun süre Hrant suikastının arkasındaki örgütü gizlemeyi başardılar. Ta ki, 17-25 Aralık darbesi girişimiyle yakayı ele verene kadar. Gerisi çorap söküğü gibi geldi. Hrant’ı katleden yapı, Türkiye’yi dizayn etmeye kalkan devlet içindeki paralel yapıydı. Cemaat, Ergenekon ve Balyoz gibi siyasi operasyonları başlatabilmek için Hrant’ı öldürttü.
Ne var ki, ortaya çıkan bu gerçek Hrant davasını takip eden çevrelerde yeterince ses getirmedi. Sözde Hrant’ın arkadaşları, bu gerçeğe yüz çevirmiş durumda. “Bu örgütü beğenmedik, içinde AKP’li olan bir örgüt istiyoruz” havasındalar. Bu yüzden eski borç defterlerini karıştıran tefeciler gibi soruşturma dosyalarını karıştırıp, suikastı AK Parti’ye bağlayabilecekleri yeni bilgi kırıntıları bulmaya, çıkarmaya çalışıyorlar. Bunların çoğu da zaten paralel devletin uzantısı avukat, gazeteci ve siyasetçilerden oluşuyor. Hrant davası etrafında toplanan gürültücü bir kesim var ki, bunların işi ilk günden beri cinayeti gürültüye getirerek karartmak. Bu güruh, Ermeni cemaatini adeta rehin almış durumda. Gürültüleri Hrant’ın ailesini bile bastırır nitelikte. Maalesef, bu çevrelerin çıkardığı gürültü, Hrant’ın katledilişinin 9. yılında bile hâlâ gerçeğin duyulmasını engelliyor.

Akşam
21 Ocak 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;