SİYASET

Kurtuluş Tayiz : Gel bakalım Muharrem!

Tarih
05 Mayıs 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Kurtuluş Tayiz

Evet, Kemal Kılıçdaroğlu CHP’nin cumhurbaşkanı adayını bu sözlerle tanıttı.

Tabii bu “takdim” hem Muharrem İnce’ye, hem de millet iradesine büyük bir saygısızlık.

Ama CHP’lilerin bunu pek umursadığı yok.

Gerçi “Cumhurbaşkanı yeminini edemem, ben şerefime namusuma düşkünüm” dedikten sonra Kılıçdaroğlu’nun parti içindeki rakibini aday göstermesi şaşırtıcı değil. Kendi içinde tutarlı. Buna da öncelikle yanıt vermesi gereken Muharrem İnce.

Zihniyete bakar mısınız; CHP Genel Başkanı “Gel bakalım Muharrem” diye hitap ettiği kişiyi bu ülkeye cumhurbaşkanı adayı olarak önerebiliyor! Kendisinin saygı göstermediği kişiye bu milletin saygı göstermesini bekliyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Cumhurbaşkanı yeminini edemem, çünkü namusuma düşkünüm” yönündeki skandal sözleri, aynı zamanda millet iradesine karşı düşmanlığın da bir göstergesi.

Kılıçdaroğlu yönetimi millet iradesine, millete ait olan her şeye aslında düşmanca yaklaşıyor. Cumhurbaşkanlığı makamını aşağılamasının sebebi bu. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi iyi ya da kötü milletin doğrudan kendini yönetmesi anlamına geliyor. Bu sistemi ister beğenin ister beğenmeyin; “başkan”ı seçen “cumhur”a hakaret edemezsiniz. Milletin seçtiği cumhurbaşkanını dolaylı olarak “şerefsiz”, “namussuz” ilan edemezsiniz! Buna kimsenin hakkı yok.

Maalesef, medya Kılıçdaroğlu’nun ettiği bu ağır sözlerin üzerine gidemedi. Bu küfürlü dil, bu aşağılayıcı üslup tamamen darbeci askerlerin, katil cuntacıların ağzından çıkmış gibi duruyor. Bir siyasinin savuracağı küfür ve hakaretler değil. Türk medyası, öyle bir dizayn edilmiş ki sabah akşam millete küfür eden, milleti aşağılayan bu adamı “muhalefet lideri” olarak takdim edebiliyor.

Evet, ne yazık ki medya, FETÖ’nün kaset darbesiyle CHP’nin başına geçirilen Kılıçdaroğlu’nu korumayı hâlâ sürdürüyor. Oysa milletin oylarıyla cumhurbaşkanı seçilmenin FETÖ’nün kaset darbesiyle genel başkan olmaktan daha şerefli, daha namuslu bir iş olduğu kendisine anlatılmalıydı.

Denilebilir ki millete saygısı olsaydı zaten partisinin cumhurbaşkanı adayını “Gel bakalım Muharrem” diye takdim etmezdi. Bu da doğru.

Kılıçdaroğlu gibilerin Tayyip Erdoğan’a düşmanlıkları şahsi değil. Düşmanlıkları milletedir. Millet iradesini temsil eden her kim olursa olsun tavırları düşmanca olacaktır. CHP’deki Kemal Kılıçdaroğlu yönetiminin karakteri bilhassa budur!

Akşam
5 mayıs 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • BOZKURT

    07 Mayıs 2018 12:11
    2 0
    GEL BAKALIM MUHARREM, OTUR BAKALIM MUHARREM, AMUDA KALK MUHARREM,SEÇİMDEN SONRA İSE TOZ OL BAKALIM MUHARREM. OLACAK OLAN BU.
  • TARAFSIZ

    07 Mayıs 2018 10:35
    0 0
    EEE.TARAFSIZ CUMHURBAŞKANI OLAMAM DEYİP YEMİN ETMEYEN ZAT, BAŞBAKANLIĞA NASIL TALİP OLDU BAŞBAKANLIĞINI TARAFLI OLARAK NASIL YAPACAKTIKİ AYNI ŞEY DEĞİLMİ BAŞBAKANIN GÖREVİ CUMHURBAŞKANLIĞINA DEVREDİLDİ ARADAKİ FARK NEDİRKİ ACEP. ORADA NASIL YEMİN EDİCEKTİ.
  • OKUR

    05 Mayıs 2018 19:50
    3 0
    Sayın yazar KK nu hiç sevmem ama "Tarafsız Cumhur Başkanı olamam" diye yemin edemem dedi.KK bu sözleriyle milleti değil kendini aşağıladı.Zira bahsettiği ahlaki değerlerin ,kendinde var olduğundan emin değilim.1349
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;