GÜNCEL

Kurtuluş Tayiz : Fetullahçıların başaramadığını ABD mi başaracak?

Tarih
19 Kasım 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Kurtuluş Tayiz
 Sözcü yazarı Emin Çölaşan, FETÖ’nün 17-25 Aralık Emniyet-Yargı darbe girişimini “Bizim başaramadığımızı Fetullah’la ekibi başardı” diyerek, coşkuyla karşılamıştı. Sözcü, Fetullahçı darbeyi “yolsuzluk soruşturması”biçiminde sunarak laikçileri kafalamaya çalışıyordu.

Ancak bu erken zafer coşkusu çok geçmeden FETÖ ve Sözcü’nün kursağında kaldı. Kimsenin başardığı bir şey yoktu; Türkiye, Pensilvanya’dan kumandalı bir operasyonla çökecek bir ülke değildi. Bu gerçek, 15 Temmuz kanlı darbe girişiminden sonra da bir kere daha anlaşıldı.

FETÖ’nün devlet ve ordu içindeki gücü tamamen kırıldı. Canını kurtaranlar ise soluğu yabancı ülkelerde aldı; örgütün büyük bir bölümü tutuklanarak hapse atıldı. FETÖ’nün başarısızlığı laikçilerin de darbe heveslerini kursaklarında bıraktı.

Ancak “umut fakirin ekmeği” misali darbe hevesleri son bulmadı. Şimdi de umutlarını, ABD’de 27 Kasım’da başlayacak olan Zarrab davasına bağladılar. Gezi’de, 17-25 Aralık’ta ve 15 Temmuz’da FETÖ’nün başaramadığı darbeyi ABD’nin Zarrab davasıyla (FETÖ savcılarının hazırladığı 17-25 Aralık dosyasıyla) başarmasını bekliyorlar. Doğan Medyası, Sözcü ve Cumhuriyet tayfasının, CHP, HDP ve AK Parti’deki muhaliflerin beklentisi ABD’deki bu davayla Türkiye’de iktidarın değişmesi.

Şaka değil, gerçekten beklenti bu. Sözcü yazarından yine “Bizim başaramadığımızı ABD başardı”yazısı gelebilir. Doğan grubu, davanın görüleceği mahkeme binasının kapısına canlı yayın araçlarını yığabilir. Vesayet medyası, Amerikan hukuk sisteminin ve mahkemelerinin ne kadar adil olduğunu anlatan araştırma yazılarının siparişini şimdiden vermiştir.

Yazık, gerçekten çok yazık; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı devirmek için ABD mahkemelerinin kapısında yatıp kalkan bir ana muhalefet partisi ve medyasına sahibiz. Seçimlerde alt edemedikleri Erdoğan’ın, yabancı bir devletin çıkaracağı mahkeme kararıyla iktidardan düşeceğini sanıyorlar. FETÖ’nün siyasi komplolarla, darbe girişimleriyle deviremediği; PKK’nın Güneydoğu’da iç savaş çıkarmaya çalışarak alt edemediği Erdoğan’ı, ABD’nin mahkeme tiyatrosuyla devre dışı bırakabileceğini düşünüyorlar.

Ortada sahiden yargılanacak bir taraf varsa o da Türkiye Cumhurbaşkanı değil, DEAŞ/PKK/YPG ile işbirliği yapan ABD yönetimidir. Zarrab davası çığırından çıkar ve Cumhurbaşkanı’nı hedef alacak bir boyuta ulaşırsa bundan zararlı çıkacak olan taraf ABD ve buradaki yandaşları olur, Türkiye değil. Türk milleti, yabancı bir devletin mahkemelerinden çıkacak kararlara boyun eğecek bir millet değil. Zarrab davası da beklenenin aksine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı zayıflatmayacak, aksine daha da güçlendirecektir. Bunu hep birlikte göreceğiz.

Akşam
19 Kasım 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Aaa

    19 Kasım 2017 22:12
    8 0
    Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ı daha da guclendirecek amin insallah Rabbim izni ile. Bizim milletimiz ABD' nin mahkemesinden çıkan kararı itibar etmez bunu insallah tüm dünya görecek Allah'ın dediği olur NOKTA
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;