GÜNCEL

Kurtuluş Tayiz : FETÖ’nün elindeki iki siyasi figür

Tarih
04 Ocak 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Kurtuluş Tayiz
 Anlaşılan yeni yılda Türkiye gündemini en çok yalan haberler meşgul edecek. Yalancının Sözcü’sü de zaten hazır; Meral Akşener, Konya ve Tokat’ta “silahlı eğitim kampları” kurulduğuna ilişkin duyumlar almış! Hükümet, bu kampları 2019 seçimlerinde -başarısız olması halinde- kullanmayı planlıyormuş! Sözcü de bu uyduruk lafları manşet yapmış. “Doğru mu” diye soruyorlar?

Oysa soruyu okurlar sorar, gazeteciler de yanıtları araştırıp bularak manşetten duyurur. Ama bunların işi gücü yalan dolan olduğundan “aldığımız duyumlara göre” diye manşet atıyorlar. Görme çağında duyumlarla siyaset yapan FETÖ’nün ablası ile sorularla gazete çıkaran Sözcü’nün mükemmel bir kombinasyonu duruyor karşımızda; tek gerçekleri baştan aşağı yalan/yalancı olmaları.

Tabii bu siyaset tarzı Meral Akşener’i daha iyi tanımamızı sağlıyor. Dikkat edilirse Akşener, Soğuk Savaş döneminin bir ürünü olduğunu kanıtlarcasına eski “psikolojik harp” teknikleriyle siyaset yapıyor. Asparagas haber, kitle yönetiminin en önemli keşiflerinden biri aslında. Soğuk savaş yıllarında bu teknik çok iş gördü. Nice ülkede gerçekleşen darbe, iç savaş ve toplumsal olayın arkasında bu “kontrgerilla aklı” vardı.

NATO’nun bir parçası olduğumuz günden beri benzer oyunlarla karşı karşıya kaldık. FETÖ, o dönemin bir ürünüdür; NATO’nun temel prensibi bütün ittifak ülkelerinde aynı zamanda “paralel devletler” kurmaktı. Bunun Türkiye’deki adı “FETÖ” oldu. FETÖ’yle bağlantılı tüm siyasetçiler de bir anlamda NATO’ya çalışır, kendi devletine değil.

Meral Akşener, NATO tedrisatına uygun bir psikolojik harp tekniği kullanıyor. Gerçek olmayan, sansasyon yaratıcı, suçlayıcı, infial çıkarabilecek, kitleleri hükümet aleyhinde şartlandırmaya yarayacak nitelikte yalanlar üretiyor.

“FETÖ’yle bir bağım yok” diyen Meral Akşener, aslında FETÖ’den klonlanmış, bire bir FETÖ’nün kopyası bir figürdür. Burada kurguya dikkat edelim; Akşener, FETÖ’nün yalanlarını tekrarlamakta, Sözcü veya FETÖ etkisindeki benzer gazete ve televizyonlar- bu yalanları Akşener üzerinden piyasaya dağıtarak kitlelere ulaştırmakta.

Oyunu kuran FETÖ, ama hanımefendi “Benim FETÖ ile irtibatım yok” demekte ısrarlı. Doğrudur! Türkiye şu ana kadar FETÖ’yle bağını -doğrudan veya dolaylı- itiraf eden tek bir FETÖ’cü görmedi.

2019’a doğru bu tür yalanları daha çok göreceğiz. FETÖ’nün elinde iki önemli siyasi figür var; biri Kemal Kılıçdaroğlu, diğeri de Meral Akşener. İkisinin de temel özelliği su içer gibi “yalan” söylemeleri. Bu özellik, FETÖ’cülerin de en karakteristik özelliğidir. Şunu bilelim ki Akşener ve Kılıçdaroğlu, 2019 seçimlerine doğru Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında söylenmedik yalan, atılmadık iftira bırakmayacaklar. Bunun sebebi 2019’un Türkiye için bir kader yılı olmasından kaynaklanıyor. Türkiye, ya NATO’nun hakim olduğu, Batı’ya göbekten bağlı, parçalanmaya ve yıkılmaya aday bir devlet olarak kalacak ya da bağımsız, güçlü, büyük bir devlete dönüşecek. Kavganın, mücadelenin özü budur!

Akşam
4 Ocak 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • ACABA

    04 Ocak 2018 10:14
    0 0
    YERİ İÇİN DEMİYORUM AMA ACABA KENDİ AMAÇLARINI SÖYLÜYOR OLABİLİRMİKİ .İYİ TAKİP VE ARAŞTIRMA YAPILMASI LAZIM BUNLARIN, ARTIK NE YAPABİLECEKLERİNİ NEYE YELTENMEYE KALKACAKLARINI HEPİMİZ BİLİYORUZ.BİLMİYORMUŞ GİBİ YAPANLARINDA ÇIKARLARINI SEBEPLERİNİ BİLİYORUZ ARTIK
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;