SİYASET

Kurtuluş Tayiz : Demirtaş o çağrıyı önce ağabeyine yapmalı

Tarih
18 Haziran 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Kurtuluş Tayiz

Selahattin Demirtaş, BBC’ye yaptığı açıklamada Ankara ve İstanbul’daki canlı bomba saldırılarını üstlenen TAK’ın (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) dağıtılmasını istemiş. Demirtaş, bu çağrıyı canlı bomba saldırılarını düzenleyen kadın militanlara övgüler dizen, geride kalan militanları da canlı olmaya davet eden ağabeyine yapsa belki daha anlamlı olurdu.
PKK’da intihar bombacılarının eğitimini, motive işini özel isimler üstlenir. Nurettin Demirtaş da bunlardan biri. Ağabey Demirtaş’ın, örgütün Avrupa’da yayın yapan gazetelerinden birinde çıkan ilginç yazısı, onun örgüt içindeki canlı bombaları motive eden önemli isimlerden biri olduğunu gösteriyor.

Ankara Güvenpark’ta 37 vatandaşın hayatını kaybettiği intihar saldırısını düzenleyen Seher Çağla Demir ile ilgili Nurettin Demirtaş’ın sözleri şöyle: “Doğa’nın gerçek adı Seher Çağla Demir. 1992’de Marmara Ereğlisi’nde doğup büyümüş. Ereğli, Yunan mitolojisindeki Herakles’ten geliyor. Herakles, yarı tanrı olarak doğmuş, ceza diye verilen tüm görevleri başarmıştır. Prometheus’u sonsuza dek acı çekmek için zincirlendiği kayalıklardan kurtaran da odur. (...) Herakles adı Ereğli’ye dönüşürken Osmanlı egemenliği dönemidir. Tarih bir gün AKP-Saray egemenliğinin en kanlı döneminde adeta mitolojiyi yeniden canlandıracak, Ereğli-Herakles bir kez daha rolünü oynayacaktır.”

Saray’ın üzerine intihar bombacılarını salan, bunu “tanrısal bir görev” olarak gösteren kişi Türkiye’de yasal bir partinin başındaki Demirtaş’ın ağabeyi Nurettin Demirtaş. Avrupa’da hergün “siyasetçi” kimliğiyle diye ağırlanan, büyük itibar gören Demirtaş, bütün mesaisini Türkiye’yi şikâyet etmeye harcıyor.

Kuşkusuz Demirtaş’ın kendisiyle sorumlu olduğu da söylenebilir; ama dürüstlük, samimiyet Türkiye’nin üstüne canlı bombaları salanları da eleştirmeyi gerektirir.
Demirtaş ailesinin Kürtlerin başına nasıl musallat edildiğini yakın tarih muhakkak yazacaktır. Ağabeyi dağda, kendisi ovada var güçleriyle Kürt gençlerini ölüme gönderiyorlar.
Seçim arefesinde “Seni başkan yaptırmayacağız” diye ortaya çıkan Demirtaş, çözüm sürecini rayından saptırıp HDP’yi Türkiye düşmanı bir çizgiye soktu ve PKK terörünün tırmanmasını sağladı.

Demirtaş, 7 Haziran seçimlerini -Batı’nın ve içerideki işbirlikçilerinin desteğini alarak- Erdoğan düşmanlığını körüklemek için kullandı. 6-7 Ekim provokasyonunu yaparak 52 vatandaşımızı öldürttü ve faturayı da Erdoğan’a çıkarmak istedi.
8 Haziran sabahı Erdoğan’a yönelik “Korkma seni asmayacağız, yargılayacağız” sözleri, Demirtaş’ın asıl misyonunu, hedefini ve küstahlığını gösteriyordu. 7 Haziran seçimlerinde Erdoğan’ı zayıflattıklarını düşünüp son darbeyi vurması amacıyla terörü devreye soktular; bununla da yetinmeyip Kürtleri kanlı bir iç savaşa sürüklediler.
Ancak 1 Kasım seçimlerinde HDP hezimete uğratıldı. PKK ise başlattığı terör kampanyasında 7 binden fazla kayıp vererek ağır bir yenilgi yaşadı. Kürtler ise PKK ve HDP’ye sırtını döndü.

Nurettin Demirtaş’ın Saray’ın üzerine canlı bomba gönderme tehdidinde bulunduğu yazısı, kardeş Demirtaş’ların davasını, misyonunu ve amacını ele veriyor. Amaçtan, hedeften vazgeçmiş değiller; silahlı-silahsız, bombalı-bombasız, legal-illegal yollardan tek hedefleri Erdoğan’ın milli ruh kattığı; tek bayrak, tek devlet, tek millet, tek vatan ufkuyla istikamet verdiği Türkiye’yi vurmak, sakatlamak ve istikametinden etmektir.

Akşam
17 Haziran 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;