DÜNYA

Kurtuluş Tayiz : Batı’nın şımarık çocuğu

Tarih
03 Aralık 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Kurtuluş Tayiz

 “Gazeteciler hapiste” yaygarasıyla Türkiye’nin ensesinde boza pişiren Batı’nın, 7.5 dakikada Gazeteci Cemal Kaşıkçı’yı atomlarına ayıran Suudi Veliaht Prens’i G20 zirvesinde yere göğe sığdıramaması, kırmızı halılarla karşılaması ve ikili görüşmelerle onurlandırmasına ne demeli? G20 zirvesinden yansıyan, Veliaht Prens’in başköşede ağırlandığı görüntüler, Batı sisteminin adaletsizliğini, çürümüşlüğünü ve tükenmişliğini tartışmaya yer bırakmayacak şekilde ortaya koyuyor.

Suudi yönetiminin Veliaht Prens komutasında Yemen’de sürdürdüğü katliamları, kadın çocuk demeden öldürdüğü sivilleri görmezden gelen, yok sayan bu Batı sistemi değil mi?

Mısır’ın darbeci lideri -3500 vatandaşın ölümünden sorumlu- General Sisi’nin ayaklarının altına kırmızı halılar seren, başkanların masasında ağırlayan sahi kimdi?

Suriye iç savaşında 600 bin sivilin ölmesinin; Irak’ta milyonlarca masumun hayatının yok olmasının sorumlusu, faili, Batı’dan başkası mı?

Afganistan ve Libya’da akan kanın sorumlusu da şüphesiz Batı’dan başkası değil.

Ve ne yazık ki, bizim de ulaşmaya çalıştığımız, övgüler dizdiğimiz, katılmak için can attığımız Batı medeniyetinin gerçek yüzü budur.

Daha somut konuşmak gerekirse; güney sınırımızda, yanı başımızda terör orduları kuran, binlerce TIR silah sevkıyatı yaparak bu coğrafyayı kana boğmayı planlayan ABD’ye ne demeli? Sözde “stratejik müttefik” olduğumuz bir ülke! ABD ve Batı’nın Türkiye ile ilgili planları hiçbir zaman Irak, Libya, Suriye ve Yemen’den farklı olmadı.

Şu gerçeği görelim artık; Batı, Türkiye’yi, Irak ve Suriye’ye dönüştürmek için elinden gelen her şeyi yaptı. Proje örgütlerle, bu örgütlerin siyasi uzantılarıyla denemediği yol kalmadı. Eğer bugün Suriye ve Irak gibi kanlı bir girdabın içine düşmediysek bu, köklü bir devlete ve millet gerçeğine sahip olmamızdan kaynaklanıyor, tehlikeyi gördüğümüzden veya çok akıllı oluşumuzdan değil.

Fırat’ın doğusuna yığılan silahların tek hedefi Türkiye’dir, başka bir ülke değil. Geç de olsa bu gerçeğin farkına vardık. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ABD’yi ve Batı sistemini topyekûn karşısına alma pahasına “Fırat’ın doğusunu çok yakında işgalden kurtaracağız” demesi bu yüzden. Bizi bu kararlılık, bu istikamet kurtaracak, daha fazlası veya daha azı değil.

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;