GÜNCEL

Kurtuluş Tayiz : Bahsettikleri 'yeni vizyon' ne?

Tarih
13 Temmuz 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Kurtuluş Tayiz

Hakkını yememek lazım; ilk Ahmet Davutoğlu Türkiye’nin yeni bir vizyona ihtiyacı olduğunu dile getirmişti. Yanılmıyorsam Bosna-Hersek’te katıldığı bir konferansta bahsetti bu ihtiyaçtan. Ardından Abdullah Gül-Ali Babacan’ın bildirisinde rastladık bu “yeni vizyon” ihtiyacına. Erdoğan’a karşı çıkmak için yanımıza almamız gereken üç şeyden biri bu “vizyon” lafı galiba. Nitekim Erdoğan karşıtlığını ifade etmek isteyenler, cümleye bir vizyon ihtiyacını vurgulayarak başlama gereği duyuyorlar hep.

Oysa büyük yanılgı/aldatmaca tam da burada başlıyor. Türkiye’nin yaşadığı sorun ve sıkıntılar Erdoğan’ın vizyonsuzluğundan değil, tam aksine Erdoğan’ın sahip olduğu ve Türkiye’yi bir yerlere getirmeye çalışan vizyonundan kaynaklanıyor. Erdoğan’ın, Türkiye’yi dünyada önemli bir yere getirme arzusu/vizyonu, Batı sistemini ülkemize karşı tahammülsüz ve saldırgan yapmıştır. Erdoğan’a karşı başlatılan küresel kara propagandanın sebebi zaten söz konusu bu vizyon değil mi?

DAVUTOĞLU GÜL BABACAN ile ilgili görsel sonucu

“Yeni vizyon” ihtiyacından bahseden Erdoğan karşıtı bu isimler, politika acemisi değillerse eğer, Türkiye’yi dünyada önemli bir yere getirme düşüncesinin bile Batı’da nasıl korkunç bir tepkiye yol açacağını hiç bilmiyorlar demektir. Türk siyasetçi için “vizyon sahibi olmak” demek Batı sistemini kaçınılmaz bir şekilde karşısına almak demektir. Dolayısıyla “vizyon” ortaya koymak için önce yürek sahibi olmak gerekir ki, bunun da kimde var olduğu, kimlerde ise olmadığı az çok herkes tarafından biliniyor. Sinsilik, kurnazlık, fırsatçılık sanıldığı gibi politikacı/lider özelliği değil, olamaz; Türkiye adına vizyon ortaya koymak için önce mert olmak gerekir ki, liderinin tökezlemesini kollayanlarda bulunan bir nitelik değil bu.

İşte ciddi bir “aldatmaca” ve “sahtekarlık” dediğimiz bu noktanın iyi görülmesi lazım; Erdoğan, Türkiye’yi önceleyen vizyonu yüzünden büyük baskılara maruz kalıyor; kendi ülkesinin ve milletinin çıkarlarını “evrensellik” diyerek geri plana atıp Türkiye’ye ihanet etseydi Batılı başkentlerde kırmızı halılarla karşılanırdı. Onu içeriden devirmeye kalkanların “yeni vizyon”dan bahsetmesi bu anlamıyla gülünç bile değil artık, açık bir sahtekarlık.

Bu topraklarda siyasetçilerin “vizyon” dediği şey, Batı’ya açılan süslü bir pencereden fazlası değil.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Asım

    13 Temmuz 2019 22:32
    2 0
    Hatta, önümde sadece iki seçenek olsa, biri CHP, birisi bu BabaDavGül partisi olsa, hayatımda CHP'ye oy vermemiş, oy vermemekle kalmamış ömrümü CHP zihniyeti ile mücadeleye adamış birisi olarak yine Babacan yada ikizine oy vermem gider CHP'ye oy veririm
  • Asım

    13 Temmuz 2019 22:30
    1 0
    Davutoğlu, Gül, Babacan bunların nefislerini ilah edindikleri, haset'ten çatladıkları, makam-mevki hırsının gözlerini bürüdüğü ortada. Benim merak ettiğim, Tayyip Erdoğan ortak kininde birleşenlere AK Parti seçmeni nasıl bakacak. Şahsım adına 1000 tane oyum olsa birini bile bu ihanet takımına vermem.
  • Cem

    13 Temmuz 2019 20:52
    0 0
    İnşallah vizyonun arkasında fetösel bir füzyon yoktur.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;