DÜNYA

Kayahan Uygur : Cinsel sapıklık, darbeler, terör ve Clinton

Tarih
03 Kasım 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Kayahan Uygur
Hillary’nin e-mailleri konusu, tüm dünya medyası kadar Türk medyasında da yer aldı. Ama herkes sorunun devlet işlerinde özel mail kutusunu kullanmaktan ibaret olduğunu sanıyor. Hiç kimse Hillary’nin neden devletin kurumsal internet bağlantısını değil de özel bir adresi tercih ettiğini sorgulamıyor. Oysa her şey çok açıktır. ABD Devleti de tüm devletler gibi kendi iletişimini otomatik olarak dosyalamaktadır. Hillary devletten gizli bazı işler çevirdiği ve bunların ilerde ortaya çıkarılacağından korktuğu için resmi e-mail kutusunu kullanmamıştır. 

Mailler terörle ilişkili 

Rusya çizgisinde yayın yapan bazı internet sitelerine göre Hillary’nin ABD resmi makamlarından gizlediği e-mailler arasında terör örgütleriyle olan yazışmalar vardır. Hillary Clinton’un DEAŞ ve PKK ile ilgili bazı isimlerle özel mesajlaşmalar yaptığı iddia edilmektedir. ABD’nin Demokrat başkan adayının FETÖ ile olan ilişkileri ise zaten biliniyor. Rusya çizgisindeki bu sitelerin söyledikleri önemlidir, çünkü Hillary Clinton kendi e-mail kutusunun uğradığı hacker saldırısının Rus kökenli olduğunu söylemiştir. 

FBI, Hillary’nin e-mail kutusu skandalında önce sadece güvenlik açığı üzerinde durmuştur. Daha sonra bu soruşturma çerçevesinde eski bir Kongre üyesi olan Anthony Weiner’in bilgisayarına el konulmuştur. Weiner Yahudi lobisinin ileri gelenlerinden olup Hillary’ye çok yakın biridir ve aynı zamanda New-York belediye başkanlığına adaydır. İncelenen bilgisayar bambaşka bir soruşturmayı da tetiklemiştir. Uzun zamandır takma adlarla küçük yaştaki çocuklara cinsel içerikli mesaj ve imajlar yollayan bir sapık deşifre olmuştur, bu sapık Weiner’in ta kendisidir.  

Devlet sırrına bakın 

Polis, Weiner’in bilgisayarında Hillary’den yollanan çok ilginç mesajlar görmüştür, fakat bunlar henüz açıklanmamıştır, çünkü devlet sırrı niteliğindedir. Hillary’nin sansürlenmiş mailleri açıklanırsa dünyadaki pek çok olayın ve terör örgütlerinin gizli bağlantıları afişe olacaktır. Örneğin Arap baharı maskaralığı, Libya’nın ortadan kaldırılması, Kaddafi’nin katledilip servetinin yağmalanması, DAEŞ’in aniden ortaya çıkışı gibi konular aydınlanacaktır. 

İçerikleri henüz tam olarak bilinmese de Weiner’in bilgisayarındaki binlerce mesajın dağılımları ilginçtir. Ortadoğu’daki politik durumla ilgili yazışmalarla müstehcen ve argo ifadeler taşıyan mesajlar iç içe geçmiştir. Bir mesajın içinde FETÖ ile ilgili çalışmalar yer alırken bir diğerinde son derece çirkin çıplak fotolar bulunmaktadır. 

Kim bu Huma 

Burada başka bir ilginç taraf da Anthony Weiner’in Hillary Clinton’a bir manevi evlat kadar yakın olan Huma Abedin’in eşi olmasıdır.  Hillary’nin özel danışmanı ve seçim kampanyası sorumlusu Huma, kocasının sapıklığını, hatta 14 yaşındaki bir çocuğa fotoğraf gönderdiğini 2011’den beri bilmektedir. Ama kendisinden ancak geçtiğimiz Ağustos ayında ayrılmıştır. Nasıl insanlardır bunlar? Hillary’nin kocası Bill Clinton’un Beyaz Saray’da sonradan yargılandığı sapıklıklarını icra ettiği sırada stajyerlerden biri olan Huma ayrıca başka nedenlerden dolayı da çok ilginç bir insandır. 

Huma Abedin,  İslam âlimi bir babanın kızıdır. Babası Rabıta’nın uzun yıllar yöneticiliğini yapmıştır. Annesi de uluslararası İslami kuruluşlarda kadınlar alanında çalışmış olan bir öğretim üyesidir. Erkek kardeşi de artık ne demekse “ılımlı İslamcı” bir entelektüeldir. Aile çok uzun yıllar Suudi Arabistan’da yaşamış, bir ayakları ABD’de, bir ayakları da İngiltere’de olmuştur. Yani tam anlamıyla “ılımlı İslamcı”, “Batı değerlerini özümsemiş”, “İslamiyet’ten demokratik meşruiyet edinmiş” stratejik müttefik ve model bir aile. Şimdi Huma’nın kardeşi Heba ve annesi Saliha Mahmut Washington’da kızlarını teselli ediyorlar, yalnız Saliha Hanım’ın bir sorunu var, “kızım Hillary’yi daha çok seviyor” diyormuş, bu kadar kusur “kadı kızında da olur”. 

“Model” aile 

İnsanın Hillary’ye “nasıl yetiştirdiniz, angaje ettiniz bu müthiş aileyi” diye sorası geliyor. Alsınlar bunları Ortadoğu’da, İslam âleminde ülke ülke gezdirsinler. “İşte ılımlı İslam ve model aile böyle olun” desinler. Gerçi Türkiye’de bunlardan da pek bol var, ruhen hepsi FETÖ’cü ve Amerikancı da kimi örgüte kaydolmuş, kimi kaydolmamış. Eskiden Batılaşma modeli Batı’yı aynen alıp taklit etmekti, şimdi model değişmiş, Batılılaşmak için Batı’nın istediği gibi olmak gerekiyormuş demek! 

Trump, “Hillary başkan seçilse de bu skandal onu takip edecek ve görevde kalamayacak” diyor. Bayan Clinton eğer seçilirse siyasal içerikli mailler üzerindeki sansürü sürdürecek, hatta daha da sertleştirecektir. Ama cinsel suçlar, hele sübyancılığa varan şekli Amerikan toplumunda kolay kabul görmez.  Üstelik konuyu takip eden şikâyetçi aileler de vardır. Hillary, danışmanı Anthony Weiner’i, hatta onu 5 yıl koruyan Huma Abedin’i feda ederek da paçayı sıyıramaz.  

Hillary bildiği, farkında olduğu bir sapkınlığı 5 yıl boyunca gizlemiş, tacize uğrayan çocukların yardımına koşmamış, cinsel suç işlemiş birini korumuştur. Bu da bir suçtur, üstelik bir siyasetçi, hele bir ABD Başkan adayı için büyük suç. Bakalım Amerikalılar ne yapacak? 

Güneş
3 Kasım 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;