GÜNCEL

Yakup KÖSE : Tek tip elbiseyi kim giyecek?

Tarih
10 Ağustos 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Yakup Köse
Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının mahkemelerdeki örgütlü tavırları kırılamayınca teröristlere tek tip elbise giydirilmesi kararlaştırıldı. Geçen hafta da elbisenin rengi belirlendi: Badem kurusu!

Eski Adalet Bakanları’ndan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, cezaevlerinde ve mahkemelerde tek tip elbise uygulamasına Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) geçilebileceğini söylüyor.

Çıkan yasa ve kanunların, bilhassa cezaevlerinde nasıl keyfi uygulandığını iyi bilen biri olarak tek tip elbise mevzusunda endişe taşıyorum. Hapishanelerde ve mahkemelerde tek tip uygulaması sadece FETÖ'cüleri mi kapsayacak? Hem hukukî olarak hem de pratikte bu pek mümkün görülmüyor. İlk başta yasa sadece FETÖ'cüler için çıksa bile, Anayasa Mahkemesi’ne yapılacak başvuru ve yüzde yüze yakın çıkacak yasanın genelleştirilmesi kararıyla birlikte tek tip kıyafet tüm mahkûm ve tutuklular için geçerli olacak.

Tek tip kıyafet cezaevlerindeki tüm mahkûmları kapsarsa hapishaneler yangın yerine dönebilir. Batı ve Batıcılar’ın ne yaparlarsa yapsınlar bir türlü başlatmayı beceremedikleri kaosun fitili cezaevlerinden ateşlenebilir.

Bir diğer husus ise FETÖ'cüler yüzünden yıllardır cezaevlerinde olan 28 Şubat tutsaklarına da tek tip kıyafet giydirilecek mi? Kendisine komplo kuran FETÖ'cü polis ve savcı, kendisine müebbet veren FETÖ'cü hâkimle yan yana hücrelerde kalan 28 Şubat tutsakları bir de FETÖ'cüler yüzünden tek tip kıyafet mi giyecek?

Şu anda FETÖ'cüler sebebiyle 28 Şubat tutsakları bir dizi kısıtlama yaşıyor. Gönderdiğimiz kitap ve dergiler verilmiyor, her ay olan açık görüş 2 aya çıkartıldı, arkadaş ziyaretleri kaldırıldı vd... Kısıtlamalar cezaevi cezaevi de değişiyor. Bir cezaevi ziyareti yasaklarken diğeri kitap ve dergiyi yasaklıyor. Bir karışıklıktır gidiyor...

Sormak istediğim şu: FETÖ'cüler için çıkartılan tek tip kıyafet uygulaması 28 Şubat tutsaklarını kapsamayacağının garantisini kim verecek? Bu kanunu çıkartacak olan siyasiler kanunu uygulayacak olan memurun keyfine bırakmayacak şekilde açık yazmalılar. Mevzunun ihmâle gelecek bir tarafı yok. Çünkü 28 Şubat tutsaklarının lehine olacak kanun, kararname her nedense görmezden geliniyor ama aleyhlerine olanlar harfi harfine uygulanıyor.

Sürekli bahsini ettiğim Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun FETÖ'cü hâkim ve savcılar ve onların verdiği mahkeme kararları hakkında yazdığı rapor. Bu rapor doğrultusunda, darbeci Kemalist Ergenekoncular, haklarındaki hükümler kesinleşmesine rağmen karar bozuldu, yeniden yargılanıp beraat ettiler ve devletten tazminat da aldılar! Mezkûr rapor, 28 Şubat tutsaklarına gelince sümenaltı edildi ve yetkililer hâlâ havaya ıslık çalıyor!

Tek tip kıyafet uygulaması sadece ve sadece FETÖ'cülere uygulanmalı. Kemalist ve FETÖ'cü darbecilerin binbir kumpasla hapse attığı Müslüman Anadolu evlatları bir an önce tahliye edip devlet adına özür dilemeniz gerekirken bir de FETÖ'cülerle bir tutup aynı kıyafeti mi giydireceksiniz?

Star
10 Ağustos 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    11 Ağustos 2017 17:37
    0 0
    KİMSE giymeyecek. zaten giydiremeyecekler. zaten giydirmemek için 1 ay oldu herkes birbirine topu atıyor. bakan bile benden gitti yeni bakan baksın diyor. bu günlerde,ama batı ne der. yani merkel ne der korkusundalar. 250 şehit, 2500 gazi varmış onlar artık 1 yılı geçti, zanan aşımı var tabi. ŞİMDİ BU GÜL KURUSU, LAVANTA KOKULUSU ELBİSEYİ NASIL GİYDİREMEYİZ toplantıları yapılıyor.AYNEN BOSNA için hazırlanan, NASIL YARDIM EDEMEYİZ toplantıları gibi.(20 maddeyle bahaneler sıralanmıştı)
  • Hüseyin GÖK

    10 Ağustos 2017 19:46
    0 0
    Yazıdaki "TUTSAK" kelimesi bana PKK ve FETÖ'yü hatırlatıyor. Bu tutsaklar(!) Türkiye Cumhuriyeti ceza evlerinde olduğuna göre, sayın yazarın devletini merak ediyorum. Açıklarsa seviniriz.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;