GÜNCEL

Yakup KÖSE : HDP/PKK ittifakın kulağını çekti

Tarih
11 Temmuz 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Yakup Köse

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ortaklarına çektiği ihtar şer ittifakını sarstı. Sarsıntı büyük depremin öncüsü gibi gözüküyor. Şer ittifakının birleşenleri ittifaka mahkûm edildiklerinden zevâhiri kurtarmak adına açıklamalarla durumu geçiştirdiler. 

İlk başta HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan’ın ittifakın İYİ Parti birleşenine yaptığı ikâza bakalım. Kurtulan TBMM’de ikâzdan öte âdeta kulak çekiyor: “İYİ Parti, size söylüyorum: Size rağmen, içinde bulunduğunuz ittifaka, HDP ve PKK’ye içinde gönül vermişlerin de olduğu insanlar oy verdi. Şu an koltuklarınızda HDP’nin oylarıyla oturuyorsunuz. Siz şunu bileceksiniz: En köşede oturuyorsunuz. Bakın, aritmetiğe bakın. Zar zor şu kapıdan içeri girdiniz, en köşede oturuyorsunuz, kapının eşiğinde oturuyorsunuz. Böylesi bir partiye ‘Haddinizi bilin’, ‘Şunu deyin, bunu deyin’ diyemezsiniz.” 

Kurtulan bu sözlerle sadece İYİ Parti’nin değil şer ittifakının tüm birleşenlerinin kulağını çekiyor ve ittifakın mihenk taşının PKK olduğunu hatırlatıyor! 

Peki neye binaen Kurtulan bu kulak çekmeyi yapıyor? 

yakup köse ile ilgili görsel sonucu

Şuna binaen efendim, Abdullah Öcalan’la görüşüp mâlûm mektubu yayımlayan Munzur Üniversitesi Öğretim Üyesi Ali Kemal Özcan’ın hangi sıfatla Öcalan’la görüştüğünün açıklanmasıyla alâkalı İYİ Parti TBMM’de önerge veriyor. Ayrıca Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkartılması üzerinden de TBMM’de İYİ Parti antiterör şovu yapıyor! 

Hâliyle de HDP/PKK, “Hadi halkla dalga geçiyorsunuz da bizimle geçmezsiniz” diye mezkûr kulak çekmeyi yapıyor. 

Haklılar! 

Sen İstanbul’da HDP/PKK ile omuz omuza verip seçim çalışması yap, HDP/PKK’nın giremediği yerlerde İmamoğlu’na oy istemeye git, senin giremediğin yerlerde HDP/PKK İmamoğlu’na oy istesin ama sonra kendi tribününe dön ve PKK istismarı yap, olmaz! Hakikaten olmaz, ittifak ahlâkı diye bir şey var, ortak böyle satılmaz! 

HDP/PKK haklı olarak gerçeği yüzlerine çarpıyor. Diyorlar ki: “Mâdem Abdullah ve Osman Öcalan’a terörist diyorsunuz, kapı kapı dolaşıp oy topladığınız Ekrem İmamoğlu’na destek üzerine destek açıklaması yapan ve İstanbul’daki örgüt mensuplarına, sizin de içinde yer aldığınız ittifak için çalışma tâlimatı veren Kandil’dekiler STK liderleri miydi de sesiniz çıkmadı!” 

HDP/PKK mürâîliğe kızıyor. Öyle ya, Kandil’de örgütü yöneten PKK liderleri içinde bulunduğun ittifaka fiilî destek verirken sesin çıkmayacak ama cezaevindeki örgüt liderinin HDP/PKK’ya seçimde tarafsız olun mektubuna lâf edeceksin… 

HDP/PKK yayın organı Yeni Özgür Politika’nın İstanbul Belediye seçiminde bir gün önceki nüshasında manşetten verdiği “İmamoğlu kazanırsa yeni bir süreç başlar” sözleri Cemil Bayık’a ait. Bildiğim kadarıyla Bayık, PKK’yı yöneten Kandil’deki konseyin eşbaşkanı. Yanlış biliyorsam lütfen İYİ Partililer doğrusunu söylesinler! PKK’nın eşbaşkanı Cemil Bayık’ın, “İmamoğlu kazanırsa yeni bir süreç başlar” sözüne İYİ Parti’den hiçbir tepki gelmedi. “Ne demek yeni bir süreç, alt tarafı bir belediye başkanlığı seçimi olan İBB seçiminden terör örgütünün nasıl bir beklentisi olabilir” demediler, diyemediler. 

Diyemezler çünkü şer ittifakında yer alan tüm unsurlar bu ittifakta tutsaklar! 

HDP/PKK İBB seçiminde şer ittifakında yer almasaydı Binali Yıldırım açık farkla belediye başkanı seçilecekti. Bu durumda da CHP ve İYİ Parti’de bölünmeler olacaktı.

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;