SİYASET

Okan Müderrrisoğlu : Kemal bey, 6’lı Masa ve İmamoğlu’nun geleceği…

Tarih
15 Aralık 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Okan Müderrisoğlu

Siyasette, 24 saatin uzun olabildiği günlere sürüklenmek istendiğimiz gerçeği dün bir kez daha teyit edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası, -karar kesinleşmemiş olsa da- siyaset borsasını hareketlendirdi. Anlaşılan o ki 2023 seçimleri, siyaset dışı faktörlerin etkisini göreceğimiz, hemen her olayın sadece siyasete tahvil edildiği bir ortama taşınacak! Örneğin, bugünden itibaren kimse İmamoğlu kararında, Ceza Yasası'nın 125. maddesine takılmayacak, siyaset mühendisliğine yönelecek! Masa'dan çıkmayan aday profilinin, adliye koridorlarından çıkarılması oyunu sahnelenecek.

***

Bu vesile ile önceki gün CHP Genel Merkezi'nde katıldığım toplantının havasını, bünyeye ilişkin gözlem ve tespitlerimi de paylaşmak isterim. Ne de olsa aradan 4 yıl geçmiş. Gidip gitmemek… Soru sorup sormamak… Böylesi bir ikileme takılmadan davete icabet ettim. CHP binasına girişte, şaşkın bakışlar üzerimizdeydi.
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun taltif edip (!), parti kontenjanından bir devlet kurumunda görev almasını sağladığı eski danışmanının bizim medya grubuna karşı önyargısı, uzun süreli ambargoya dönüşmüştü. Ha, dert ettik mi? Elbette hayır. Büyük ihtimalle, AK Parti'nin Türkiye Vizyonu tanıtım toplantısına muhalif basının bilinen isimlerini çağırması, CHP'nin medya davetli listesini de etkiledi. Gerekçesi ne olursa olsun… CHP Basın Danışmanı Ömer Topsakal'a ve parti kurumsal kimliği adına Sn. Kılıçdaroğlu'na -her şeye rağmen- teşekkürümü ilettim.

***

Kemal Bey'in, gazetelerin Ankara temsilcileri ile gerçekleştirdiği geleneksel yıllık değerlendirme toplantısına "karma" denilebilecek basın katılımı söz konusu idi. Elbette kategorize edilmiş bizler azınlıkta idik. O azınlıkta içinde SABAH Gazetesi ve ben, ayrıca sınıflandırılıp, yer yer belli imaların hedefi de yapılmak istendim. Bir siyasi parti lideri ile medya temsilcisi arasında olması gereken düzeyi korumaya, şahsen polemiğe girmemeye, Kemal Bey'deki peşin hükme dayalı yakıştırmaları ise lisan-ı münasiple yönetmeye özen gösterdim.
Sadece bir misali aktarmakla yetineyim…
Hatırlayanlar olacaktır. Sn. Kılıçdaroğlu bir konuşmasında, YPG/PYD için "Kendi vatanını kurtarmak amacıyla örgütlenmiş bir oluşumdur" demiş, terör örgütü olarak görmediğini de söylemişti. 
Oysa dün, terörle mücadelenin gerekliliğini vurguladı. Bu çelişkiye değindiğimde beni, Sn. Cumhurbaşkanı'na aracı tutmayı denedi. "(PYD sözde yöneticisi) Salih Müslim'e Ankara'da kim kırmızı halı serdi? Sn. Erdoğan'a sorsanıza" dedi. Ben de saygı ölçütlerini gözeterek, "Siz, o soruyu 6'lı Masa'da Sn. Davutoğlu'na sordunuz mu?" dedim. "O ayrı" dedi. Ben de "Meselenin özü orada" demekle yetindim.

***

Bir başka detay da Sn. Kılıçdaroğlu'nun toplantı ekibine ilişkindi… CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bütçe maratonu yorgunu olacak ki önündeki bilgisayara bakmak ve dinlemekle yetindi. Tuncay Özkan, gazetecilik günlerinin nostaljisindeydi, herkesle iletişim kurmaya çalıştı. Faik Öztrak'ı bürokrasideki günlerinden bilirim. Ağır abi havasındaydı. Selin Sayek Böke'de ise kibir hâkimdi.
Her şey bir yana… Toplantı içeriğinde dikkate değer birkaç husus da yok değildi.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;