GÜNCEL

Mehmet Beyhan : PKK'nın İtirafları Ne anlama geliyor?

Tarih
10 Kasım 2021
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Beyhan Milat

Geçen haftaki yazımızda PKK yöneticisi Duran Kalkan’ın itiraflarına yer vermiştik. Bu itirafların ne anlama geldiğinin üzerinde duracağız. Ancak bundan önce, bu itirafları spot cümleler hâlinde tekrar hatırlatmakta fayda vardır.

"Avrupa ülkeleri kendilerini barıştan yana gösteriyorlar ancak niyetimiz çözümden yana, olduğunda onu boşa çıkartmak için saldırılarda bulundular." 

"Türkiye'ye karşı 'savaşı sürdürün' tarzında dayatmalar defalarca geldi."

"Dış ortam Kürt sorununun çözümüne fırsat ve imkân vermedi. Tam tersine Kürt sorunu için çözümsüzlüğü ve Türkiye ile çatışmayı dayattı"

"Avrupa ülkelerinden ateşkes için zemin bulamadık"

"Ateşkes ilan etmeyeceksiniz, ‘’çatışmayı’’ sürdüreceksiniz diye bize defalarca dayatmalarda bulundular.’’

Terör örgütü PKK elebaşı Duran Kalkan'dan 'Avrupa' itirafı: 'Bize çatışmayı kesmeyin' dediler - Son Dakika Haberler‘’Bu dayatma açık oldu, gizli oldu; sözle oldu, fiiliyatla oldu ama bize dayatılan hep çatışmaydı, çözümsüzlüktü.’’

"Türkiye, Avrupa'nın çözüm istediğini sandı fakat kısa sürede gerçeklerin bunun tam tersi olduğunu gördü, Ankara Avrupa'dan destek bulamadı"

Hâlbuki Türkiye Avrupa’nın çözüm istemediğini ve PKK’nın da onların taşeronu olduğunu en başından beri biliyordu. Türkiye, bütün sömürgecilere rağmen, dökülen kanı durdurmak ve sorunu çözmek için samimi bir çaba ortaya koydu.

Yukarıda spot cümleler şeklinde verdiğimiz ifadeler, şu üç gerçeği çok net ortaya koymaktadır. Bir, PKK’nın Kürtler için mücadele etmediğinin açık bir itirafıdır. İki, PKK’nın bir taşeron bir örgüt olduğu bizzat yöneticisi tarafından da itiraf edilmiş oldu. Üç, çözüm süreci bizzat PKK’ya verilen talimatla bozulduğu örgütü temsil eden en tepedeki üçüncü terörist tarafından teyit edilmiş oldu.

Ancak bu itirafları üç soruya cevap vererek daha sağlıklı değerlendirebiliriz. Bunlardan birincisi, PKK yöneticisi neden bu itirafları yaptı? Bence, PKK kendi iradesiyle o itiraflarda bulunmadı. PKK’nın iradesi zaten yok. Dayatmalara boyun eğdiğini kendisi söylüyor.

O zaman akla gelen ikinci soru, PKK’ya bu itirafları kim dayattı? PKK’ya bu itirafları İsrail dayattı. Ama ABD’nin PKK’ya verdiği silahların yanında Avrupa’nın desteği devede kulak bile değildir. ABD’nin PKK’ya silah vermesine ikna eden İsrail yanlısı lobilerdir. Yardımı kim yapıyorsa dayatmayı o yapar. Ancak Duran Kalkan İsrail-ABD ikilisinden hiç bahsetmemiş.

Bu defa akla gelen üçüncü soru, İsrail PKK’ya bu itirafları niye dayattı? İsrail, Türkiye’nin Avrupa ile yaşadığı sorunları daha da derinleştirmek istiyor. Hollanda Eski Başbakanı Sayın Dries Van Agt’in daha önce bana verdiği mülakatta, İsrail’in Avrupa ülkelerini sürekli olarak Türkiye’ye karşı kışkırttığını söylemişti. (30.06.2021 Milat)

Ancak İsrail, bu defa PKK üzerinden Türkiye’yi Avrupa’ya karşı kışkırtmaya çalışıyor. Avrupa’da Siyonistlere yakın yayın organlarında ‘’Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avrupa’ya karşı söylemlerinin daha da sertleşeceğini’’ dile getirilmişti. Peşinden böyle itiraflar yaptırarak, Türkiye’nin Avrupa’ya karşı söylemini sertleştirmesini istiyor ve bekliyor.

PKK konusunda Avrupa’nın masum olmadığını biliyoruz.

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;