GÜNCEL

Candaş Tolga Işık : Türkiye Amerika'dan yediği kazıklara doydu!

Tarih
13 Kasım 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Candaş Tolga Işık

ABD yönetimi 3 PKK’lının kellesine ödül koyduğu gün bir yazı yazdım: “YPG ile müttefik, PKK ile düşman! Yersen…” Yazıda özetle dedim ki “Bakmayın bizim goygoycu tayfanın zafer sarhoşluğuna, bu bir tezgahtır! Türkiye bunu yemez.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Türk devletinin ABD’nin bu tezgahını değerlendirdi, dedi ki "Görünürde Kandil'deki PKK'yı terör örgütü ilan edip ödül koyanların arka planda aynı teröristlerle nasıl iş tuttuklarını çok iyi biliyoruz.

Aynı örgütün Suriye'deki mensuplarıyla kol kola girip devriye gezerken Irak’taki elebaşlarını hedef gösterenler kendilerince bizi kandıracaklarını sanıyor. Deşifre olmuş oyun, başarısızlığa mahkumdur. Biz bu oyunu çözdük. Bize kurulan tuzakları sahiplerinin başlarına geçirip yolumuza devam edeceğiz."

Türkiye-ABD ilişkilerinde 15 Temmuz’dan önce ve sonra olmak üzere iki dönem var. Ulusal çıkarlarımız gereği diplomasinin gerektirdiği bir düzlemde ilişkiler şüphesiz devam eder.

Ancak dün bir kez daha gördük ki hiçbir şey eskisi gibi olmaz. Güvenlik, ekonomi, dış politika, ticaret, istihbarat... Ankara’da konuştuğumuz tüm devlet yetkililerinden aynı cümleyi duyuyoruz:

Türkiye müttefiki ABD’nin notunu 15 Temmuz’da son kez vermiştir. Amerika’dan yediği kazıklara doymuştur. Bundan sonra yemez.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;