SİYASET

Candaş Tolga Işık : Aziz bey aklımızla dalga geçiyor

Tarih
17 Ocak 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Candaş Tolga Işık

İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 24 Haziran sonrası Muharrem İnce’yle birlikte Kılıçdaroğlu’na karşı ilk bayrak açanlardandı. Malum, başarılı olamadılar. Kocaoğlu bunun bir bedeli olacağını biliyordu.

Küçük bir genel merkez kulisinin ardından bir daha aday gösterilmeyeceğini anladı. İzmir’de bunca yıldır belediye başkanlığı yapan biri olarak karizmayı çizdirmedi ve çıkıp aday olmayacağını açıkladı. Bir sürü süslü laf.

Aziz Bey’in içinde bolca siyaset, etik, ilkeler geçen o konuşmasının ertesinde şöyle yazmıştım: Kocaoğlu ‘Siz beni kovamazsınız ben kendim istifa ederim’ dedi. Aynı Aziz Kocaoğlu dün siyaset tarihimize geçecek bir dönüş daha yaparak İzmir’e aday olmak istediğini açıkladı.

İzmir'de ortaya çıkan tablonun Aziz Kocaoğlu’nun adaylığıyla ilgili tarihi bir sorumluluk yüklediğini ve bundan kaçamayacağını falan anlattı. Yahu ne tablosu? Aday adayları belli. Muhtemelen dün yapılan toplantılar sonrasında açıklanmış olacak.

Hangi tarihi sorumluluk? Aziz Bey kendisi aday olduğu için değil, CHP’nin adayı olduğu için belediye başkanlığı yaptı. Bundan sonraki aday için de aynı durum söz konusu olacak. Sayın Kocaoğlu adeta aklımız ve hafızamızla alay ediyor.

Hep söylüyorum: CHP’li dostlar “CHP niye iktidar olamıyor?” sorusunun cevabını uzaklarda aramasın.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;