POLEMİK

Candaş Tolga Işık : Andımız geri gelsin bana uyar ama nereden çıktı şimdi bu karar?

Tarih
20 Ekim 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Candaş Tolga Işık

Okullarda “Andımız”ı okutmak-okutmamak ayrı bir tartışma… Kimi çıkıp “Sabahın köründe çocuklara böyle eziyet yapmayın” diyebilir, kimi de çıkar der ki “Neden rahatsız oldun çocukların ‘Ne Mutlu Türk’üm diyene’ demesine?” İkisi de görüştür. Tartışılır. Katılırsın, katılmazsın. Sen birini savunursun, öteki diğerini. Ben kendi adıma Andımız’ın kaldırılmasına karşıydım hâlâ da karşıyım. O metindeki ifadelerde de uygulamada da beni rahatsız eden bir şey yoktu. Kaldı ki eğitim sistemimizdeki onca saçmalık yerinde dururken ne ara sıra Andımız’a geldi? Neyse konumuz bu da değil.

Konumuz şu: Danıştay’ın ‘Andımız’ı geri getirme kararında başka bir acayiplik var! Anayasamıza göre Danıştay’ın ne yerindelik denetimi yapabilme ne de idarenin yerine geçerek karar verme yetkisi var. Bu bir... İkincisi; okullarda Andımız’ın kaldırılmasının üzerinden bu kadar süre geçtikten sonra bir anda nereden icap etti bu karar? AK Partililer seçimden önce AK Parti ile MHP arasında kavga çıkarmak için kasıtlı olarak böyle bir gündem yaratıldığını iddia ediyor. İddiaları doğru mu bilmem ama gökten zembille inen böyle bir karara kıllanmakta fena halde haklılar.

VALİYE FOTOĞRAF GÖNDER, İNSANLARI EKMEĞİNDEN ETSİN!

Antalya Valisi demiş ki “Dairelerde hâlâ kahvaltı yapan varsa, masasını bırakıp sigara içmek için kupasını alıp dışarı çıkan varsa resimleyin, bana gönderin.” İnanamıyorum, koskoca bir vilayeti bu kafa mı yönetiyor sahiden? Zihniyete bak: Ben Antalya’da bir devlet dairesine gittim, baktım kapıda insanlar kahve içiyor. Fotoğrafını çekip valiye yollayacağım, vali de o insanları işten atacak. Arkadaş sana bağlı vilayetteki kamu kurumlarında işten kaytarmak için kahvaltı, kahve... bahane edenler varsa sorumluluk da görev de o kamu kurumlarının yöneticilerinindir. İdarecilik vatandaşa ispiyonculuk, gammazlık teklif edip insanların ekmeğiyle oynatmak değil, işinin ehli insanları kurumların başına koyup, o kurumları doğru düzgün yönetmesini sağlamaktır.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    20 Ekim 2018 12:27
    0 0
    öyle gaza gelmeyin. kemal bey l0ndrada. 0rada bu k0nuyu da s0racaklardır 0na. ve fikirlerini de söyliyeceklerdir. ne de 0lsa ingiltere devlet-i fehimane di mi..kemal bey geldiğinde kesin bu k0nuda fikrini kendininmiş gibi bize iletecektır. fatihten önce kemal beyin sözlerini hasretle bekliy0ruz. yanında tuncay özkan da 0lsa ç00k iyi 0lur yani..hepiniz l0ndra dönuşunu bekleyin..gerçi daha kral edward airp0rt açılmadı , yeşilk0ye inecektir. ya da esenb0ğaya..
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;