SİYASET

Candaş Tolga Işık : AK Parti'nin yerel seçimde rakibi CHP değil ekonomi!

Tarih
11 Ocak 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Candaş Tolga Işık

Anketlere bakıyorum da son yıllarda CHP’nin bu kadar iddialı olduğu bir başka seçim daha olmadı. CHP’nin söylemleri, siyaseti mi değişti? Hayır. CHP öyle adaylar gösterdi ki herkesin ağzı açıkta mı kaldı? Hayır. CHP adaylarının vaatleri sokaktaki insanı cezp mi ediyor?

Hayır.

Peki ne? Eğri oturup doğru konuşalım: CHP’nin yerel seçimdeki iddiası tamamen CHP’den bağımsız sebeplerden kaynaklanıyor. Bu sebepler içinde en önemlisi ise ekonomi; hayat pahalılığı, işsizlik, vesaire... Özellikle büyükşehirlerde düşen iktidar partisi oylarının en büyük nedeni bu. Doğalgazın cayır cayır yandığı ve yandıkça faturanın kabardığı bu kış aylarında “ekonomi” çok daha fazla vatandaşın canını yakıyor. Bunun da bir siyasi sonucu var. Gel gör ki hükümet kanadı da bu durumun farkında.

Dikkat edin iki aydır sürekli “ekonomik destek paketleri” açıklanıyor. Ve bunların tamamı direkt vatandaşın cebini rahatlatmaya yönelik paketler. Doğalgaz indirimi, asgari ücret zammı, küçük-orta büyüklükteki işletmelere (KOBİ) düşük faizli kredi, kredi kartı borçları düzenlemesi... Velhasıl AK Parti yerel seçimde en büyük rakibinin CHP olmadığının farkında ve çalışıyor. Peki CHP ne yapıyor? Haftalardır yazıyorum, CHP seçmeninde çok ciddi anlamda motivasyon kaybı var. Bu gidişle muhalif seçmenin sandığa gitme oranlarında büyük düşüş olacak. CHP yönetimi buna bir çare buldu mu? Bilmiyoruz. Bilen biri var mı? Onu da bilmiyoruz.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;