EĞİTİM

Ahmet Hakan : Milli Eğitim Bakanı’na kısa ve acısız altı soru

Tarih
06 Kasım 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ahmet Hakan
 - SORU BİR: Okulların bir kısmını “nitelikli” olarak nitelemeniz... Öbür kısmının “niteliksiz” olduğuna mı işaret eder? Eğer böyleyse... Bir Milli Eğitim Bakanı olarak bu durumu katlanılır buluyor musunuz?

*

- SORU İKİ: Nitelikli çocuklar, nitelikli okulları hedefleyip sınava gireceklerse... Nitelikli olmayan okullara razı olan çocuklar, “Berkecan nitelikli de ben niteliksiz miyim babacığım” diye sorduğunda... Babalar ne cevap verecek?

*

- SORU ÜÇ: Çocuklar eve yakın okullara yerleştirilecekse... Eve yakın olmayan şahane okullara özenen çocuklar nasıl sakinleştirilecek? Bu konuda bir formül var mı?

 

*

- SORU DÖRT: Ne yani? Bu saatten sonra şahane okulların bulunduğu yerlere mi taşınacak vatandaşlar? Bu durumda emlak piyasası allak bullak olursa... Hesabını kim verecek?

*

- SORU BEŞ: Bütün liseler aynı nitelikte olsaydı... Getirdiğiniz sistem harika işlerdi... Ancak liseler arasında devasa nitelik farkları var... Ve getirdiğiniz sistem, eşitsizlik doğuracak... Nasıl aşacaksınız bu eşitlik sorununu? Var mı bir fikriniz?

*

- SORU ALTI: Bu yeni sistem için kaç yıllık bir ömür biçiyorsunuz? Ne zaman “Bu sistemi kaldırıyoruz” diyeceksiniz? Bu sistemi de değiştirirken yine zafer kazanmış kumandan edası takınacak mısınız?

yazının devamını okumak için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • selim

    06 Kasım 2017 16:05
    0 2
    Ahmet Hakan a aba altından sopa gösteren klavye delikanlıları; Ahmet hakanın sorduğu soruları çocuğu olan herkes daha kaba bir şekilde soruyor ve tepki gösteriyor. Bu sorulara milletin ilave edeceği onlarca soru var inanın bu kadar da kibar değiller. Sizlerin çocuğu yok herhalde bu seferki değişiklik resmen tüy dikmek oldu
  • osmanlı torunu

    06 Kasım 2017 13:56
    2 0
    Ahmet Hakan sen de can dündar gibi kaçma sakın
  • Garson müptezel'e

    06 Kasım 2017 13:38
    3 0
    Gerizekalı ahmet hakan sen de biliyorsun gerçeği ama çakallık yapıyorsun her zaman ki gibi ! Her çocuğun zekası aynı mı ki lafı eğip büküyorsun kimi tıp okur kimi meslek lisesi Bu güne kadar farklımıydıu ki ? Nitelikten ne kasdedildiğini domuz gibi biliyorsun ..her çocuk dilediği değil hak ettiği eğitimi görmeli
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;