GÜNCEL

Tunca Bengin : ABD’nin karın ağrısı FETÖ’ye vurulan darbe

Tarih
16 Temmuz 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Tunca Bengin

15 Temmuz hain darbe girişiminde parmağı olan ABD’nin FETÖ vasıtasıyla TSK’yı kontrol altına alıp, etkisiz hale getirmek istediği herkesçe malum. Yani FETÖ’nün TSK’ya sızmasının sadece bir imamın üniforma sevdasından kaynaklanmadığı biliniyor. Dolayısıyla, TSK bu pislikten arındıkça ABD’nin kirli oyununa darbe vurulduğu da çok açık. Hem FETÖ-CIA bağlantıları, ilişkileri deşifre oldu hem de 15 Temmuz hainliği nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan TSK, o karanlık günden bu yana FETÖ dışında PKK/PYD/YPG ve DAEŞ dâhil tüm terör örgütlerine karşı temizlik yaptı, yapıyor. Bu bağlamda da içeride ve sınır ötesinde olağanüstü harekâtlar, operasyonlar gerçekleştirdi. Bir başka deyişle, ABD’nin çok kullanışlı aparatlarına, kuklalarına darbe üstüne darbe vurdu. Bu hâlâ da kesintisiz devam ediyor. Özellikle FETÖ temizliğiyle istihbarat sızması anlamında da kuklacı ABD’nin “koca kulağı” da hepten tıkanmış durumda. Kıbrıs, Akdeniz, Ege ve Libya odaklı Türkiye’nin haklı ve kararlı duruşu, mücadelesi de malum. Ülke menfaatleri adına asla taviz verilmiyor. Yani TSK bir taraftan çok ciddi bir iç temizlik yaptı, diğer yanda da ülkenin bekasına ve çıkarlarına dönük tehditleri bertaraf etmek için birçok cephede mücadele etti, ediyor. Her cephede zoru başardı açıkçası. Bu ne demek? Silahlı Kuvvetler hem konvansiyonel bir savaş hem terörle mücadele yapacak şekilde programlanmış bir yapı, güç. Silahı, tesisatı, malzemesiyle... Bir de profesyonel askerler yapıyor bu işi. Özellikle teknolojiyi de çok iyi kullanıyorlar, İHA’lar, SİHA’lar dâhil olmak üzere... ABD’nin temel rahatsızlığı, karın ağrısının nedeni de bu zaten. CIA’nın güdümündeki FETÖ ağı ile TSK’yı, Türkiye’yi kontrol altında tutacaklarını umuyorlardı ama tüm hesaplarında yanıldılar, duvara tosladılar. Onun için de F-35, F-16, S-400 bahaneleriyle akıllarınca Türkiye’ye ayar verme saçmalığına niyetlendiler. Ama onda da çuvalladıkları ortada.

***

Dolayısıyla, 15 Temmuz’da kendilerini üniformayla kamufle eden hainlerle birlikte ABD de suçüstü oldu aslında. Çünkü bu alçak casus ağını Türkiye’nin içine sokan ve onu gerektiğinde eylem yapabilecek, darbe yapabilecek hale getiren bizzat ABD… FETÖ denilen hain yapı TSK içinde virüstü; başkasından emir alıyorlardı, şunu yapma ya da bunu şöyle yap deniyordu. Komuta kademesi içinde olanlar da vardı, onlar da, hepsi temizlendi artık. TSK’nın bugünkü başarısında FETÖ temizliğinin büyük payının olduğunu belirten eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı Em. Korg. İsmail Hakkı Pekin, anlatıyor:

İsmail Hakkı Pekin kimdir? İsmail Hakkı Pekin hayatı ve biyografisi! - Haberler “Sizin içinize birilerini yerleştirmişler, her şeyden haberleri oluyor. Her yerde adamları var, her yerde sizin önünüzü kesiyorlar.

Bu özel bir proje özel olarak yapılmış yani bir senelik iki senelik mesele değil, çok eski, 47 senelik. Yavaş yavaş öyle hale gelmiş ki Fetullah’ın dediği gibi bizim kılcal damarlarımıza kadar sızmıştı adamlar. Her şeyden, her yerden haberi var. Dolayısıyla, ülkeyi idare edenler rahat hareket edemiyordu. Hani diyorlar ya, vesayet falan diye, gerçekten vesayet altına alınmış durumdaydık o zaman. Askeri de var, sivili de var, diğerleri de var. Türkiye bunun farkına vardı ve gereken cevabı verdi. Belki darbe teşebbüsüne başlamasalardı bu kadar çabuk gönderilemeyebilirlerdi. Gerçi hükümet başlamıştı biliyorsunuz bunları göndermeye, sorgulamalar vardı, bunu önlemek için de darbe yapmaya kalktılar. Orada da gereken cevabı aldılar ve çokça da temizlendi. Herkes ülkenin bekasının tehlikede olduğunu, uçurumun kenarı durumunun farkına vardı. Ondan sonra da ona uygun harekâtlar geliştirildi.”

***

Kısacası, dememiz o ki yedi yıl önce 15 Temmuz hainliği nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan TSK, o karanlık günden bu yana başta FETÖ olmak üzere PKK/PYD/YPG ve DAEŞ dâhil tüm terör örgütlerine karşı amansız bir mücadele verdi, veriyor. ABD’nin bütün kirli çamaşırları da ortaya dökülmüş durumda.

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;