GÜNCEL

Tunca Bengin : PKK’lıların pilotu ABD’nin paralı katilleri!

Tarih
15 Nisan 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Tunca Bengin

Deprem yaralarını sarmaya ve iç siyasette seçime odaklandığımız şu günlerde bir yandan da dış politikada kritik gelişmeler yaşanıyor. Mısır ile karşılıklı büyükelçi atamaları gündemde, Türkiye, Suriye, Rusya ve İran arasında Dışişleri Bakanı düzeyinde yapılacak 4’lü toplantının da mayıs ayı başı gibi gerçekleşmesi bekleniyor. Bu gelişmelerden rahatsız olan ABD ise terör örgütü YPG/PKK ile olan hemhal vaziyetinde hepten azıtmış durumda. Çünkü onun niyeti, derdi başka. Türkiye’nin engellediği terör koridorunu tekrar canlandırma hayalinde ve Irak ile Suriye’deki PKK’lı terörist yapıları birleştirmek istiyor. Onun içinde teröristlere pervasızca silah ve mühimmat desteğini sürdürüyor, onları düzenli bir ordu haline sokmak için eğitiyor. Hem de burnumuzun dibinde, sınırın öte yakasındaki Haseke’de ve daha iç kesimlerde ABD bayrağı altında. Verilen eğitimler arasında da keskin nişancılıktopçu atışı, helikopter pilotluğu ne ararsanız var.

Nedir bu diye sorulduğunda da DAEŞ ile mücadele masalına sarılıyor. Kepazelik ve alçaklıkta sınır tanımıyorlar yani. Bunun en somut örneklerinden biri de daha geçen hafta Süleymaniye’de terör örgütü PKK/YPG/SDG’nin sözde lideri Mazlum Kobani kod adlı terörist Ferhat Abdi Şahin’in bulunduğu konvoyu bir insansız hava aracının bombalaması sonrası ABD’nin yaptığı skandal açıklamaydı. Ne dedi ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Joe Buccino?

“Konvoyda üç ABD askeri personeli de vardı. ABD personelinin emniyet ve güvenliğini tehdit eden her türlü eyleme şiddetle karşı çıkıyoruz.”

ABD askerlerinin teröristlerle beraber olduklarının açık itirafı yani. Dolayısıyla, CENTCOM sözcüsüsün asıl yanıtlaması gereken soru da şu:

ABD askerinin o konvoyda ne işi var? ABD askeri, teröristlere yakın korumalık da mı yapıyor?

ABD’nin geçen mart ayında Irak’ın kuzeyinde Duhok bölgesinde teröristleri taşıyan helikopterin düşmesi sonucu ölen 9 PKK’lının ardından “Yaptıkları fedakârlıklar ve bağlılıkları unutulmayacaktır” şeklindeki alçak taziye paylaşımı da malum. Türkiye sınırında sır dolu kaza: 7 üst düzey PKK'lı ölmüştü… - Son dakika haberleri – SözcüTabii o helikopter PKK’ya nasıl ulaştı, kim kullanıyordu sorularının yanıtı yine yok. ABD’nin teröristlere helikopter pilotluğu eğitimi de verdiği falan konuşuldu, yazıldı sadece. Olabilir, o alçaklığı da yapmıştır, yapıyordur ama yekten helikopter uçurmak hiç de öyle kolay falan değil, hele de üç beş saatlik eğitimlerle. Dolayısıyla, o helikopterleri uçuranlar anlamında olağan şüpheliler de ortada. Pentagon Sözcüsü Ryder’in “ABD’nin SDG helikopter uçuşuyla hiçbir ilgisi ve buna herhangi bir şekilde katılımı yok” sözleri de bu kirli oyunun parçası aslında. Uzmanlık alanı psikolojik harp ve istihbarat olan emekli Albay Coşkun Başbuğ anlatıyor:

“ABD helikopter eğitimiyle psikolojik harp uyguluyor, algı oluşturmak için oynuyor. Eğitim veriyor gibi gösteriyor, esasında ise o helikopterleri kullananlar ABD’nin Blackwater denilen yapının içindeki katil sürüsü. Onlar kullanıyor. ABD eğitim adı altında oradaki askeri yapılanmasını kamufle ediyor artı gözdağı veriyor. Bunlar ‘Bak helikopter dahi kullanıyorlar, tank kullanıyorlar, dolayısıyla senin karşında düzenli bir ordu var, çapulcu sürüsü yok’ diye. Harekât yaparsan ciddi hasar alırsın, ona göre hesabını yap demeye getiriyor.”

Helikopter pilotluğunun 3-5 haftalık derslerle mümkün olmadığını belirten Başbuğ, devam ediyor:

“Helikopter pilotluğu uçaktan daha zor. Yıllarca bunun eğitimi alınıyor, ancak tavına geliniyor. Bu kadar kısa sürede nasıl yetişir helikopter pilotu? Hem de gece uçuşu yapıyor ve bunu Irak gibi dağlık bir bölgede gerçekleştiriyor, Mümkün mü bu? ABD kendi çapulcularına elbiseyi giydirdi, YPG/PKK’lı diye araya karıştırıp, onlar üzerinden operasyonlar, saldırı yapıyor, planlıyor.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;