GÜNCEL

Dünya 2016'yı eğlenerek karşıladı

Tarih
01 Ocak 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Özel Haberci

  2016 birçok ülkede görkemli bir şekilde karşılanıyor.

YENİ ZELANDA

Yeni yıla giren ülkeler TSİ 12.00 itibarıyla Pasifik Okyanusundaki ada ülkeleri olan Samoa ve Kiribati olurken bu ülkelerden bir saat sonra Yeni Zelanda 2016’yı karşıladı. Yeni Zelanda’nın en büyük kenti Auckland’da havai fişek gösterisi düzenlendi. Sky Tower’dan atılan havai fişekler renkli görüntüler oluşturdu. Yeni Zelanda’nın başkenti Wellington’da ise yeni yıl yine havai fişeklerle karşılandı.

Avustralya ise TSİ 15.00’te 2016’yı karşılayacak. Binlerce kişinin geleneksel hale gelen Sidney limanı ve Sidney liman köprüsünde düzenlenecek havai fişek gösterisini izlemek için bekleyişi sürüyor. 

TAYLAND

Tayland, TSİ 19:00’da ülkenin en önemli tarihi yerlerinden biri olan Wat Arun’da gerçekleştirilen resmi kutlamalarla yeni yılı karşıladı. Başkent Bangkok’ta bir araya gelen binlerce Taylandlı, 2016’ya havai fişek gösterileriyle merhaba dedi. Taylandlılar, geri sayımın bitmesiyle alkışlar ve sevinç çığlıkları ile birbirlerine sarılarak yeni yılı kutladı. 5 binden fazla havai fişeğin kullanıldığı kutlamalar görsel bir şölene dönüştü.
Tayland’da bu seneki kutlamaların ismi “Thailand Countdown 2016” olarak belirlenmişti.

DUBAİ

Dubai, TSİ 22.00’da gerçekleştirilen havai fişek gösterisi ile 2016’yı karşıladı. Dünyanın en yüksek binası olan Burç Halife’den fırlatılan binlerce havai fişek dakikalarca gökyüzünü aydınlattı. Gösterinin görsel bir şölene döndüğü Dubai’de, Burç Halife etrafında toplanan kalabalık alkışlarla yeni yıla 'merhaba' dedi. Yeni yılın ilk dakikalarını kutlayan vatandaşlar, hatıra fotoğrafı çekmeyi de ihmal etmedi.

GÜRCİSTAN

Gürcistan’da bu yıl yeni yıl kutlamalarının adresi başkent Tiflis’te bulunan Özgürlük Meydanı oldu. Rustavelli Bulvarı’nın doğu ucunda yer alan meydanda bulunan kuleler özel olarak ışıklandırıldı. Meydanda bir araya gelen binlerce Gürcü, yeni yıla düzenlenen yeni yıl konseriyle 'merhaba' dedi. TSİ 22.00’da yeni yılı karşılayan Gürcüler, dakikalarca süren havai fişek gösterisi ile eğlendi. 2016’nın ilk dakikalarına Gürcistan’ın ünlü sanatçılarının unutulmaz parçalarını seslendirdiği konseri izleyen binlerce Gürcü, hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelashvili sahneye çıkarak, vatandaşlarının yeni yılını kutladı.
 

AZERBEYCAN

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yeni yıl ve “31 Aralık Dünya Azerbaycanlılar Dayanışma Günü” kutlamaları yapıldı. Kıyıdan atılan havai fişekleri görmek için halk, sahillerdeki parkları doldurdu. Hazar Denizi sahilindeki Milli Park'ta kurulan yılbaşı ağaçlarının etrafına toplanan gençler, şarkılar söyleyerek 2016'nın gelişini kutladı. Yerel saatlerin 00.00'ı göstermesiyle kutlamalar yerini havai fişek gösterisine bıraktı. Bakü'de binlerce vatandaş, yaklaşık 15 dakika süren havai fişek gösterisini şehrin birçok yerinden rahat bir şekilde izledi.

Hatıra Hüseyinova, “2016 geldiği için herkesi tebrik ediyorum. Yeni yıl şans dolu, barış içinde geçsin. Kardeşliğimiz daha da sağlam olsun. Kardeş Türkiye’ye de buradan selamlar gönderiyorum. Onların da yeni yılını kutluyorum” dedi. Kamuran Ceferov ise, “Azerbaycanlıları 31 Aralık Dayanışma Günü sebebiyle tebrik ediyorum. Halkımıza sağlık ve uzun ömür diliyorum. İnşallah gelecekte Karabağ’ı alıp bu bayramları orada yaparız” ifadelerini kullandı.
Azerbaycan’da yeni yıl nedeniyle 5 gün resmi tatil ilan edildi.

1 Ocak 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;