GÜNCEL

Ahmet Taşgetiren İran değerlendirmesi

Tarih
31 Ocak 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Özel Haberci

Star Gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, İran’ın Ortadoğu’da güttüğü mezhepçi politikalarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

   A Haber'de Kadraj programına katılan Taşgetiren, "İran adeta 'Şiacılık' oynuyor ama bu coğrafya bir mezhep çatışmasının içine girerse bundan kimseye hayır gelmez" dedi.

“İRAN ŞİACILIK OYNUYOR”

İslam dünyasının bir parçası olarak baktığımızda İran'ın iyi oyun oynamadığını, Şiacılık oynadığını ve Şiacılığı da Fars milliyetçiliği ile iç içe geçirerek oynadığını görmek lazım. İslam dünyasında mezhep oyunları oynanmaması gerektiğini, bizim Müslümanlar olarak bir barış iklimi atmosferi oluşturmamız gerektiğini söylemiştik. Bunlar bence İslam ortak paydasından yola çıkarak hatırlatılacak şeyler. Bu coğrafya belli bir kargaşanın içine girerse kimseye hayır gelmez. Maalesef onun da zemini var.

“TÜRKİYE SAĞDUYUYU TEMSİL EDİYOR”

Sünnilerin ıskalandığı bir Suriye çözümü ya da Sünnilerin ıskalandığı bir Irak çözümünün olmayacağını Türkiye bunu ısrarla ABD’ye Avrupa’ya anlatmaya çalıştı. IŞİD benzeri yapılar bu ıskalamaların sonucudur. Irak’ta siz Sünnileri dışlarsanız bunu sürdüremezsiniz. İran, Rusya’nın kontrolünde bir Şia gelişmesi; Amerika’nın da göz yumduğu Şia gelişmesi, Türkiye’nin, Suudi Arabistan’ın dengeleyemediği bir gelişme… Bu sürdürülemez bir yapıdır. Onun için Suriye çözümünde Türkiye sağduyuyu temsil ediyor.

31 Ocak 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;