Donald Trump’ın ırkçı İslamofobik söylemleri, toplumda Müslüman karşıtı veya en azından Müslüman’a şüpheyle bakan söylemi yaygınlaştırdı. Ama bu süreç aynı zamanda kendi karşıtını da oluşturdu. Anlayacağınız, diyalektik bir etkileşim oldu ve Amerikan Müslümanları kendilerine yönelik bu negatif söyleme karşı durmak ve haklarını savunmak için örgütlendiler.
Sonunda Amerikalı Müslümanların oylarının seçimlerde ne kadar önemli ve etkili olabileceği, özellikle yarışın kıl payı sürdüğü eyaletlerde ortaya çıktı.
Oy verebilen nüfusun sadece yüzde 1’ini oluşturmalarına rağmen seçim sisteminin kendilerine tanıdığı bu yeni gücü kullanan Amerikan Müslümanları, bu durumu kendilerini topluma daha iyi anlatmak, diyalog yolları açmak ve daha iyi örgütlenmek için kullanıyorlar.
Örneğin Amerikan Müslüman kadınları, kendileri hakkında çıkarılan, “Onların konuşmaya izni yok. Onlar özgür hareket edemez” yalanına karşı örgütlenip “American Muslim Women” adlı bir “PAC” kurdular. “Political Action Commitee”nin, yani “Siyasi Eylem Komitesi”nin kısaltılmışı olan bu PAC, Amerikan siyasetinde ve hayatın her alanında (aşağıda göreceğiniz üzere modern moda dünyasında da) ağırlığını koyuyor.
Keza yine Amerikalı Müslüman gençler de hızla örgütleniyorlar. 15 yaşın altında Müslüman nüfusun hayli fazla olduğu Amerika’da bu ilerisi için hayli ümit veren bir gelişme.
2012 yılından bu yana oy vermek için kendilerini kaydettiren Müslüman nüfus yüzde 30 artmış, ileriki yıllarda daha da artacağına kesin gözle bakılıyor. Böylece Müslümanların Amerikan siyasetinde bir güç olarak ağırlıklarını daha fazla koymaları bekleniyor.
Habertürk
5 Kasım 2016
YORUMLAR
1978 kez izlendi
2111 kez izlendi
985 kez izlendi
1302 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.