DÜNYA

Nureddin Ceylan : Her gün gördüğümüz Şeytani ve Masonik simgelerin arka planı

Tarih
26 Mayıs 2021
İzlenme
Kişi
Yazar
Nureddin Ceylan

Modern dünyada, günlük hayatımızı oluşturan sayısız logo, sembol ve grafikle çevriliyiz.

İsteyerek veya istemeyerek nereye bakarsak bakalım, kendimizi sırayla gizli semboller ve ürkütücü anlamlarla dolu derin bir bilgi katmanına dalmış buluyoruz. 

Subliminalliği iyi kullanan ‘Dünya Sahipleri’ insanoğlunun zihninin içine kurulmuş bir zulüm sarayı inşaa etmekteler.

Ve bu sarayı kullanarak insanlığın duygu, davranış ve eylemlerine direkt katkı sağlayarak, istedikleri geleceği kurguluyorlar.

Aşağıda bahsedeceğim simgelerin önemi büyük.

Birincisi, bahsi geçen şirketlerin İnsanlığa dair bildiği ve hakim olduğu bir çok bilgiye sahip olmaları, ikincisi ise her gün telefon,bilgisayar, tablet gibi cihazlarda sürekli görmemiz açısından bizim için büyük öneme sahip. Aşağıda ismi geçecek şirketlerin masonik simgeleri benimsemesi, ellerinde bizim hakkımızda bildikleri bir çok şeyin bir şekilde dünyayı yöneten masonların elinde olmasını açıkça göstermektedir.

İlluminati ve Masonluk gibi antik toplumlar daha eski zamanlara kadar uzanırken, ekranlarımızda her gün gördüğümüz ikonlar ve logolar, bu tür gizli toplumlardan birkaçına ince bir haraç ödüyor gibi görünüyor.

Her gün gördüğümüz sembollerde gizlenen gizemi fark etmek biraz zaman alır, ancak onu bir kez fark ettiğinizde, bir gizlilik ve gizem dünyasında yaşadığımız aşikar hale gelir.

Masonluğun temel özelliklerinden biri, sembollerin bir iletişim kanalı olarak kullanılmasıdır.

Basit imgeler, dolaysız ve açık anlamının ötesinde, insan ile temsil ettikleri ve kaynaklandıkları ilke arasında bir bağlantı taşıyan semboller haline gelir.

Benzer şekilde, pazara hakim olan şirketler logolarını veya simgelerini tasarlarken benzer bir felsefeye başvururlar.

Hep beraber, teknolojik dünyadaki en baskın üç şirket ve onun muadili veya olası masonik referansıyla ilgili bazı resimlere göz atalım.

İlk önce Facebook’a göz atalım.

Facebook, şüphesiz dünyanın en ünlü sosyal ağlarından biridir, en ünlüsü değilse de.

Son zamanlarda, gizlilik politikaları ve kişisel bilgilerin ticari ve siyasi amaçlarla üçüncü şahıslara sızdırılması nedeniyle de en tartışmalı hale geldi.

Facebook logosu, mavi bir karenin içine yerleştirilmiş bir "F” harfidir.

Çok düşünceli bir logo olmadığı ve oldukça basit ya da minimalist olduğu söylenebilir. 

Bununla birlikte, mektubun konumu, merkez dışı ve küçük harflerle yazılmış olması pek çok kişinin farkında olmadığı bir anlama sahip olabilir.

Gizemli Facebook logosu ve şirketin kendisi, locaların içindeki bir mason sembolünü anıyor olabilir. 

Bir diğerisi ise Google’nın GMail servisi..

Google'ın e-posta hizmeti muhtemelen dünyada en çok kullanılan hizmettir.

İlk bakışta mühürlü bir zarfa benziyor, ancak daha titiz bir incelemede, kıvrımlardan geçen kırmızı çizgilerin (ve logoda kullanılan rengin tesadüfen değil) bir "M" oluşturduğunu görebiliyoruz. …

Açıkçası, M Mail'i temsil ediyor, buradaki gizem nedir?

Gmail logosu, vücuda bel hizasında bir ip veya kurdele ile tutturulmuş bir bez parçası olan klasik masonik önlük ile çarpıcı bir benzerliğe sahiptir. Kısacası Masonik Önlük, manevi ve mistik anlamlarla doludur.

Google’nın diğer servisi olan Android Markette de durum aynı;

Google Play'in Mağaza simgesi sağa işaret eden bir ok ve çoğu kişi burada görülecek tuhaf bir şey olmadığı konusunda hemfikir değil mi?

Sadece iyi bilinen oynatma düğmesini görüyoruz.

Bununla birlikte, daha yakından baktığınızda, sembolün kendisinde gömülü olan tuhaf bir model göreceksiniz.

Bu tür sembolleri karşılaştırmanın sorunu, onları karşılaştıracak bir şeye sahip olmamız gerektiğidir ve çoğu insan, dünya çapında var olan sayısız antik sembolden habersizdir.

Google Play Store logosunu yukarıdaki görselle karşılaştırırsak yadsınamaz bir benzerlik görürüz.

Google Play simgesini ve sağ tarafta da çoğunlukla Satanistler tarafından kullanılan "Şeytan Mührü" olarak da bilinen Lucifer'in Mührü görüyoruz.

Ve Google'a ait iki sembole bakmamıza rağmen, daha gizli anlamlarla bağlantılı olabilir, araştırdığımız başka bir üçüncü sembol daha var.

Dünyadaki en ünlü internet tarayıcılarından biri şüphesiz Google tarafından üretilen Chrome'dur. 2016 verilerine göre Google Chrome, yaklaşık 2 Milyar kişi tarafından kullanılıyor.

Ancak Google Chrome'un logosu başka bir Şeytani semboldür. Yani 666 sayısı, Yeni Ahit’in vahiy kitabında, 13. Bölümde vahiy canavarı ile ilişkilendirilen bir terimdir.

Ve daha nice sembol ve simgelerin içinde boğulmuş gibiyiz.

Bir şekilde zihinlerimizi kontrol edebilen ve dünyayı elinde tutan masonların karşısında bu bilgileri bilerek, simge ve objelere  bakmanın faydası olacağını düşündüğüm için sizlerle paylaşmak istedim. Çünkü bakmanın sırrı bilinçli nazar etmektir. Aksi takdirde sadece görmek, gördüğüne zihnini kiralamaktır.

Selametle..

Seslimakale.com.tr


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;