SİYASET

Markar Esayan : Kasetle gelen kasetle gidiverir…

Tarih
21 Mart 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Markar Esayan

Maalesef terör bu kez de İstanbul’un turistik merkezlerinden biri olan İstiklal Caddesi’nde sivilleri hedef aldı.

İlk işaretler DAEŞ’i gösteriyor. Canlı bombanın DNA’sı üzerinde yapılan araştırmalar belki bu yazıyı sizler okurken neticelenmiş olur.
Yine Türkiye’yi hedef alan bir saldırı ve yine siviller öldü. Milletçe bir kez daha başımız sağ olsun.
PKK, irili ufaklı ne kadar sol örgüt varsa Türkiye’ye karşı ittifak kurdu. DAEŞ, tüm karşı propagandaya rağmen, Türkiye’nin ilk kez bombaladığı ve birçok ülkeden daha önce terör örgütü listesine aldığı vahşi bir örgüt.
İpini kimin tuttuğu belli değil… PKK, DHKP-C, FETÖ ve Türkiye’yi hedef almış diğer örgütler gibi.
Yaşadığımız terör dalgasının küresel ölçekte bir hikayesi var. Ve bu bağlam doğru değerlendirilmezse, 21. yüzyıl terörün ve kitlesel göçlerin dünyayı kavurduğu bir asır olacak.
Sömürge düzeninin kimyasını bozduğu, cetvellerle sınırlarını çizdiği, hunharca kaynaklarını yağmaladığı, önce doğrudan işgal edip, sonra diktatörlere teslim ettiği Ortadoğu ve Afrika coğrafyası, bugün tüm dünyayı tehdit eden radikallikler üretti. Yani Batı ektiğini biçiyor ama bizler de bunun bedelini ödeyenler arasında yer alıyoruz.
Mısır’da Sisi, Suriye’de Esed vahşeti desteklenmese ve Arap Baharları boğulmak yerine yeni bir Ortadoğu hukuku yaratmak adına kullanılabilseydi, Türkiye müttefiklerince ihanete uğramak yerine “Suriye sorunu Suriye’de çözülür” ve “Batı destekli darbeler DAEŞ gibi radikallikleri üretmekten başka işe yaramaz” uyarıları dikkate alınsaydı, bugün bu kâbus yaşanmazdı.
Çünkü dünyada çok fazla acı ve çok fazla adaletsizlik var. Hiçbir şey olmuyormuşçasına taşınabilecek gibi değil artık.
Oturmuş statükolar, kendinden emin zihniyetler, kibirli güçler, burunları sürtülmeden kendilerinde hata aramıyorlar. 2013’ün başından beri Türkiye’ye her türlü iftira, dezenformasyon ile yüklendiler. Amaçları Mısır’dan hallice bir darbeyle ülkeyi yeniden kontrol edilebilecek hale getirmekti.
Pentagon’un eski sözcüsü J. Gordon bir TV programında "Türkiye bu kişi [Gülen] için hükümeti devirme suçlamasıyla tutuklama kararı çıkardı. Amacı Türkiye'de İran tarzı bir yönetim kurmak. ABD bu kişiyi sınır dışı etmeli. Bizim ona ihtiyacımız yok" dedi.
ABD’de Gülen’e dönük tepkiler nihayet üst perdeden dile getiriliyor.
Eski NATO Müttefik Kuvvetler Komutanı General Wesley Clark, Fetullah Gülen'in ABD'de olmasını garipsediğini ifade etti.
Columbia Üniversitesi'nden Prof. Dr. Abraham Wagner de The Huffington Post'ta Gülen'i yerden yere vuran bir makale kaleme aldı ve Türkiye'yi tehdit eden en sinsi tehlikenin Gülen hareketi olduğunu söyledi.
CHP ve medya dahil paydaşları eğer bu süreci iyi okumazsa, FETÖ ve PKK’nın peşinde seğirttikleri yolda cascavlak ortada kalabilirler. Canlı bombaların cenazesine giden, onlarla empati kurulmasını tavsiye eden, bombacıların gözaltına alınan avukatlarına yardıma koşan CHP, içinden gelmese de milli bir pozisyon almak durumunda.
Yoksa, kasetle gelen kasetle gidiverir.


Star
21 Mart 2016 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;