SİYASET

Markar Esayan : Yusuf ve Mine’nin seçimi...

Tarih
30 Mart 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Markar Esayan

Bir seçimin daha arifesine ulaştık. Yarın gece tecelli edecek sonuç milletin iradesi olacak ve buna herkes saygı gösterecek. Çok partili sisteme geçtiğimiz 1946’dan beri 41 tane seçim yapmışız. Yarın itibarıyla 42.’sini yapmış olacağız. Milletimiz 41 seçimin hiçbirisinde yanılmamış, ülkeyi maceraya sürüklememiş, bilakis, sandıkta ortaya koyduğu iradeyle ülkenin önünü açmıştır. O yüzden yüreği vatan sevgisi ile atan herkesin içi rahat olsun.

***

Ülke demokrasisinin orta ve uzun vadede incelendiğinde oldukça sıhhatli bir çizgide ilerlediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Aktüele odaklanmak her zaman yanıltıcı olacaktır. Mesela her darbeden sonra millet sandık tercihleriyle ibreyi demokrasiden yana çevirmiştir. Kısıtlı imkânlar ve kusurlu seçenekler içinde en doğru tercihi yapmayı başarmıştır. En nihayetinde 15 Temmuz gecesi de bir darbe ateşini kendi bedeniyle söndürmüştür.

***

O nedenle 31 Mart seçimleri bir beka seçimi olmasına rağmen hiç endişelenmedim. Bu ülkede millete rağmen hiçbir şey yapılamaz. Özellikle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile öyle bir devrim yaptık ki, Allah akıl fikir versin Cindoruk gibileri her zaman hevesleri kursaklarında kalarak bu aziz milletin yükselişini izleyecekler.

***

Bayburtlu genç kardeşim Yusuf Özoğlu’nun İP teşkilatı mensubu Mine Koraş ile diyaloğunu izlemiş olmalısınız. Yusuf’un kibarlığı, naifliği ve samimiyeti ile uğradığı hakaretlere, o kibre karşı Anadolu’nun sağduyusunu nasıl sergilediğini gördünüz. Diğer şahıs için ise ancak üzülmeli ve bu büyük sorunu nasıl çözeceğimize kafa yormalıyız.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;