GÜNCEL

Markar Esayan : Bu sözde dava çökmüştür…

Tarih
08 Aralık 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Markar Esayan
 Zaten ortada ekonomik bir faaliyete dair bir dava da yoktur. Sarraf adıyla başlayan Hakan Atilla adıyla devam eden, kim bilir hangi adla sona erecek bu sözde dava, Türkiye ile ABD arasındaki gerginliğin yansıdığı bir siyasi linç hamlesinden başka bir şey değildir.

ABD’nin bazı ülkeler için kendi adına aldığı ambargo kararları diğer egemen ülkeleri bağlamaz. Bu ambargo kararı BM menşeli değildir. Türkiye, bağlı bulunduğu uluslararası kuruluşların hiçbir kararına uymazlık etmemiştir.

Amma velakin böyle bir suç olsaydı dahi, bu ekonomik suç olacağından, davası da, cezası da ekonomik olurdu. Ceza davası açılamazdı.

Türkiye üzerinde baskı oluşturmak, Suriye, Irak politikalarını ve yaklaşan seçimleri etkilemeye dönük bir zorbalık sergilenmektedir.

Yine amma velakin, tüm bu tiyatroya, CHP’nin sıfatların kâfi gelmeyeceği işbirliğine rağmen, bu haliyle bile dava beş celse dayanamadı. Atilla’nın avukatları Sarraf’ın Ahad isimli şahısla bir telefon görüşmesini mahkemeye delil olarak sundu. Bu görüşmeye göre Sarraf “ABD’de hapisten çıkmanın en hızlı yolunun yalan söylemek ve suçları kabul etmek olduğunu” ifade etmişti.

Çarşamba günkü 5. oturumda Atilla’nın avukatı Fleming bu konuşmayı Sarraf’a sordu. Ve Sarraf bu sözleri söylediğini teyit etti.

Sarraf Miami’de gözaltına alındığında yıllarca hapishanede kalmakla tehdit edildiğini, 12 kez FBI ile görüştüğünü de ifade etti.

Kısaca Sarraf’ın tanıklığı yönünden bu dava çökmüştür. Dava Sarraf’ın yalancı tanıklığı ve FETÖ’den elde edilen sahte belge/bilgilere dayandığı için, davanın tamamı da çökmüştür.

Tabii, bu çok zorlama ceza davasının sündürülmesi, Cüneyt Özdemir’in bile isyan ettiği şekilde Sayın Erdoğan’ın ve çevresinin adının bu işlere bulaştırılması amacına uygun devam etmesi mümkün.

Sonuçta günümüzde mücadele, artık ekonomik saldırılar, vekalet savaşları ve terör örgütleri üzerinden veriliyor. Sanırım yeni normalimiz maalesef bu hal olacaktır.

O yüzden mukavemetimizi bu yönde de yükseltmeliyiz. Çünkü hedef alınan şahıslar değil, Türkiye’dir.

Tekrar ediyorum, 17/25 ne ise, 15 Temmuz odur. 15 Temmuz ne ise Sarraf davası da odur.

Bunca aleniyetten sonra bunu görmezden gelmek, “17/25’i Türkiye’de yargılasaydık bunlar olmazdı” demek, 15 Temmuz’a destek vermektir. CHP ve sureti haktan görünenlerin yaptığı da budur.

Dolayısıyla her şerde bir hayır olduğu bir kez daha tasdik olacaktır. Milletimiz şifa veren tokadını bir kez daha bu zihniyetin yüzüne indirecektir.

Akşam
8 Aralık 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;